Сайтове за запознанства (2025)

• 53 944
  • 345
  •   2
Отговори
# 285
Даниелчо, се гъбарка с публиката, както изглежа.

# 286
  • sofia
Леле, не знаех че е имало въобще такива сайтове, мислех че пак се е ползвало Фейсбук/Инста и Тиндър, аз не си спомням живота преди тях, а Скайпа съм го чувал, но не знам дали съществува още.
Съществува. А преди интернета се запознавахме и по телефона Joy Радио фм+ имаше една такава рубрика.
Аз го разбирам Даниел. Имам двама негови връстници вкъщи. Единият вкъщи мълчи като партизанин, другият не мож му затвори устата. Обаче с гаджетата навън са обратни нещата. Говорещият вкъщи се поочупи, но или не успява да срещне някоя на неговия акъл, или нещо му куца с последващата комуникация.
И не всеки успява да развие умението за ненапрягаща и лесно вървяща комуникация при запознанства. Баща им на моите го има това умение. И на живо, и онлайн.

# 287
Daniel_11, социалните ти умения звучат като на 8-годишно момче! Синът ми на 10 вече знаеше как да се запознае, да поздрави, да направи комплимент или да се пошегува адекватно.
Много е насила всичко при теб, имаш да наваксваш десетилетия.
Бяха ти писали в други теми за работа с психолог, и според мен е добра идея.
Ти не можеш да завържеш разговор, какво остава за връзка? Нямам никакъв опит в сайтове за запознанства, но жените сме сензитивни и бих казала претенциозни - как ще пребориш конкуренция от всички мъже, които пишат там, като питаш какво да й напишеш след "Здравей"?
Ами, защото буквално избягвах такива ситуации и като цяло бях дете което избягва социалните контакти буквално до преди 1 година, и  си дадох сметка в какво социално положение съм, не може да пропуснеш тийн годините, когато човек създава тези умения/навици и да се очаква друг резултати, абе аз разговор мога да завържа, но очевидно не знам как да го започна, това ми е и най трудната част, точно и за това казвам че се чувствам като 15 годишен, щото съм си изостанал в това отношение, а и да наясно съм, че в тия апове конкуренцията е убийствена и ще е трудно, на живо съм малко по-добър, макар че има още какво да се желае.
Вече работя КПТ терапевт.
Еми затова пита момчето де, точно защото е пропуснал тази част и сега чак наваксва. Не всички са родени екстраверти със способности за непринудени разговори.
Май някои не го разбраха, тези неща не са вродени, учат се по време на юношеството, а когато го пропуснеш се налага да ги наваксваш след 20г, но вече е по трудно.
А, че аз познавам единици хора, които са родени екстроверти - завиждам им за социалните умения, аз не съм от тях. Но животът те поставя в ситуации, в които малко по малко се поочупваш и колкото и да си затворен и залюхан (знаете ли я тази дума Simple Smile ) се принуждаваш да попиташ, да заговориш, да се обадиш по телефона, да поискаш/предложиш помощ и постепенно се натрупва опит. Това момче осъзнато или не се е съпротивлявало и е бягало от познанства. Как пък в неговото обкръжение никога е нямало момичета, жени, роднини, колежки, братовчедки, съседки?! Че това ако е истина трябва да бъде обект на някакво сериозно статистическо проучване и ще изкриви отвсякъде резултатите.
Не съм имал ситуации, в които да се налага да комуникирам с момичета на моята възраст през годините, само до 8 клас бях в такава среда и очевидно съм се крил от контакти, точно това е случая, бягане от общуването от различни страхове, нямам проблем с моя пол но с жените да, не, не съм имал братовчедки, роднини(момичета), съседки, не е задължително всички хора по начало задължително да имат такава среда.
Даниелчо, се гъбарка с публиката, както изглежа.
Това са фактите, вярваш или не!
И не всеки успява да развие умението за ненапрягаща и лесно вървяща комуникация при запознанства. Баща им на моите го има това умение. И на живо, и онлайн.
Това малко ме притеснява, дали ще успея да развия тези умения, аз като инженер, вярвам че с правилно вложени усилия всичко става, но това не е точно наука и имам чувството, че някои неща са малко вродени.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 08:43 от Daniel_11

