Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №29

• 44 283
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Да, и аз съм на същото мнение за билките /моите не са този точно чай, но и него бях взела първоначално/. В началото имах чувството, че нищо не помага. Какво ли не съм изпила. Не съм пробвала мастиха, мисля и нея да взема.

Единствено от Лейди Хармония имах подобрение в цикъла, но лекарката ми каза да го спра. Чак сега прочетох, че Агнус кастус не се приема заедно с хормонална терапия, а тя ми изписа Регулон за 3 месеца. Явно това е причината да ме накара да спра.
Тогава имах уж висок пролактин, но сега чета за билката, че понижава пролактина. Вече и аз не знам в какво да вярвам, знам само че тия течове по две седмици ще ме побъркат. 🥲
И аз бях така чак до кюретаж стигнах и кръвопреливане 2 банки август

# 631
Да, и аз съм на същото мнение за билките /моите не са този точно чай, но и него бях взела първоначално/. В началото имах чувството, че нищо не помага. Какво ли не съм изпила. Не съм пробвала мастиха, мисля и нея да взема.

Единствено от Лейди Хармония имах подобрение в цикъла, но лекарката ми каза да го спра. Чак сега прочетох, че Агнус кастус не се приема заедно с хормонална терапия, а тя ми изписа Регулон за 3 месеца. Явно това е причината да ме накара да спра.
Тогава имах уж висок пролактин, но сега чета за билката, че понижава пролактина. Вече и аз не знам в какво да вярвам, знам само че тия течове по две седмици ще ме побъркат. 🥲

А казаха ли ви нещо да пиете след това? Причината каква е да има такъв обилен кръвоизлив?

# 632

А казаха ли ви нещо да пиете след това? Причината каква е да има такъв обилен кръвоизлив?
Хормони и сега съм с такава спирала

# 633
Момичета, откакто съм в пременопауза,ми излязоха доста косъмчета по брадичката. Все по трудно ми става да ги махам с пинсетата /зрението ми отслабва/, ако някой знае ефикасен начин за премахването им, моля да пише!

# 634
С очила не става ли?Епилация при козмет ик?

# 635
И аз почнах да виждам трудно косъмчетата, и вече минах първа процедура лазерна епилация на лице и мишници, не мога все още да кажа за ефект.

# 636
И аз почнах да виждам трудно косъмчетата, и вече минах първа процедура лазерна епилация на лице и мишници, не мога все още да кажа за ефект.

bebka2304, като имате резултат, моля да споделите 😊
dt, имам очила за близко, но от околко месец много,много трудно виждам косъмчетата,за останалото няма проблем.

# 637
Ако само това е проблемът, едно увеличително огледало също може да помогне. Иначе някои казват че по лицето не бивало да се отскубват космите, не знам вече кой е прав и кой крив. Ако са единични и има около теб къде, пробвай електроепилация - там ги трепят един по един прицелено.

# 638
  • Стара Загора
На мен лазерната епилация ми помогна трайно в това отношение, но имам 1-2 бели, които не се повлияха и си ги скубя с увеличително огледало (х5).
Скоро се замислих това старческо далекогледство (възрастово му казват за по-меко 😁) как идва точно, когато по лицето започнат да ти се появяват косъмчета, бръчки, петна и т.н. Добре го е натамънила природата - да не можеш да ги видиш и да не им се дразниш. Гениално просто 🤣

# 639
  • Бургас
Айде сега не бивало да се скубят космите по лицето. Брада и мустаци да пуснем Simple Smile
Обикновена кола маска с лентички също върши работа.

# 640
А, за отглеждане нищо не казах, ама срещам тук-там че нещо си ставало с отскубването, специално за тези по лицето, та ставали даже по-проклети. Обяснението звучеше що-годе логично ама не го повярвах на 100%, но пък и не е само на едно място да съм го срещала та знам ли и аз вече. За всякакво отскубване ставаше дума, без значение пинсети, конец, кола маска. Ако те лъжат - и аз вас ви лъжа, то вече знае ли човек на кое да вярва...
И аз съм изскубвала с пинсета, особено като бяха 2 броя на кръст на брадичката. Дали от това станаха по-проклети и повече или от ЕГНто - никой не може да каже Grinning Не съм го докарала като джуджетата де, но и не са вече само 2 броя. За мустак не мога да се изкажа, такава екстра нямам че съм доста светла, дано и да не разбирам там какво е.

# 641
  • Бургас
Тези, които скубя станаха по-черни и твърди. Едно време баба  си правеше електроепилация, но доколкото знам май вече няма, освен ако няма някой домашен уред. Аз всеки ден почиствам по някой с пинсета, два-три дена да не го направя и са поникнали като гъби. Да бяха на главата такива твърди и дебели, а те там хилави и капят.

# 642
Аз съм си лепнала едно увеличително огледало на прозореца и там се зверя. Ама вече и до очила прибягвам, плюс него. Ако има някой и лупа да ми държи отпред, гаранция още мустак и брада ще видя Joy

# 643
  • Пловдив
Аз такова нещо като косми на брадата нямам и дори не очаквах, че е характерно за тая възраст (виждала съм у стари жени, но при тях явно защото хептен не им е вече до това), обаче как скубем веждите, а брадата да не може? Всичко може.
Продават се и по-фини коламаски за лице, мисля.

____

Ако си късоглед като мен, не ти трябва възрастово далекогледство, за да не виждаш бръчки, пъпки, петна и косми и да ти се струва, че днес си много хубава, но това е само без очила, и огледалото трябва да е на стената насреща, в джобно се вижда всичко.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 22:21 от Магдена

# 644
С веждите е по-трудна работата, щото очилата пречат Nerd.
Е, хайде сега, не очакваш… ми ето имаме си бради. Аз имах 1-2 косъма и на 30. Сега не знам дали са повече, може би още 1-2.
И аз не очаквах, че някой няма да схване, че е шега и едва ли сме пуснали буйна брада. Става дума за няколко косъма.

Общи условия

Активация на акаунт