ДЕСЕТИ КЛАС тече лежерно, а майки сипват виното вечерно

• 29 524
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
Да е жив и здрав рожденика!
Много успехи му желая и нека покорява върхове!

# 721
  • Някъде по Дунава
Честито на празнуващите деца! Да са живи и здрави!
Тази седмица в неделя е родителската среща на дъщеря ми. Не ми се ходи, но ще отида. Просто знам как ще се измести фокусът от профилите, заради което ни събират, и ще се обсъждат други неща. Има една майка, учителка в друго училище, която само се перчи с това и все взема думата на учителите

# 722
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Честити да са ни рождениците!

При набора училището си върви лежерно.
В края на седмицата е хакатона - вълнува се човека. Неговия отбор са решили да спят при едно от момчетата.Та по този повод като излезе в сряда ще го видя чак събота вечерта. Обаче вчера заля лаптопа и сме го оставили да съхне. Довечера ще разберем какви са щетитe и ще търча ли да го давам на експресен ремонт. Confounded
Следващата седмица някой си ден е на театър с класа, после в събота заминава на екскурзия до Френската ревиера. Сещате се колко точно се интересува какво се случва в училище.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 15:10 от ninanb

# 723
Честити да са ни рождениците!

При набора училището си върви лежерно.
В края на седмицата е хакатона - вълнува се човека. Неговия отбор са решили да спят при едно от момчетата.Та по този повод като излезе в сряда ще го видя чак събота вечерта. Обаче вчера заля лаптопа и сме го оставили да съхне. Довечера ще разберем какви са щетитe и ще търча ли да го давам на експресен ремонт. Confounded
Следващата седмица някой си ден е на театър с класа, после в събота заминава на екскурзия до Френската ревиера. Сещате се колко точно се интересува какво се случва в училище.

Simple Smile
ninanb, много се радвам да разбера, че синът ти ще вземе участие в хакатона им. Синът ми е минал през този хакатон през всички позиции - участник, организатор, ментор, а тази година ще е жури и ще връчва награда от името на фирмата си. Моя син също се вълнува много, защото тези събития освен всичко останало са и повод да се срещнат завършили с учащи се, преподаватели и хора от бизнеса. То си е социално събитие, а учениците научават нови трикове докато правят задачите си. Желая успех на твоя син!

# 724
  • София
Честит да е рожденика! Здраве, щастие, късмет и успехи!

Нинка, успех с лаптопа, дано няма щети! Успех и на хакатона!

Vyara, дано се оправят нещата с тази госпожа.

За жалост,  често щом влезеш в полезрението на учители с "мъдрости" и те набележат, трудно може да промениш мнението. Но и при нас останалите, извън учителската професия, това е често срещано.
Като погледна календара и се втрещявам колко бързо ще минат април и май.
На моя син много зле му се отразява всяка ваканция, после му трябва още толкова, че да влезе в ритъм.

# 725
Честит да е рожденика на Ина21! Желая му да бъде здрав и щастлив!

Тони🍀, много мило, че си ме забелязала. :* Обикновено нямам какво да разказвам - много скучно покрай нас. Макар че имах хубави емоции с баткото ни - беше номиниран за студент на годината. (Друг спечели приза, но всичките 50 номинирани младежа се водят най-успешните студенти в България и са с  подаръци и грамоти на които си пише че са студент на годината.) Нагледах се на чудесни младежи. През цялото време плачех от емоция, докато обявяваха всеки с визитка към него. На моят хубавец  не успяхме да запишем цялата визитка, но пак с умиления си я пускам.

При Кати пък имах малко неприятности с една госпожа (не я наричам наборката, че е малко рано тръгнала и тепърва ѝ предстои да стане на 16 г. следващия месец). Обаче сега съм замлъкнала и чакам да видя как ще се развият нещата, че писах писмо, после се чухме с големи крясъци от страна на учителката, после пак писах, след това ... Но пък последния път все пак е успяла да види потенцеал и даже ѝ е врътнала и 6-ца. Но основния проблем май продължава, а той е свързан с неин съученик. Най-общо казано, към него проявява изключиелно негативно специално отношение и понеже моята си смени групата от началото на тази уч. година (децата се намалиха с 1 ученик), а учителката за първи път от този срок започва да ѝ преподава и не я познава (на другите им е преподавала и предишните години), а вижда че общува с него и айде и тя под гилотината. Нещо не ме свърта и не мога да търпя несптраведливости, да видим как ще продължат нещата.
Ако сте писали в електронния дневник, най-вероятно е била доста ядосана. Хич не обичат родителите да пишат в Школо.