# 288
  • Out of the Mix
Два са вариантите в момента:

1) Попада на отракана, може и кака 5-10 г. по-голяма, пак ще е млада жена 29-34, коята го хареса по някаква причина, но без опит в общуването, без самочувствие с покритие, много трудно. Кака не се "лови" така. Mr. Green
Трябва все пак и някаква външна атрактивност да има и да е обигран във флирта, все пак и умствен багаж някакъв, а той е много млад, малък все още.

2) Затворена и свита, като него, срамежлива, неатрактивна, като цяло, но за него може и да е, и ще е, защото ще му е първа. Тук нищо не би имало значение, жена да е! Mr. Green

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 09:12 от Revoker

# 289
Мхм, избира между биволско сърце и едро чери.

# 290
Писа някъде ако не греша, че си расъл без баща. Може да го има, но да не е адекватен, което има същият ефект - липса на здрав мъжки пример и модел на поведение. Подозирам, че това може да се е отразило доста на израстването ти като мъж и социалните умения с момичета и жени. Имам подобен пример много отблизо, не говоря наизуст. За мен началото е, осъзнай проблема и ако си мотивиран да си помогнеш - работи с читав психолог или психотерапевт.

# 291
  • Somewhere far away
Баща ти да те учи как да говориш с жени/ момичета? това е само по филмите.

# 292
Не те учи баща ти директно, да те води по жени,  но виждаш динамиката на отношенията мъж-жена. Вкъщи или не въкщи, но и от бащата също да.
В едно нормално функциониращо семейство детето от раждането си всеки ден вижда как двама родители общуват, кат се целуват, как си говорят, как и купува цветя или каквото там обича, как тя му прави торта за рд или каквото там е характерно за конкретното семейство.

Знам, че има сумати изключения. Тука хората във форума и техните близки не се броят. Но иначе има значение в какво семейство си израснал все пак. Няма как да няма.

# 293
  • Paris, France
Определянето на ‘лайфстайла’ какво е?! Не съдиш според професията, ама друг път. Joy
Позната си прави експеримент точно на тази тема с професията, в някакво приложение за запознанства. Има огромна разлика дали ще кажеш, писателка, художничка, архитект, лекар, доцент, йога инструктор или маникюристка. Съответно колкото “по-реномирана” според мъжете бе професията, толкова по-голям бе интереса им към жената, повече се натискаха за среща и повече я ухажваха.

Интересно. Откога доцент е професия?

Аз пък мъж да се интересува живо от професията и образованието на жената досега не съм видяла. Може за индийски или пакистански уреден брак да е важно, но за връзка в Европа не е. Доста мъже са го писали тук, макар и да не се харесва на женското ухо.

На стари жени с професии, които се славят като платени в интернет налитаха млади мъже от третия свят, нелегали и бездомни с надеждата да ги приберат и хранят.

Някой попита как маникюристка щяла да хареса ядрен физик. Защо не? Бившата ми маникюристка беше и лектор по физика в престижен университет. Намали дните лекции след децата, защото пътуваше по 300км до работата си и трябваше да нощува там. Излизали сме на кафе и не говорим нито за физика, нито за маникюр.

Продавачка може да има повече спестявания,имоти и доходи от образована доцентка по математика. Не, че това интересува мъжете, де.

# 294
Аз имах приятел, който си падаше по по-възрастни жени. Имаше деспотична майка, която открито изразяваше предпочитанията си към брат му – по-малкия ѝ син и той според мен търсеше майка в тези 10-15 години по-възрастни жени.
Имаше една, която всеки ден му готвеше и му носеше обяд на работата.

