Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 30 586
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 570
Аз съм за кафето, че после да няма изненади с вечерята, кой какво плащал, 50 на 50 ли, мъжът ли, жената ли...пък платил/а не платил/а, пък после не се обадил/а и тръгват легендите за сметката на първа среща.

О не моля ви се! Не пак сметките на първа среща! Ужас!

# 571
О, чакащи има за съобщения, дори да са супер ангажирани хора в ежедневието си. Това не е до заетост, а до пристрастеност да следиш активност в социални мрежи, чатове и т.н., до характер и най-вече за мен е свързано с ниската самооценка.
Търсят валидация в онлайн комуникацията и 50 пъти днес ще си погледнат телефона да видят обекта на интереса им дали е онлайн, писал ли е нещо. За мен това е побъркано и отчаяно, но има много хора, които са така, особено жени.
Давали са ми така приятелки да им 'разгадавам' комуникацията и ги питам всеки път  'кога е срещата? . Вижте се на живо и после преценяй дали имаш пеперуди от този човек, не да ми подскачаш на всяко написано изречение или емотиконка и да търсиш скрит смисъл там където го няма. В 90 процента до среща не се стига, та чак се чудят после защо.
Те си разказали и за майчиното мляко до срещата, чуват се и си говорят по два часа вечер, все едно се познават от сто години, за да си поддържат и двамата фантазиите и накрая като си начешат егото мъжете, защо да се стараят за среща. Повечето чатъри от мъжете са някакви загубени нарциси или бройкаджии, но ходи им обяснявай докато са лапнали въдицата.
Мъж, който обича да чати ми е голям червен флаг.

И ако ми се отдаде дори и малката възможност да усетя възможност за неформална среща (просто да мина през работата и да и занеса едно кафе) ще го направя .......та на първа официална среща ще отидем вече с някаква идея.
Това не го прави, Сънчо!
 Много е фрийк и грубо навлизане в личното пространство. Единия, на който отказах срещата - онзи, който ми се стори прилепчив, ей така ми се изръси на работното място 'спонтанно' да ми подари роза, направо ми идеше да го зачаткам с розата. Това бе и капката, която ми преля  търпението и реших да откажа срещата с него. Joy За някои жени може да е супер, за мен е нетактично и неадекватно преди да сте излезнали да се правят такива неща.

# 572
  • Пловдив
Цитат
Това не го прави, Сънчо!
 Много е фрийк и грубо навлизане в личното пространство. Единия, на който отказах срещата - онзи, който ми се стори прилепчив, ей така ми се изръси на работното място 'спонтанно' да ми подари роза, направо ми идеше да го зачаткам с розата. Това бе и капката, която ми преля  търпението и реших да откажа срещата с него. Joy За някои жени може да е супер, за мен е нетактично и неадекватно преди да сте излезнали да се правят такива неща.

Няма спонтаност в такова нещо.За да го направя ще съм питал сигурно 100 пъти и ще съм се убедил ,че и човека отсреща го иска това.Тая романтичност в изненадите е за съвсем друг етап.........

# 573
Преди първа среща да се интересуваш толкова нахално за конкретно работно място, също е невъзпитано.

# 574
Ако говорим за първа среща след онлайн запознаване, никаква вечеря:))) Че хората много лъжат, особено за външния си вид. А една вечеря се предполага, че ще е по-дълга от едно кафе и по-трудно човек да я съкрати възпитано.

# 575
. След време ще разберете, че търсите точно него - мъжът, който вечер се прибира при семейството си.
При жена си ли? Joy
Ахахаха да!
Всъщност искат сериозен мъж, стабилен, уравновесен, умен, със сериозна професия и доходи, който е здраво стъпил на земята, грижи се, помага в домакинството, поема ангажименти, не е мързелив … обаче ако може три пъти в седмицата (поне!) да ѝ пише, да се чуват, да ѝ показва внимание и да я ангажира с него си … оксиморон някакъв … да я развлича с чатове и свалки … такъв мъж си търси жена, която има смисъл в живота си и не се предлага доброволно за смисъла на нейния живот. СорЕ.

# 576
  • Пловдив
Цитат
Ахахаха да!
Всъщност искат сериозен мъж, стабилен, уравновесен, умен, със сериозна професия и доходи, който е здраво стъпил на земята, грижи се, помага в домакинството, поема ангажименти, не е мързелив … обаче ако може три пъти в седмицата (поне!) да ѝ пише, да се чуват, да ѝ показва внимание и да я ангажира с него си … оксиморон някакъв … да я развлича с чатове и свалки … такъв мъж си търси жена, която има смисъл в живота си и не се предлага доброволно за смисъла на нейния живот. СорЕ.

Аз съм такъв , търся такава .........и както и двамата си имаме някакъв смисъл в живота, така и да си създаем общ смисъл.

