Дисниленд Париж - тема 7

• 588
  • 17
  •   1
Отговори
  • На планетата Земя

Официален сайт на Disneyland Paris

Телефон за резервация на ресторант +33 1 60 30 40 50

Летищен трансфер с Magical Shuttle
Трансфер с Еzy Shuttle
Трансфер с RS Transports
Трансфер със Super Shuttle от летище Буве
От Дисниленд до Париж с влак RER...
... и обратно от Париж до Дисни - карта на метрото, спирки
Шопинг в Marne le Vallee в близост до Дисниленд
Аквариум Sea life в Marne le Vallee

Кратко описание с карти кое къде се намира в комплекса - хотели, Disney Village, парк, студия, гара, паркинги

Малко да поговорим за заведенията за хранене в парка + снимки на някои менюта

.... и още малко за изхранването и менюта ...

Когато сте с бебе - Baby Care Center

Детски колички, които може да се ползват под наем в парка
Скрит текст:

Цени за паркиране
Скрит текст:
Цени на паркинга за посетители, които идват за ден, без да спят в Дисни хотел и без годишен дисни пас:

Коли до 2 м височина(вкл. с багажни кутии отгоре) - 30 евро
Превозни средства над 2 метра височина и с над 9 места за сядане  - 40 евро
Каравани - 40 евро
Мотори - 25 евро

Информация за хора със специални нужди - Priority card / Easy access card

Скрит текст:
Линк с информация по темата
https://www.disneylandparis.com/en-int/guest-services/accessibil … -disneylandparis/

Брошура
https://brochure.disneylandparis.com/DGAV/EN/index.html#page/22-23

Списък със заболявания, даващи право на Easy access card
https://media.disneylandparis.com/d4th/en-int/images/ALD-UK.pdf

Кратко описание на атракциите в парка

Скрита пътечка в парка, когато вали

Какво е FAST PASS - в момента услугата е платена!

И още за FAST PASS - към момента услугата е платена!

Single Riders - система за по-бързо качване на някои атракции

Запълване на пиковото обедно време (за тези, които имат повече от 1 ден в парка, а и не само Wink :
Скрит текст:
Времето в средата на деня може да се запълни с:
- обяд
- гледане на шоу програми (Frontierland Theater, Videopolis, Mickey & the Magician в студията, Stitch live пак в студията, тематични паради и др.)
- изкачване по отбранителните стени на входа на Frontierland
- лабиринтът на Алиса - Fantasyland
- пасажът на Аладин - Adventureland
- подводницата на капитан Немо - Discoveryland
- разглеждане на двореца на Спящата красавица
- посещение при дракона в подземията
- обикаляне на Skull Rock с всички подземия, мостчета, корабът на Хук
- изкачване на дървото на семейство Робинзон - Adventureland
- разглеждане на експозициите в Liberty Arcade & Discovery Arcade - Main Street
- време за покупки (ако сте в дисни хотел преди 15 часа може да ползвате услугата "пратете ми безплатно закупеното в хотела, в който спя")
- атракции с големи лодки, където опашките вървят бързо - It's a Small World, корабът Molly Brown във Fantasyland

Ранно хотелско настаняване и ползване на парка

Early magic hours от 8,30 часа за нощуващите в някой от Дисни хотелите

LIVE видео от празничната програма на 12.04.2017 по случай 25-тата годишнина на парка
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 12:00 от Mileto

# 1
Mileto,
Благодарим за новата тема!

Да я напълним с много резервации и вълнуващи Дисни спомени! 🫶

# 2
  • На планетата Земя
Пропуснах да отговоря на няколко неща в предишната тема, затова сега да наваксам:

tara2, зависи за колко време сте в Дисниленд. Ако е само за теб, искате да видите възможно най-много, то тогава си вземете в раниците, плод, снаксове, сандвич, да си имате да хапвате, докато чакате на някоя опашка. Сядането в ресторант тип шведска маса или алакарт отнема време и трябва да сте на тази вълна. Иначе има много приятни ресторантчета, на които се редиш на опашка за поръчка, някой от компанията пази маса, има вкусни и обилни менюта, които могат да ви нахранят и да си починете малко. И са с красив декор.

