Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 38 363
  • 731
  •   1
Отговори
# 225
  • София
На мен не ми пречи някоя и друга вещ пред входната врата, ако е достатъчно широко. Нашата площадка е сравнително голяма, квадратна е и сме 4 апартамента. Едните до нас имат малко шкафче до вратата(след това е единия асансьор и след това е нашата врата, а от другата им страна е стълбището)Държат си някакви кутийки, вещи, имат 2-3 чифта обувки. Имат куче и май с тези обувки го извеждат и мъжът върши някакви неща около блока(той е един от досадните съседи, които са вечното присъствие, но пък е проактивен и доста неща подобри и движи, ако чакахме на другите мумии...блокът да се е сринал). Не ми пречат, за толкова години никога, никоя вещ не ми е пречела. Ние количките си ги държахме в апартамента, не ми беше удобно да ги сгъвам и разгъвам всеки път, а разгънати определено щяха да пречат на площадката.
Те си внасят и саксиите от балкона на междустълбищната площадка-въобще не ги забелязвам. Качвала съм се нагоре по етажите и там си има постоянни цветя, както и зимуващи. В някои от блоковете в квартала има килимчета на площадките, шкафчета, цветя, които са общи. Ако се подържа е приятно, ако са от онези мърляви саксии с прорасли цветя си като в джунгла.
yourleo, в Младост няма ли шанс да останете? Да намерите нещо по джоба си?

# 226
Аз за всеки празник си украсявам тематично - изнасям си и малка масичка за тематичната украса. Дано и това не започне да им пречи. Grinning

# 227
И в старата част има. Wink И посолство има - логично. С какво точно допринасят дипломатическите блокове? Просто там са ги позиционирали навремето.
"Овча купел" е голям по площ,даже огромен за нашите мащаби и наистина има голяма разлика между старата част и "панелната". (Цените в старата са високи,но в новата са ниски...) Лично на мен и "палената" част ми харесва – свежа,зелена,има доста супермаркети. Хората се приветливи. Не виждам минуси да се закупи жилище там.

# 228
Има, така е, аз споделям какво е моето "усещане", но всеки търси различно, така че не е фактор за чужд избор.

# 229
Дези., на мен в Младост доста ми харесва, ние сме между 3 и 4 и по мое мнение има междублоково пространство (да напомня, че идвам от Манастирски ливади, където нито тротоар имах, нито нормален магазин, нищо). И като дойдох в Младост доста мрънках, че отивам в панелка, но има дървета, зеленина, всякакви магазини на пешеходно разстояние и ме спечели. Метрото също ни е на няколко минути, както и автобуси. Свикнах си с грозотията на панелките, но цените тук отново са убийствени, търсим, но все пак решихме да разширим периметъра. И си мисля, както Младост първоначално ми се виждаше доста зле и си виках 'само съмнителни хора тук', може би ако вземем в ОК2, ще ми се промени настройката.

# 230
Здравейте, какво ви е мнението за Овча купел 2, в частност районна, който се намира до метростанцията? Обмисляме закупуване на апартамент в района, но не ни е особено познат.

Аз ли нещо бъркам, но последните 1-2 страници са точно за Овча купел (в сравнение с Полигона). А на последните 5-10 страници ще има още информация.
Съжалявам, че се намесвам така, но това, което пише на вече последните 2 страници, го пише и на последните 5-10 страници. Пак за Овча купел. Струва ми се нормално, като се включиш в дадена тема с въпрос, да прочетеш поне няколко страници назад. Това тук не е чат-бот на фирма - пишеш-отговаря.

# 231
Нямам представа, на мен не ми пречат, явно нямат място. Никога не бих повдигала въпрос за цветя, колички, колела. Но за обувки, шкафове и покъщнина - да.
По принцип съм съгласна за цветята, но има такива, които генерират много боклук, обикновено цъфтящите. И представете си, че гордите им собственици не считат за нужно да почистват около тях, тогава съм против и саксии.