Не беше ли това целта на връзките, брака .....общият смисъл?

# 577
  • София
Сън е прав. И да не и минава през работата, една предварителна пет минутна сгледа сваля напрежението от евенуална първа среща.
Да пушим по цигара, кафе на крак, разходка на кучето или прочие.

Това посъветвах и моя приятелка, да го викне онзи от чата за 5 мин и той откликна. Доста смутен е бил, де. Ама после нещата им потръгнаха и засега пу-пу.

# 578
Значи приказката "Жената обича с ушите,а мъжът – с очите" не е баш вярна. Yum Трябва да е "Жената обича със СМС-и..."

# 579
Сън2000, изуми ме с тази припряност да опознаваш жената преди първа среща, за да разбереш ще има или не първа среща ... Simple Smile
Сега почвам да схващам разликата в подходите на Бояна и Сън и тя не е поколенческа. Хора като Бояна са спокойни, уверени, уговорката значи нещо и веднъж направена те си я дочакват, без да я премислят по 100 пъти и начини. Хора като Сън са нетърпеливи, имат уговорка, но ако могат да пришпорят събитията, правят го, може би искат да се подсигурят за крайния резултат и не обичат да се оставят на развоя на събитията.

Аз, противно на всеобщия хор, затова съм "за" ресторант, заведение, бирария, бар, абе нещо различно от кафе на крак или разходка в парка. Искам да разбера обноските на мъжа, как държи вилица, как се отнася със сервитьорката, пие ли, много ли, ще си направи ли устата да плати сметката. На обяд на сладкарница хората са едни, вечер на ресторант са други.
Манди, обикновено съм съгласна с мненията ти, сега обаче не. Всичко, което искаш да разбереш можеш да го видиш и през други прояви. Онзи ден на пътя спря голям джип, млад мъж излезе и докато се чудех защо блокира движението, видях, че се спусна да помага на една баба в количка да се качи на тротоара. Човек се показва в ситуации, а ситуациите са навсякъде, но навън.

# 580
  • София
Не разбирате разликата - едно е познат или полу-познат, друго е напълно непознат от чата.
Оттам разликата във възприятията.

Никоя няма да тръгне на среща с човек, когото не познава грам. Чата е добър атестат дали ще има среща изобщо.

# 581
  • Пловдив
Цитат
Сън2000, изуми ме с тази припряност да опознаваш жената преди първа среща, за да разбереш ще има или не първа среща ... Simple Smile
Сега почвам да схващам разликата в подходите на Бояна и Сън и тя не е поколенческа. Хора като Бояна са спокойни, уверени, уговорката значи нещо и веднъж направена те си я дочакват, без да я премислят по 100 пъти и начини. Хора като Сън са нетърпеливи, имат уговорка, но ако могат да пришпорят събитията, правят го, може би искат да се подсигурят за крайния резултат и не обичат да се оставят на развоя на събитията.

Абсолютно точно и вярно........но това съм аз с моя характер.Къде ми е помагало , къде съм губил.....но нюансите на живота.Пък и много зависи кой на какъв етап е в живота си,

# 582
  • София

Въобще не говоря за установени отношения....говоря за започването на установяване на отношения.
За мен лично това е точно заявка за отношние.Че човека ме впечатлява дотолкова ,че да искам да разбере ,че ми е важен или да започне да ми стане важен
Уговаряш се за събота в 20 ч. за вечеря. Днес е сряда. Колко пъти пишеш до събота и какво. Ще е първа среща.

Ще се опитам да разбера основни неща за нея , ще се опитвам да е засмея , ще се опитвам да и покажа ,че ми е интересна  през тези дни.Ако усетя, че с писане нещата се получават и 2мата си отделяме достатъчно време през натовареното ни ежедневие за мен ще означава,че и двамата сме на една вълна в този момент.И ако ми се отдаде дори и малката възможност да усетя възможност за неформална среща (просто да мина през работата и да и занеса едно кафе) ще го направя .......та на първа официална среща ще отидем вече с някаква идея.

Цитат
Ето за това говорех преди.

Това работи при хора със занижена самооценка.
Или хора, които нямат зает, пълноценен живот.
Ако животът ви е изпълнен с ангажименти и заетости, имате социален кръг тесен и по-широк, интереси в различни области, много по-трудно е да стоите и да чакате някой си дали ще пише или няма да пиш

Моите приятели, познати,  социални и извънсоциални интереси не ми дават това, което търся.Аз съм на етап, в който си търся приятелка/съпруга/жена ....както искате го наречете.Имам си достаъчно ангажименти, но в етапа на свалка, връзка ......аз заявявам интерес и съответно си насочвам вниманието натам.......защо ли?Защото това ми е по важно от личните ми интереси, защото съм мъж и ми харесва да правя аналоговите мъжки неща.

И тук не говоря лично за мен , макар се давам за пример.......споделям как би трябвало да се случват някакви неща в 2025 година .....
Значи отдавна не виждала някой толкова объркан в понятията и в затруднение да проведе разговор. Аз какво пиша, ти какво ми отговаряш.
Успокой се, Сънчо. Повяйрвай ми, жените също обичат спокойни, уравновесени мъже, които носят усещането за сигурност в своята орбита.
Аз, ако бях на пазара в момента, нямаше да поискам да се видим, твърде напрегнат ми се струваш и хаотичен.

Това НЕ значи, че не си потенциално прекрасен мъж с качества и не би могъл да бъдеш прекрасен съпруг и баща.
Казвам какво излъчваш отсреща.

# 583
  • Пловдив
[
Скрит текст:
quote author=Azzy link=topic=1736310.msg49264565#msg49264565 date=1738762624]

Въобще не говоря за установени отношения....говоря за започването на установяване на отношения.
За мен лично това е точно заявка за отношние.Че човека ме впечатлява дотолкова ,че да искам да разбере ,че ми е важен или да започне да ми стане важен
Уговаряш се за събота в 20 ч. за вечеря. Днес е сряда. Колко пъти пишеш до събота и какво. Ще е първа среща.

Ще се опитам да разбера основни неща за нея , ще се опитвам да е засмея , ще се опитвам да и покажа ,че ми е интересна  през тези дни.Ако усетя, че с писане нещата се получават и 2мата си отделяме достатъчно време през натовареното ни ежедневие за мен ще означава,че и двамата сме на една вълна в този момент.И ако ми се отдаде дори и малката възможност да усетя възможност за неформална среща (просто да мина през работата и да и занеса едно кафе) ще го направя .......та на първа официална среща ще отидем вече с някаква идея.

Цитат
Ето за това говорех преди.

Това работи при хора със занижена самооценка.
Или хора, които нямат зает, пълноценен живот.
Ако животът ви е изпълнен с ангажименти и заетости, имате социален кръг тесен и по-широк, интереси в различни области, много по-трудно е да стоите и да чакате някой си дали ще пише или няма да пиш

Моите приятели, познати,  социални и извънсоциални интереси не ми дават това, което търся.Аз съм на етап, в който си търся приятелка/съпруга/жена ....както искате го наречете.Имам си достаъчно ангажименти, но в етапа на свалка, връзка ......аз заявявам интерес и съответно си насочвам вниманието натам.......защо ли?Защото това ми е по важно от личните ми интереси, защото съм мъж и ми харесва да правя аналоговите мъжки неща.

И тук не говоря лично за мен , макар се давам за пример.......споделям как би трябвало да се случват някакви неща в 2025 година .....
Значи отдавна не виждала някой толкова объркан в понятията и в затруднение да проведе разговор. Аз какво пиша, ти какво ми отговаряш.
Цитат
Успокой се, Сънчо. Повяйрвай ми, жените също обичат спокойни, уравновесени мъже, които носят усещането за сигурност в своята орбита.
Аз, ако бях на пазара в момента, нямаше да поискам да се видим, твърде напрегнат ми се струваш и хаотичен.

Това НЕ значи, че не си потенциално прекрасен мъж с качества и не би могъл да бъдеш прекрасен съпруг и баща.
Казвам какво излъчваш отсреща.
[/quote]

Съгласен ....имам си някакви неща  все още в мен.Не ми допадна това се ,че се правят някакви квалификации за самооценка и живот, които са много далеч от това дали трябва да пишем или не и какво трябва или не преди и след среща.

И в допълнение....."пазара" днес е много по различен от този преди 5 години , още по различен от този преди 10 години.Той е по различен даже от преди 3 години ......а аз съм участвал и участвам в него и горе долу виждам нещата отвътре

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 15:53 от Sun2000

# 584
  • София
Тук си говорим някакви алабализми, които не вярвам да ги практикувате. Значи преди среща, преди започването на установяване на отношения се появяваш на работата на жената и й носиш кафе и сладки като по филмите на Холмарк? Или си разправяме фантасмагории, или имаш цяла стена с ограничителни заповеди.

Говорим за това,че с писане на 3 дни веднъж или с 2 изречения на ден ........най вероятно няма да имам интерес и да стигна до среща в Събота
Разбирам, че всички тук говорите за среща с някакви непознати от интернет. Явно затова не се разбираме.
Не съм ходила никога на среща с непознат и затова не загрявам, че се говори за нет свалки. Това не съм в състояние и да го обсъждам, защото нямам идея.
Аз говорех за все пак хора познати от някъде, въртите се в една среда, де да знам.
То иначе ако по принцип си чатиш с някого и нямате друго общуване няма и защо да ви спира чата щом сте стигнали до идеята за среща.

Общи условия

Активация на акаунт