# 726
Споделете за този хакатон, моля ви!

# 727
anra не ме бива много в описанието, но ще се опитам.

Hack TUES или Хакатон е състезание, което се организира от ученици за ученици. Всяка година темата е различна. Отваря се в 10:00 часа в четвъртък и свършва в 23:59 в петък. Като се показват презентации и проекти в събота. Има отбори от 3 до 5 човека и на всеки отбор има ментор, който помага с каквото може.
За по-лесно ще обясня как протече преди 2 години, защото тогава следях от близо нещата.
Темата беше "Сигурност". Всеки отбор трябва си измисли проблем, който в последствие трябна да реши. Имаше отбор, който се например измисли от тези отвори във вратите, през които минават кучетата да влезнат в къщата. Проблем да не влезне чуждо куче или човек, ако отвора е по-голям. Съответно на каишката на кучето се поставя чип, който отключва отвора.... нещо от сорта. Друг измисли някакви датчици за гумите за сигнализиране на лед по асфалта .... Много е интересно и много натоварващо за децата, но те са си избрали.
Никола например от 3 месеца сам учи някакъв програмен език, защото са си разпределили дейностите в отбора и трябва да го знае. Подробности не знам.

# 728
Вяра, как няма да те спомена, то повечето ви помня, но няма как да напиша толкова имена, ще стане цял роман. А за девойката, не е проблем да си и казваш - наборката, какво са няколко месеца разлика. Най много мразя някой да си вади изводи, мнения, и тем подобни, само защото си общуваш с накой който не е свит, не е кротък и т.н., но не може и да се попречи на такива хора, да съдят по това нещо. А на баткото едно голямо браво, все така да жъне успехи.

Нинка, късмет и успех на набора, на хекатона, относно училището, и аз да бях, и на мен нямаше да ми се мисли за училище. То състезания, екскурзийки и какво ли още не, как да ти остане време да мислиш за учене.

РС мина, публика 8 човека с мен, минали учители без класната - 9, беше малко като цирк, а на мен ми беше интересно, как пред децата са едни, а пред родителите други, но само една част от учителите. Като цяло за мойта сърдитка нищо ново под слънцето, а паралелката - хвалят я, нищо, че си имат и непослушковци, от които се оплакваха, обаче като правят сравнение с до миналата година и останалите паралелки на които преподават, нашата я изкараха най - най - най. Но най - важното което ни се съобщи е, че смятат да приемат закон, с който ще се забранят телефоните по време на часовете, освен ако не се използват с образователна цел, почти всички учители споменаха за това. Класната пък ни раздаде декларации още в самото начало, за екскурзията, няма да повярвате какво направих с мойта. Малко преди да си тръгнем, взех да си мисля, дали да не поискам още една, докато се прибирах, все туй ми беше в главата. Сърдитка ме помоли, ако може да и взема нещо от магазина на квартала. Влезнах, взех някои неща, сещам се за чанта ( този път не носих в мен ), платих си, слагам нещата в чантата и декларацията, прибирам се, вадя ги нещата, оправям се ииииии, след около час се сещам за листа. Почвам да го търся, гледам тук, гледам там, няма го пустия лист, казвам и на нея, почнахме двете да търсим къде ли не из цялата къща, пустия лист изчезнал безследно. Накрая писах на класната, ако може да прати друг който да попълня, отговора беше - утре ще дам на Н...., тъкмо ще сменя датата ( била грешна ), ама луда работа, така и не разбирам къде се дяна. Дори и това ми беше минало през акъла, докато си мислех за това дали да искам друга. Ай да спирам, че па съ олях.

# 729
Здравейте от мен. Чета ви, но нещо ми е доста депресивно, и не ми се пише много. Натиснали са ме задачи отвсякъде, като стоглава ламя- отсека една глава, поникнат 10 на нейно място и сека, сека и край няма! Sweat
Предстои избор на профили. При нас са пуснали анкета, да се ориентират кой какво желание има и да преценят какви групи ще се оформят. Дали са по 3 опции. Писахме и сега чакаме, ама нищо ново няма.
Да предложа- като дойде времето за новата тема /наближава, на 49 стр сме/, който пуска новата тема, да сложи една анкета кой накъде се ориентира?
Честити рожденници, да са ви живи и здрави и само да ви радват с позитивни събития.
Чакаме пролетната ваканция, да вземем малко въздух и да се махнем за седмица от Сф. Имам нужда да сменя обстановката, че се скапах, честно казано.

# 730
ra2 добро е предложението за анкетата, но как си го представяте. Например по избрани профили ли?

# 731
Ееееехххх Ради, от не пишеш тук, ако не с друго, то поне с писане да те успокоим, ще ти падне част от товара и тревогите, и депресията ще мине по - бързо. Скоро, още малко, не остана, ще се почне с ваканциите, ще избягате от шума, ще поемете глътка чист въздух, само още малко търпение.

При нашите, даже и снощи на родителската вметваха между другото за профилите. Първият се знае, вторият също ( според това кой от двата профилиращи ще изберат ), а третият имат възможноста да избират от което си поискат. Повечето са си избрали АЕ, ако има някое дете което да избере нещо друго, то ще са единици, и съм малко със съмнения дали ще отделят ресурса за да правят подготовката. Сърдитка все още не е ориентирана какво ще учи ( ако изобщо реши да продължи с ученето де ), та затуй не го мислим още, пък и докато завършат 12 клас, много вода ще изтече.
Скрит текст:
Бях споменала, че ще ви пиша за поредната щуротия, не пряко свързана с училището. Онзи ден зъни телефона на сърдитка, вдига, и аз веднага и казвам с мимики да го пусне на спийкър. А причината е, че и звънеше новата ( за да не я наричам повече така, ще и сложа инициал - Р ), ако беше някой друг нямаше да поискам. Та почва да я пита дали е разбрала мойта, какво се е случило снощи ( предната вечер ), мойта и казва - не, и тази почва да и се фука, като и разказва какво е станало. Та въпросната вечер - бях в полицията, мойта я пита защо, а тя - защото ударих шамар ли каза, юмрук ли на Х.... ( момче е ), и той отиде да даде оплакване срещу мен, задържаха ни, разпитали ги какво е станало, и единият полицай му станало смешно - причината, че за първи път им се случвало момче да се оплаче от момиче, че го е ударило. Явно след като са ги разпитали, са ги пуснали, на него окото му посиняло и май надуло, а на нея ръката я боляла. А го ударила, защото този ( никой не го харесва, но го търпят от нямане как ), и казал к...ва, тя го питала защо и вика така, знае ли на кого се казва к....ва, и този казал на теб, тя - и защо аз да съм такава, а той - ми защото се ..... със всеки а и за една седмица си преспала с еди колко си, таз съ вбесила и го цапардосала. 

Нинка и на мен ми допада, ако е за избора на профили става, но ако е за по нататък, надали ще се знае от сега.

Вчера прокапваше и росеше на пресекулки, в момента вали сняг. Тази седмица ще е шарено, всички сезони ще се изредят, дано от другата вече да се радваме на слънце и хубаво време, без много високи температурни градуси.

# 732
Към момента все още не сме стигнали до избирането, може би в посока кой какво мисли да пише?
При нас 2 от трите са заложени още от 8 клас, остава им да избират още 1.
Тони, безкрайни неща за вършене са. Бойлер за смяна, тоалетна чиния, водомери ще се сменят, в къщата в тр хладилникът се е скапал, тичам в един свободен ден седмично при майка ми, там пък братовчедка ми ми дава задачи с нейната къща, домакинстване, майстори, сметки, влудяващо! Сменях титуляр на партиди на всичко, бачкането башка....

# 733
  • София
Здравейте, дами, да са здрави и щастливи рождениците от отминалите дни! Да мечтаят смело и да имат късмет!

При нас профилите вече са заявени, срокът беше 1 март. История и БЕЛ останаха. Беше решила география, вместо БЕЛ, но госпожата по география питала кой ще я избере за профил и посъветвала щерката да премисли. Имало много математика, икономика, стопанство, карти, измервателни технологии, въобще профилът бил ориентиран към икономически и инженерни специалности. Да не се заблуждават, че ще учат климат и води. Изобщо всеки им обяснил за собственият си предмет, че профилът е за хора с интереси в конкретната област и да не го избират само, защото трябва нещо да се избере. Така и не направиха родителска среща, явно са сметнали, че е достатъчно, че обясняват на децата. То донякъде е така, в крайна сметка те ще учат.
След голямо страдание, ред сълзи, ред сополи и прозрението "в нищо не ме бива", в крайна сметка реши, че ще е БЕЛ. Но ако наистина ще трябва да хвърля неимоверни усилия да учи неща, които не разбира или са ѝ скучни, по-добре така.
Отново е адски хремава, то пък и времето стана отвратително. Има някаква умора, сякаш, а ваканцията реално е една седмица и вече има планувани два проекта и купчина думи за учене и текстове за нещоси, та не знам колко се води почиване това.

# 734
  • Пловдив
Чета колко е напрегнато при вас, а при девойката се ширят поляни, ливади, .гори и тя на коня. Всичко се прави в името на това да има време за тренировките В училище нищо интересно, та и затова не пиша. Мога да разказвам само конюшни и обитателите им.

Общи условия

Активация на акаунт