# 232
  • София
Ние имаме жилище в ОКстарата част,  до бул Борис Трети. Живяхме там за кратко когато първото дете беше още бебе. Не е лошо, но не е моето. Панелната част я знаете. По -оживено, повече транспорт, повече мургави братя.... Инак старата част , ни ДГ имаше тогава, ни училище нормално.. изнесохме се , от години живеят наематели и са доволни де

# 233
  • Сф
Дези., на мен в Младост доста ми харесва, ние сме между 3 и 4 и по мое мнение има междублоково пространство (да напомня, че идвам от Манастирски ливади, където нито тротоар имах, нито нормален магазин, нищо). И като дойдох в Младост доста мрънках, че отивам в панелка, но има дървета, зеленина, всякакви магазини на пешеходно разстояние и ме спечели. Метрото също ни е на няколко минути, както и автобуси. Свикнах си с грозотията на панелките, но цените тук отново са убийствени, търсим, но все пак решихме да разширим периметъра. И си мисля, както Младост първоначално ми се виждаше доста зле и си виках 'само съмнителни хора тук', може би ако вземем в ОК2, ще ми се промени настройката.
Мисля, че всички плюсове са в Младост. Моя позната живяла в Младост 2 ( Киприян) и в 4 ри до лидл се премести в ОК 1 около 88 мо су (ако не  бъркам номера ва училището ) и още си е в шок. Не и харесва квартала , нямало нищо, контингента,  излизането а влизането с кола и какво ли още не. Просто споделям.  Хората са различни, но все пак имайте едно наум ,че може и да не ви хареса.  За мен също няма база за сравнение Младост- ОК.

# 234
Панелните части на Овча купел не ми харесват - бил съм там няколко пъти, ами ужасно и в ОК-2 и в ОК-1 около пазара, много цигани, много пияндурници седнали на каси от бира, това ми се е набило в главата. Виж стартата част около ул. Народно хоро ми харесва много - предимно къщи, ниски блокчета, по-спокойно е, няма цигани, има парк, даже ако броим и от другата страна към банята има още 1 парк. С транспорта е зле обаче - ако си близо до Цар Борис е ок - има много трамваи, но иначе или ходиш пеш до метрото или само трамвай 11 и автобуси на голям интервал - 60 и 73.

# 235
То в София изобщо има ли панелен квартал, който да има прилично санирани панелки, да няма роми, да не е презастроен и да има поддържани градинки и зелени площи между блоковете, а и да не забравя - големи междублокови пространства? Нещо такова търся.

# 236
  • София
То в София изобщо има ли панелен квартал, който да има прилично санирани панелки, да няма роми, да не е презастроен и да има поддържани градинки и зелени площи между блоковете, а и да не забравя - големи междублокови пространства? Нещо такова търся.
Без първото, София, уви, не успя да се възползва почти. Но на останалото Левски Г отговаря.

# 237
В Мусагеница не е презастроено и има  много големи междублокови пространства. Почти целият квартал е като парк, аз лично не съм била в друг такъв квартал в София.
Но пък тези стари панелки..не знам колко години трябва да минат, за са се санитат. Сигурно ще рухнат дотогава. Ние искахме да се направи ремонт във входа, но над 50 % са въззрастни хора, които нямат нито възможност, нито желание. Не го разбирам аз това , наистина. Тотална незаинтересованост от общите части и състоянието на блока. Ами кмаш късмета да си собственик на жилище в приличен квартал в София, с удобни комуникации , на хубаво място, без да изплащаш ипотека-е толкова ли не можеш да заделиш  ресурс за няколко години или с кредит  да се направи спретното, чисто , приятно, да се санира и подменят  асансьорите. Просто на никой не е приоритет.

# 238
Не им пука, ако им пукаше щяха да си поддържат поне общите части, не се изисква ресурс за чистота и подреждане.

# 239
Благодаря на всички за изказаното мнение Simple Smile , ще се вслушам и пообиколим да видим какво е положението и в Мусагеница (засега само хубави думи чета тук за нея, както и за другата част на ОК2).
man_darin_ka, прочетох цялата комуникация преди да задам въпроса си, тъй като ме интересуваше конкретна част от ОК2, а не целият квартал (упоменала съм и коя точно). Наистина никога не съм разбирала хората, които отделят време за да изкритикуват някого, вместо да напишат нещо полезно или хубаво.
Хубав ден на всички и благодаря на тези, които споделиха мнението си и не са се почувствали като чат-бот на фирма от въпроса ми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт