Къща на село - необходимост, мода или набутвация?

• 49 896
  • 1 243
  •   1
Отговори
# 1 065
А сега обсъждаме каква голяма набутвация е да живеем на село, защото е далеч по-лесно да се стои на дивана под климатика и да се щрака по клавиатурата.

Че е така, така е. Но защо трябва да ми е трудно??? Мазохизъм ли ще е причината или някакво сектантство, проповядващо труден живот?

# 1 066
  • Между гори и планини
За англичаните стана малко трудно след Брекзит. Но около нас е пълно с чужденци ( вкл и ММ) от много страни от Западна Европа и дори САЩ. Не само в пенсионна възраст. Повечето са млади семейства с малки деца.

# 1 067
Няма лошо. Но те идват защото им харесва, а не за да избягат от лесното. Не се жертват за идеята да живеят на село.

# 1 068
  • София
А българина ходи, за да избяга от лесното и да му е гадно?

# 1 069
Не съм казала това. Отговарям на едно "обвинение" няколко поста напред.

# 1 070
Истината е, че само бедни чужденци идват по българските села. Много предавания има по темата.

# 1 071
  • Между гори и планини
Всякакви има, стига с обобщенията.

# 1 072
  • София
ЧС, вадиш изречение от контекста и го квалифицираш като обвинение? За селското ни стопанство говорех. И отговарях на дамата, която писа, че не вярва на твърденията, че България е била в челни редици.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 19:35 от sofyia

# 1 073
Имам въпрос към живеещите на село - чувала съм, че по Искърското дефиле се виждат някакви светлини от летящи обекти, нещо като НЛО. Имаше и статия за военен пилот със странна случка над Стара планина.
Някой от вас ставал ли е свидетел на такива феномени?

П.С. Вместо като спам можем да го смятаме за обсъждане на особеностите на селския живот Grinning

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 20:33 от Cafe

# 1 074
  • Между гори и планини
То и за еленския балкан има легенди, че нощем се чуват духове  на сватбари които са избити по  време на турското робство. Да, ама не са никакви духове на сватбари, а живи и здрави  чакали които вият нощем , точно издавайки звуци "ихуууу" като сватбари. И самодиви не съм виждала, а съм на 2 педи от гората. Но има бели сови, които много трудно се виждат, и въобще не се чуват. И духове в необитаемите къщи няма!

# 1 075
Край, щом извънземни и духове дойдоха, това ще срине цените най-накрая!

# 1 076
  • Пловдив
Това, че хора са умрели в къщите (в тая тема ли беше?), не ги срива.

# 1 077
  • Между гори и планини
Край, щом извънземни и духове дойдоха, това ще срине цените най-накрая!
Надежди 😂😂😂

# 1 078
  • По света и у нас
Да голяма работа, че някой умрял в къщата. А къде да умре човека? На улицата!

# 1 079
  • София
Реално всички ние живеем върху едно огромно гробище, защото няма място на Земята, където да не са умирали и погребвани хора. Даже и на привидно пусти от хора места.

Общи условия

Активация на акаунт