Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем! - тема 9

• 14 449
  • 264
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Не мисля, че погасяването трябва да се договаря с банката. Уведомителен е режимът. И всеки знае колко дължи на банката, не е нужно да я чака да му я изчислява към конкретна дата. Осигурява парите с малък резерв и иска погасяване. Защо да плаща няколко дни излишно лихва?

# 256
  • Пловдив
Утре съм решила да отида до банката и ще разбера точно какви са стъпките. Не искам да чакам Х дни , за това се надявам още утре да погася кредита.

Вече съм с погасен ипотечен кредит - изчисляването на точната сума става веднага и се плаща същия ден.
Написах молба за заличаване на ипотеката , и таксата за нея е 30 лв.
Сега ще чакам да ми се обадят.

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 15:46 от didi2004

# 257
  • София
При изтегляне на потр. кредит  (15-20К - без поръчител) и след 1-2 месеца се погаси предсрочно... и почти веднага след това се изтегли ИК - това ще повлияе ли по някакъв начин на условията по ИК?
(има малък шанс да се избегне ПК) и коя банка препоръчвате за последното?
ПП: В най-първата оферта (ЦКБ) видях това:
Минимален срок(месеци)  - 3 месецa    (но таксите са само 90лв)
 - т.е. това застъпване ще се отрази ли на месечна вноска и др?

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 14:28 от Starrydream

# 258
Ако ПК в ЦКР е покрит при разглеждане на ИК, няма да се отрази. Ако се застъпят, ще вземат под внимание ПК. Също така ,ако имате кред.карти ,пак се вземат под внимание

# 259
При изтегляне на потр. кредит  (15-20К - без поръчител) и след 1-2 месеца се погаси предсрочно... и почти веднага след това се изтегли ИК - това ще повлияе ли по някакъв начин на условията по ИК?

Aко доходите ви могат да покрият и двете вноски, няма да имате проблем.
Ние теглихме 80к, и после ИК за 330к, по едно и също време почти.

# 260
Да, може да се отрази, ако не го погаси предсрочно. Ако го погасите няма да има проблем,  зависи за коя банка, в кой град търсите?

# 261
Здравейте!Одобриха ме за ипотечен кредит,но сега ми искат документ който е от преди доста години и аз го нямам.Какво може да се направи в случая?Може ли да ми го откажат при това положение?

# 262
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте!Одобриха ме за ипотечен кредит,но сега ми искат документ който е от преди доста години и аз го нямам.Какво може да се направи в случая?Може ли да ми го откажат при това положение?

Какъв документ? Няма ли как да се изкара дубликат на него?

# 263
При сключване на ипотека добре ли е да присъства и адвокат или всичко е написано ясно в договора?

# 264
Не виждам смисъл от адвокат. По-скоро при сделката за имота евентуално. Но това са си лични преференции.

Общи условия

Активация на акаунт