Машина за хляб-31 част

• 66 732
  • 750
  •   1
Отговори
  • София
МАШИНА ЗА ХЛЯБ
31 част

ПРЕДИШНИТЕ ЧАСТИ НА ТЕМАТА:

1       2       3       4       5       6       7       8       9      10

11    12    13    14    15    16    17    18    19    20

21    22    23    24    25    26    27    28    29    30

УМОЛЯВАМЕ ВИ!

НЕКА СЕ КОНЦЕНТИРАМЕ САМО ВЪРХУ РАБОТАТА С МАШИНАТА ЗА ХЛЯБ.

ДА СЕ СТРЕМИМ ДА ИМА ПО МАЛКО ОФФТОПИК И СПАМ ЗА ДА НЕ РАЗВОДНЯВАМЕ ТЕМАТА И ДА МОЖЕМ ДА СЪБЕРЕМ ПОВЕЧЕ ПОЛЕЗНИ НЕЩА В ЕДНА ЧАСТ.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЛИЧНИТЕ СЪОБЩЕНИЯ ЗА ВСИЧКО ДРУГО, КОЕТО НЕ Е СВЪРЗАНО С РАБОТАТА С МАШИНАТА ЗА ХЛЯБ.

РЕЦЕПТИ И СЪВЕТИ:

ЕРДИНЧ ВИ СЪВЕТВА КАК ДА ИЗГЛЕЖДА ТЕСТОТО:

прекалено сухо         прекалено мокро                 OK

Вертикален контейнер

Хоризонтален контейнер

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 17:59 от дядо хаджия

# 1
  • София
Мисля си, че е безсмислено във всеки начален пост да правим опис на предходните теми, защото в почти всяка една се повтаря едно и също нещо.
Затова предлагам в следващата част да се даде линк към сегашния първи пост, където ще си остане описа до 30 тема, а отдолу линк към предходната (сегашната) част.

# 2
  • тъгата в мен
Да не прозвучи само като запис,да споделя моя опит с живата мая.Основно винаги я оставям да си шупне предварително,но се е случвало (когато съвсем ме мързи и бързам)и върху брашното да я сложа-натрошена.И в двата случая нямам проблеми после с втасването.
Благодарско за новата тема!

# 3
Няма никакъв проблем да замените сухото мляко с прясно. Трябва да замените водата с мляко и става чудесно.

# 4
# 5
В края на предишната тема имаше едни страхотни рози-кифли! Мярна ми се пълнеж. Поздравления и ако може повече инфо за тях! smile3501

# 6
Дядо хаджи,благодаря за новата темичка.
Ето от мен днес златния хляб на Лабрекс,страхотно вкусно хлябче и много сполучливо за филиики.
Благодаря Лабрекс за споделената рецепта.
-златен хляб на лабрекс

# 7
Питките  и на вкус се оказаха страхотни. Кашарел, благодаря за споделената рецепта за тестото.
Цитирам се от предната тема, сигурно ви досаждам с въпросите си, но никога не съм месила нещо и доста неща не са ми ясни.

Момичета и момчета, огромно благодаря на всички ви. Това е началото и крайният резултат (снимките са линкове): Проблемна се оказа външната фурна, и както ме посъветва Петя второто втасване беше на 50-60 градуса. Стана перфектно!

Петушка63, ако за тези става въпрос, пълнежът е от сирене. Кажи какво те интересува за тях и ще пиша Peace Основата е преплетени питки, а украсата отгоре е роза от тесто. Поръската е сусам

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 20:30 от ~*~Мис Каприз~*~

# 8
   Записвам се и ако приемате мнови членове , официално се записвам да ви следя !  Hug

Много ви благодаря за насоките ! Втория опит е зареден и се надявам да е по - добър от първия !   chef

ПП Зузи, само да нуча как става , ще почепя  Hug

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 20:38 от mmmshushy80

# 9
   Записвам се и ако приемате мнови членове , официално се записвам да ви следя !  Hug
приемаме те, ако почерпиш един хляб. Hug

# 10
Няма никакъв проблем да замените сухото мляко с прясно. Трябва да замените водата с мляко и става чудесно.

Аз искам да заменя прясното мляко със сухо.

# 11
~*~Мис Каприз~*~ , за тези красоти ставаше дума. Тестото на Кашарел ли е? Не ми стана много ясно кои са тези преплетени питки, но си е въпрос на въображение Hug
Аз ползвам сухо обезмаслено мляко за хляба в хлебопекарната и съм много доволна от резултата! Това последното е за  Ninia.

# 12
  • София
~*~Мис Каприз~*~  и аз я искам тая идея да знаеш  Peace с тия рози ми събра погледа.
А относно тестото не мерете с чаша брашното слага се на око и после се добавя още при нужда.Пример в книжката ми пише 300 мл течност(няма значение каква е,но най добре мляко ако нямате 50:50 вода и мляко),брашно 650 грама.Е да ама не,брашното ми отива повече към 750 грама.Достигнах до този извод след пробване по рецепта а и след съветите на майсторите тук.Благодаря им за което   bouquet.И сега вече си знам ако ще да пише 1 кг,в зависимост от течността слагам 750 грама брашно примерно и следя тестото,при нужда си добавям колкото трябва.От първия ми провал до сега,ядове с тесто нямам.Изключвам козунаците,макар вината да е във лошото брашно,все пак грешката не е моя.Съжалявам за дългия пост,избягвам да се обаждам,но дано съм била полезна  Peace

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 22:13 от didolinaa

# 13
мерси, писах ви на ЛС Simple Smile

# 14

А защо на ЛС? Не може ли и в темата да споделиш идеята?

Общи условия

Активация на акаунт