# 295
Два са вариантите в момента:

1) Попада на отракана, може и кака 5-10 г. по-голяма, пак ще е млада жена 29-34, коята го хареса по някаква причина, но без опит в общуването, без самочувствие с покритие, много трудно. Кака не се "лови" така. Mr. Green
Трябва все пак и някаква външна атрактивност да има и да е обигран във флирта, все пак и умствен багаж някакъв, а той е много млад, малък все още.

2) Затворена и свита, като него, срамежлива, неатрактивна, като цяло, но за него може и да е, и ще е, защото ще му е първа. Тук нищо не би имало значение, жена да е! Mr. Green
Най голямата ми трудност ще бъде с общуването, сега като работя с КПТ терапия, започнах да опознавам себе си по-добре и моите силни страни и съчетано с подобряването на външния ми вид (коса, брада, дрехи, тяло), доста повиши самочувствието ми, всъщност факта че не знам как да флиртувам и да комуникирам с жените, ще ми бъде най голямото препятствие, но някак си вярвам че мога и аз и че не съм по ниско от другите мъже, просто трябва да се потрудя много повече, да наваксам пропуснатите години и някак си искам да вярвам че нещата ще се получат и при мен и че аз мога да бъда атрактивен мъж.

Както казах, нямам някакви особени изисквания и претенции към момичетата, важното е на мен да ми допада и да имаме някакви допирни точки, това че може да е срамежлива ми звучи сладко, даже смятам че ще е късмет ако попадна на по неопитно момиче, може да не е най голямата красавица, но важното аз да я харесвам, но да, първата целувка и като цяло по интимен контакт, ще се почувстват нереално за мен и винаги ще го помня и просто искам да вярвам (вярвам го) че този ден ще дойде за мен и това момиче!

Писа някъде ако не греша, че си расъл без баща. Може да го има, но да не е адекватен, което има същият ефект - липса на здрав мъжки пример и модел на поведение. Подозирам, че това може да се е отразило доста на израстването ти като мъж и социалните умения с момичета и жени. Имам подобен пример много отблизо, не говоря наизуст. За мен началото е, осъзнай проблема и ако си мотивиран да си помогнеш - работи с читав психолог или психотерапевт.
Да точно така, де факто имам баща, но от както съм се родил, той не ми обръщаше внимание в най важния период (юношеството), само майка ми ме гледаше, така че това ме удари много силно, до скоро не знаех какво е да бъдеш мъж, как трябва да се държи един мъж и въобще динамиката между половете, никога не бях виждал на живо как мъж трябва да се държи и говори с жена, като цяло, липсата на мъжко модел ми се отрази на много неща в живота и удари самочувствието ми, още помня как съучениците ми разправяха, как говорят с бащите си на тази тема и бащите им са помагали, я с това как да се държат с момичетата и други подобни неща, но както и да е, приемам че вината е моя, макар че не съм имал контрол над някои обстоятелства!
Аз проблема съм го осъзнал, въпроса е до каква степен ще го реша, но вярвам че възможно ако човек положи усилия в правилната посока, една от мечтата ми е да реша този проблем и да имам комуникационни умения като нормалните мъже на моята възраст.
Баща ти да те учи как да говориш с жени/ момичета? това е само по филмите.
Ми не е вярно, да той директно няма да те учи, но самия факт че имаш мъжки модел около себе си и виждаш какво е да си мъж и как да се държиш като такъв, полага основите.
Не те учи баща ти директно, да те води по жени,  но виждаш динамиката на отношенията мъж-жена. Вкъщи или не въкщи, но и от бащата също да.
В едно нормално функциониращо семейство детето от раждането си всеки ден вижда как двама родители общуват, кат се целуват, как си говорят, как и купува цветя или каквото там обича, как тя му прави торта за рд или каквото там е характерно за конкретното семейство.

Знам, че има сумати изключения. Тука хората във форума и техните близки не се броят. Но иначе има значение в какво семейство си израснал все пак. Няма как да няма.
Да, това е истината, аз примерно никога не бях виждал, баща ми да се държи топло с майка ми, да и прави подаръци и да показва любов (преди да се разведат) и реално не знаех, как трябва един мъж да се държи с жена.

# 296
  • Out of the Mix
Даниел,
Преди 20-30 г. може да е било актуално това с липсата на мъжка фигура, стожер, отношения, динамика, бла-бла.
В момента подрастващите от 7 годишни са на дисплеите и целият свят, бит, инфо за каквото и да се сетиш, е пред тях, реално бил и пред теб. DIY.
Просто досега си спал, а сега се активизираш.
Учиш се сам, проба-грешка, четеш, общуваш, годините минават, това е положението.
Нито си закъснял, нито нищо, това са твои фантазии, имал си някакво детство там, като всички.
За съжаление не си имал моето, на моето поколение, без дисплеи и интернет, по цял ден навън на спорт и общуване, закачки и т.н.
Не гониш норматив.
Ето, казаш, че си започнал с възмъжаването, това-онова; ти не си мъж все още, момче си буквално, румени бузки, без гъста плътна брада, никакъв стил нямаш изграден за нищо, нямаш рутина, навици, вкусове, това става в процес с години. А рафинираните неща и висшия пилотаж може и никога да не ги достигнеш. Ще зависи и с какви жени се забъркваш.

# 297
Ами нямам друг избор, или променям положението си, или така си оставам, но да, доста от момчетата започват с това поне 4-5 години по рано, значи за да наваксам всичко, трябва да вложа 4-5 пъти повече усилия и ще го направя!
Да ти кажа, това че бездействах, е едно от нещата за които най много съжалявам, през живота си, времето не можеш да върнеш!
Гадното е че както казваш може да минат още години до първия ми резултат (първа приятелка) а трябва да остана силен.

# 298
  • Paris, France
Daniel_11, Не съм имала мъжка фигура у дома ако изключим дядо ми, които не подаряваше цветя, а и ако се прибереше с цветя, баба ми щеше да го запуха по тиквата с букета. Все пак не е магаре и цветя не яде.

Половината ми съученици в гимназията нямаха мъжка фигура в къщи, като на някои единствената женска фигура беше някоя баба. Родителите на първата ми любов са се разделили още като е бил бебе. Гледаше го майка му като се запознахме. Имаше хубави умения като владеене на езици (испански, португалски, английски итн), танцуваше като Майкъл Джексън. Виждала съм много залупени момчета, живеещи с бащи и майки и много отракани, които нямаха бащи изобщо, нито дядовци.

Доскоро децата на половината свят не ставаха пълнолетни в пълно семейство. Де майката умряла, де бащата.

Нямаш какво да наваксваш. Започваш от нулата. Заговаряш, излизаш с момичета и така докато стане работата.

# 299
  • Somewhere far away
Daniel_11,  вече ми кървят ушите, и по -точно очите от теб.
Сериозно. Казаха ти доста хора какво що, дават съвети - ти си повтаряш едно и също.
е , бро... сериозно ли?

Бащина фигура - да хубаво е да я  имаш, много хора обаче я нямат това е реалността, в която живеем. И са го преживели и е станало нещо от тях. И да имаше баща това не гарантира цветя и рози, прегръдки и целувки!
Да, не  е лесно, на някои им е по -трудно от на други, затова си има терапии и психолози, да ти помогнат да се справиш с травмите от детството/ако не можеш да се справиш сам/. И кво ако имаше баща/бащински модел/ бащина фигура - ако се напива и налита на бой, прави сцени, прави скандали, или ако просто е спокоен алкохолик, на който обаче не му пука за теб и за майка ти и по никакъв начин не е част от живота ти? По- добре ли щеше да се чувстваш ?

Общи условия

Активация на акаунт