Малини, запазили сте вече, но да кажа - Нюпорт Бей е чудесен хотел, един от любимите ми. Много ми харесва настроението, което носи, цветовете. Има хубави ресторанти, единият рибен, ако се случи съвсем случайно да сте в хотела за вечеря, а не в парка (което рядко се случва Laughing ). Септември е идеално за посещение, ще има по-малко хора, топло е.

Divine, мисля, че не е проблем сбърканото. Те от рецепция ще го видят, няма да ви оставят в хотела повече от платеното (за жалост).

# 3
След малко по-малко от месец предстои първото посещение на дъщеря ми. Месец преди посещението ни подадохме документи за приоритетен пас, който дава право на хора в неравностойно положение и 4ма придружителя по-бързо използване на атракции. За парадите бройката е намалена до 2ма придружителя. Ето това е линка, през който кандидатствах https://www.disneylandparistips.ie/disability-accessibility?fbcl … kvRIWbgvFe7weoUFQ. За България, ми направи впечатление, че само син талон за паркиране приемат като документ за доказване на неравностойно положение. Нашата диагноза е от друга държава, в която се приемат 6-7 вида различни документи. Може да е от нужда на някой. Не може по-рано от 30 дена преди заминаването да се кандидатства. Пасът се взима от хотела, ако сте в хотел на Дисни или от входа на парка.

# 4
Обмислям ново ходене до Диснилед и тази тема ми е супер полезна.

# 5
  • Карлово
След малко по-малко от месец предстои първото посещение на дъщеря ми. Месец преди посещението ни подадохме документи за приоритетен пас, който дава право на хора в неравностойно положение и 4ма придружителя по-бързо използване на атракции. За парадите бройката е намалена до 2ма придружителя. Ето това е линка, през който кандидатствах https://www.disneylandparistips.ie/disability-accessibility?fbcl … kvRIWbgvFe7weoUFQ. За България, ми направи впечатление, че само син талон за паркиране приемат като документ за доказване на неравностойно положение. Нашата диагноза е от друга държава, в която се приемат 6-7 вида различни документи. Може да е от нужда на някой. Не може по-рано от 30 дена преди заминаването да се кандидатства. Пасът се взима от хотела, ако сте в хотел на Дисни или от входа на парка.
Благодаря много за споделената информация. Аз имам такъв човек в групата и не знаех, че има някакво предимство за Дисни. Сега ще дам информация да си подготви талона.

# 6
  • На планетата Земя
Допълних горе в първото мнение информацията за достъп на хора със специални нужди.

Обща информация

https://www.disneylandparis.com/en-int/guest-services/accessibil … -disneylandparis/

Брошура

https://brochure.disneylandparis.com/DGAV/EN/index.html#page/22-23

Списък със заболявания, позволяващи easy access card

https://media.disneylandparis.com/d4th/en-int/images/ALD-UK.pdf

# 7
  • София

Малини, запазили сте вече, но да кажа - Нюпорт Бей е чудесен хотел, един от любимите ми. Много ми харесва настроението, което носи, цветовете. Има хубави ресторанти, единият рибен, ако се случи съвсем случайно да сте в хотела за вечеря, а не в парка (което рядко се случва Laughing ). Септември е идеално за посещение, ще има по-малко хора, топло е.
Mileto, много благодаря! Heart
Доста е вълнуващо, въпреки че за мен ще е трето ходене, живот и здраве. Но този път и с двете деца. Малката я направихме точно след предния път там. Grinning

Вчера тествах да запазя място за вечеря и вече няма свободни часове в някои заведения. Направо съм в шок. Ще следя за освобождаващи се и все пак. 4 месеца по-рано..
Който е бил началото (до средата) на септември може ли да каже в колко часа е вечерното шоу? И въобще до колко работи паркът. За сега в приложението има информация само до началото на август.

# 8
  • София
Който е бил началото (до средата) на септември може ли да каже в колко часа е вечерното шоу? И въобще до колко работи паркът. За сега в приложението има информация само до началото на август.
Ние бяхме средата на септември. Вечерното шоу започваше към 21 ч. и приключваше към 21:20. Студиата работеха до 20 ч.

# 9
  • София
Ние бяхме средата на септември. Вечерното шоу започваше към 21 ч. и приключваше към 21:20. Студиата работеха до 20 ч.

Много благодаря! Живот и здраве, ще опитаме и двата дни да сме до края. И после към летището и един хотел за няколко часа, че полетът е бая ранен.

# 10
Здравейте, от нашето френско пътешествие и приключението Дисни мина поне месец, но все не намирам време да споделя. За мен темата беше много полезна и определено открих отговор на всички въпроси, които ме вълнуваха.
Ще споделя за нашето посещение, едва ли ще има нещо ново, но се надявам да е интересно.
Ние разделихме пътуването на няколко дни в Париж, два дни в Дисни и няколко дни в Южна Франция. От нашето място в Париж до Дисни трябваше да използваме две превозни средства и решихме да не се мъчим с две деца, едното на 4, два куфара и  пр., така че вземем такси. На тръгване от Дисни в посока Южна Франция беше изключително удобно, защото гарата за TGV е почти пред входа. Искаше ми се да хванем двата магически часа, за да сме повече в Дисни, но първия ден успяхме да хванем само половин час по-рано, а втория ден след цялата емоция изобщо не успяхме да се събудим по-рано.
Избрахме нощувка в Newport Bey Club. Много съм доволна от хотела, атмосферата, любезния персонал. Морският стил е в пълен унисон към моята любов към морето. Получихме доста подаръци и някои отстъпки. Децата бяха много доволни от раничките, несесери, баджове, химикали, всичко за тях.... За нас с таткото коктейл в бара късно вечерта, сервитьорът беше със страхотно чувство за хумор и допълни цялото ни изживяване с приятни емоции. В хотела имахме закуска - вкусна и богата. Съжалих, че не избрахме и вечеря тук, но ако някога повторим определено вечерята ще е в хотела. За вечеря избрахме Агреба, заради ориенталския стил и храна, която обичаме. Обаче някак си не ми допадна, чувствах се като натрапник, който трябва да яде бързо и да освобождава масата. Определено на сервитьорите не им се работеше. Поръчахме си бира, веднага трябваше да я платим, но няколко пъти се напомни, че трябва и да я донесат. Храната също не беше уау, не знам защо, но ми напомни столова храна.
И така....
Пътят от хотела до Дисни е около 15 минути приятна разходка покрай езерото. За малката беше изключително забавно да гледа патиците и да се възхищава на различни детайли - хотел за принцеси, балон, с който може да лети, фигури на Мики и любимата Мини, и най-сетне се озовахме пред входа. Аз исках да направим обиколки с влака, но като влязохме той точно тръгваше и решихме да се качим по-късно, но не остана време. Обаче пред нас спря буса и се качихме на него. Минахме бързо по улицата, разгледахме от високо и сякаш за миг се озовахме пред замъка. Аз бях предвидила първо да минем там и после да се разделим - аз с голямата, таткото с малката. Обаче за моя изненада голямата, на 12, реши, че иска и тя да види по детските атракции. Така че реално нещо подходящо за малко по-голямого дете отидохме до Призрачната къща, но честно казано не беше нещо особено. В замъка малката се чувстваше като принцеса и емоциите, които изразяваше бяха направо невероятни. Каката се опитваше да се прави безразлична, но и за нея беше много емоционално. Естествено големият проблем бяха опашките, дебнехме да заставаме там, където се чака най-много 15 минути, но за съжаление е голямо губи време. Опашки имаше дори за пуканки. Обаче с невероятен късмет точно пред нас отвориха пицария с пици във формата на Мики. Веднага влязохме, реално първи на едната опашка и похапнахме без чакане. Оказа се, че не само пиците, но и десертите бяха Мики. Беше вкусно, но добре трябва да се реши какво искаш да вземеш, защото иначе трябва да се редиш наново. Пет минути след нас опашката беше внушителна.
Посетихме шоуто "Мики и приятели" за всички беше забавно. Отказахме се да се снимаме с Мики, чакане 80 минути. Имаме снимки с Гуфи, Катерички, Доналд, и някакъв войник. За малко изпуснахме Дейзи, видяхме я, но приключваха снимките и ни отказаха, но поне направиха пет с малката. Набързо видяхме и Снежанка, която беше приключила и изтича покрай децата  в опит да се усмихне на всяко, но да не се спира пред никое.
За парада нямаше как да се наредим час по-рано, така че бяхме отзад, заедно с останалите родители с малки деца. Просто няма как малко дете да стои и да чака час. За сметка на това на първа, втора, та и трета линия бяха само възрастни.  Към децата липсва какъвто и да е толеранс, дори в тоалетната. Аз съм се добрал дотук правото е мое. Така че децата на конче, за да видят парада, масово беше така. Парадът наистина е невероятен, насища с представянето на всички Дисни филми, музика, емоция. Тук отново се учудих на голямата дъщеря, която махаше на всички герои, а накрая супер емоционално ми разказа как Ана погледнала към нея и ѝ помахала. Оказа се голям Дечко.
За възрастните в Дисни бях изключително впечатлена. Не става въпрос за родители или младежи, а за двойки на около 40-50 дошли в парка, но най-ме впечатлиха няколко възрастни двойки над 70, някои дори с бастуни. Прекрасно е да пазиш детското в себе си, но малко се дразнех, че се опитваха да изтикват децата назад. Понякога от някой възрастни имах чувството, че децата ги дразнят, въпреки че са в парк за деца.
Вечерта бяхме и на вечерното шоу. Бяхме назад, но се виждаше добре. Светлинното шоу беше страхотно, музиката също. Децата пяха песните и всичко беше прекрасно. После на няколко пъти, когато се прибрахме у дома, търсихме клипчета с вечерните Дисни програми, за да ги гледаме отново.
Въпреки цялата умора разходката до хотела беше приятна и се наслаждаваше на тишината. Има и шатъл, но ние решихме да не се възползваме.
На другия ден тъй като се успахме имахме малко време за студията. С малката влязохме на Шоуто на Елза и Анна, изключително приятно. Малката после учеше кака си как да прави магии. Голямата влезе в Дисни академия, където се учи да рисува Дисни герои. След това дадохме право на избор за голямата, която си избра RC Racer. Аз реших да се направя на смела майка и какво да ви кажа такъв ужас не съм изпитвала в живота сиъл. Тъй като тук се чакаше дълго не остана време за друго. Малката с татко ѝ просто са се разхождали. Искали да видят някои атракции, но тя се оказала по-ниска и просто са се разхождали. Снимали се с катерички, не знам от кой филм, хапвали и се наслаждавали на атмосферата.
Естествено и двете искат да посетят парка отново. Голямата иска да е с приятели, за да може да съпреживее емоциите с тях. Видяхме малко от атракциите, но всички останахме доволни и преизпълнени с положителни емоции.
Диадемите вече са 25 евро и ние ги взехме още в хотела🤣
Малко снимки:

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 11:37 от gigi-gagi

# 11
Здравейте,

В последнип ден когато трябва да се освободи хотела до колко часа имаме право да стоим в парка и да ползваме атракционите и до колко часа трябва да се освободи хотела?

# 12
Хотелът се освобождава до 11 ч. В парка може да останете до края. Багажът може да оставите в хотела.

# 13
Много ти благодаря.

А как и къде може да се избере закуска , защото като се опитам да направя резервация на хотел плюс билет за парка не ми излиза опция да избера и закуска в хотела?

# 14
  • На планетата Земя
Резервацията на дисни хотел винаги включва вход в парковете. На една от стъпките ще попита искате ли ядене (закуска, полупансион, пълен пансион, бюфет с дисни герои) и ще избере това, което ви интересува.

Общи условия

Активация на акаунт