Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 350
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 3 015
Аз съм неомъжена, повечето ми приятелки и те. Не сме на 35 +, но не сме и девойки. По мен самата съдя, че с годините човек като е несемеен става по- взискателен, по- избиращ и по-егоистичен. Започва и по-лесно да се изнервя от намеса в личното пространство и толерантността му към чуждите недостатъци намалява. Това едно на ръка, човешки недостатъци са. Обаче, има един тип жени, които реално не могат а предложат нищо кой знае какво като личностни качества - не са млади, не блестят с външност или интелект, не са лесни за комуникация и съжителство, а имат поставени едни огроооомни претенции за мъжа, който ще има " честта " да застане до тях. Както казва една позната " Какво даваме, че какво търсим ? ". Тези дами очакват мъжът, който ще ги вземе да е богат, преуспял, по възможност със собствен бизнес, жилище ( не панелка, разбира се ), кола от по-високите класове, да е ларж откъм харчове ( по нея естествено ), да не гледа по чуждо, да е търпелив, красив и ако домакинската работа му харесва, това е само в негов плюс. Обаче, питам аз, ако  такъв мъж изобщо съществува, при такъв тип жена ли ще иде бе джанъм, или ще търси нещо от неговата черга? И така въпросните жени се оглеждат за принца с години и пропускат простолюдието. То в един момент се оказало, че станали на по 100 години и от много избиране и претенции, вече и придворният шут не изпитва интерес към тях.
Точно преди няколко дни стана дума с мой познат, който е имал интересна случка с една " девойка " на около 27-28 години. Харесвала го, изнамерила му скайпа и му писала. След като се представила коя е, следващият въпрос бил " Ти нали имаш къща в .... и кола ? ", при което познатият ми казал " Беше ми приятно, че се запознахме, всичко хубаво! ", а тя " Ама не искаш ли да излезем някоя вечер? "  hahaha После се оплакала на обща позната, че бил груб и не разбирала защо така я отсвирил, с какво го била обидила #Crazy Да, има къща, има и кола, работи доста доходоносна работа и е страхотен човек, но момата от бързане да се осведоми за материалния му статус, взела, че изгърмяла и без кафенце. Комично, или трагично, преценете сами.

# 3 016
Цитат
Не провеждам изследване, няма да пиша книга по темата и тн.

То тук се събра материал за две книги, макар че май трябва да се казват "Размисли и прозрения на жените на 30+", след 250 страница ще е част втора...Може да има и специална притурка "самоучител за мъже които искат да накарат жена на 35+ да се омъжи за тях", доста аргументи имаше събрани Joy Ама най-ми е мъчно дето ме разубедихте да си хвана 25 годишен Sad

Цитат
Да, има къща, има и кола, работи доста доходоносна работа и е страхотен човек, но момата от бързане да се осведоми за материалния му статус, взела, че изгърмяла и без кафенце. Комично, или трагично, преценете сами.
tanch,мислиш ли че мъжете които постъпват по същия начин като това момиче са малко?

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 19:20 от Polaana

# 3 017
Не, не мисля, че са малко, но мисля, че са по-малко от жените, които постъпват така. И тук пак се намесва двоен стандарт. Ако една жена лежи на гърба на мъжа или приятеля си, приятелките й се надпреварват да я коментират колко добра партия е заклещила, демек нещо похвално и нормално е. Обаче ако един мъж лежи на гърба на жена си, то тогава е обявен за некадърник, използвач, мухльо и интересчия. А и по мои наблюдения, обикновено мъжете, които използват финансово някоя жена, използват доста по- възрастни от тях жени, като май нещата там са 50 на 50. Тя го издържа, а той й дава вниманието и секса от по-мла мъж, което пък се отразява добре на самочувствието й. Рядко се засилват да се женят помежду си. Докато жените целенасочено търсят богат съпруг. Не гадже за известно време, не любовник, а съпруг. И ако може да не й се налага да върши нищо, ще е идеално. Цял ден по кафета, молове, маникюр и обсъждане с приятелки, които да гледат завистливо на начина й на живот. Жените, които не са били добре финансово и са хванали богат мъж, обожават да парадират с това. Мъжете, които са издържани от по-възрастни и богати жени, обикновено крият това, понеже са наясно, че е временно и нямат никакво желание да се разчува, понеже подбива самочувствието им на мъже. Но това са си мои наблюдения Wink

# 3 018
  • София
за мен и двата описани варианти са крайности, и са доста отблъскващи. Трудно ми е да си представя как животът на една жена може да бъде пълноценен само с ходене по молове, като същото важи и за мъжете. Също така, жените раждат и гледат децата, а досега рядко безработен татко поема изцяло грижите за едно бебе, докато жена му изкарва прехраната. По-скоро този безработен татко хем подпира дивана, хем бебето някой друг го гледа.

# 3 019
ама лесно е да правиш двойни стандарти в/у здрави клишета

# 3 020

Това са мои наблюдения и не задължавам никой да се съгласява с тях Wink Тази дума " клише " е много модерна явно по форумите, а ако се замислиш реално, целият живот е поредица от клишета.

# 3 021
аз пък мисля, че мнозинството българки са направо закърмени с мотото 'от кал да е, мъж да е'.
и не са никак, ама никак придирчиви. ниско самочувствие, и за мъничко са готови да дадат много

# 3 022
  • София
най-субективно имам впечатления, че много нашенки са доста придирчиви към нашенските мъже, но смятат всеки чужденец за добра партия, като през последните десетилетия са закърмени с максимата "от кал да е - чужденец да е" (не говоря за теб). Заради подобни възгледи нашенки са готови да стават "булки по пощата" и да се омъжат за някой смотльо с американски паспорт, който е водопроводчик и никога не е излизал извън родния си град.

# 3 023
Как съм могла да изпусна тази тема?
Сега за наказание я чета цялата - има - няма 200 страници.

Кратко резюме:
Започва по темата, минаваме здравеопазването, културните различия между народите, появи се трола тойко с шесте деца, стигнахме до зодиите, външния вид, Николета, важността на парите за една връзка, премерване на пишките коя кога е пуснала, кога се е омъжила и родила, леко спречкване между някои потребители, коя колко голямо бебе е родила, случая с децата Николета и Павел с майката полякиня, разликата във възрастта при някои двойки, снимки на женски задници, КоцИто и Райна, връзката между образованието и успеха.

Нищо не мога да кажа по темата , но да се оплача.

Все по-често ми се случва да отварям врати на мъже и да им давам път. Имам чувството, че ако им подам ръка на слизане от автомобил, ще я приемат и ще препърхат с мигли от благодарност.
Как беше? България е еднополова страна - мужете са п*тки, а жените - п*чки.
Изпе**растяват се мъжете, особено по-младите.

Не съм Дейв, но мисля че романтиката човек я носи в себе си. Виждала съм възрастна двойка, която продължава да си прави романтични жестове (цвете без повод, следобедно кафе с торта в сладкарница и от този род) и да се вълнуват един от друг. Много е мило и явно не зависи от възрастта. Но не е често срещано явление май.. Thinking
Много рядко срещам такива, но винаги им се радвам.
Чудно ми е как успяват да си съхранят връзката толкова дълго. Да, знам че развода е бил недопустим, но не може да е само това.

Пласирани, пласирани, ама както се спомена по-назад, никой не е застрахован от излизане отново на пазара. Mr. Green
  hahaha Joy

Аз съм момче на 28 години и съм влюбен в жена на 38. Тя е мой приятел и колега юрист. Тя е прекрасна жена. Изключително красива и чаровна. Вярно, виждат се някой изменения на лицето, характерни за нейната възраст, но ми се струва че става все по-привлекателна. Много често се прокрадва тъга в нея, че наближава 40-те. Въздържам се да й го кажа, защото ме е страх да не се издам, но мисля, че тя е много красива жена и навършването на тези години ще я направят още по-прекрасна. Тя е интелигентна, мога да си говоря с нея за български писатели и за международни отношения, мога да пия бира и да обсъждам футбол. Тя е много успяла в кариерата си жена, издигнала се е в обществото и си е създала име. Тя ме амбицира да науча още един език, защото исках да изглеждам достойно в очите й.
Тя е неомъжена. Професията й е тежка и отговорна. Мъжете се плашат защото е успяла.  Аз винаги съм си падал по успели жени. Тя ме грабва всеки път когато я видя. Седим в някоя пицария и тя говори, цели 4 часа.Аз не, …харесва ми да я гледам, неoтразима е. Имаме разлика във възрастта и не смея да й призная чувствата си, защото отхвърли ли ги, губя я като приятел.

Жените над 35, 37 не са за изхвърляне, никак даже.
Има ли развитие по въпроса?

Да ви кажа, освен ген.фактор, според мен за физ. красота исвежест на една жена има значение колко е обичана, глезена, как е емоционалното и здраве, дали мъжът й образува ядове или я носи на ръце.
Сигурна съм, че ако една година живея като Мимето от Обеля - да студувам по спирки, да ме псува мъжът ми и да влача деца по ясли и градини, работийки от 6 да 6 , а после да мия чинии и да тупам килими - еми казвам ви, за една година ще навъртя около 40-45 на външен изглед Rolling Eyes
А, именно.

Да, ама историята познава и 120кг. жени, 120 пъти по-обичани и щастливи в брак и то с по 2 деца! Wink За, разлика от нещастни визуално модели за подражание Laughing
излъчване, самоусещане, самодостатъчност.

Пп:Ето още едно място за среща с готини мъже ,че и четящи...    Grinning   , имаш ли желание, винаги можеш да осъществиш контакт.Поне.
[/b]
По-добре на автомивка, мисля аз.

Прелитащите мъжки образи - косе, тойко са егати смешниците. Особено този с шесте деца. Имам съмнения че рекламира сайта, който пуска във всяка публикация.

С таз девойка какво е станало че е замразена?  Rolling Eyes
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=81330

Всъщност имаше една единствена връзка, траеща около година, в която връзка момичето от 48кг, стана 42кг само от нерви. Не живееха заедно, той й изневеряваше, биеше я, обиждаше я. Непрекъснато й искаше пари, а тя му даваше. Страшно много му е помагала в трудните му моменти и не веднъж е лишавала себе си, заради него.Накрая, той направи бебче на друго момиче ( да им е живо и здраво милото), а моята приятелка продължава  да го мисли и сънува от време на време ( вече мина около година , от както са разделени).
Била е уплашена, със смачкано самочувствие.
Има ли развитие при нея?

Или по-скоро мъж, който толкова те боготвори, че даже не смее да свърши в устата ти?
Интересено виждане за боготворящ те мъж Rolling Eyes
  hahaha Joy доста интересно

10 цента, Палечка, не се връзвайте толкова на форумните мнения и клишета. Вашият живот си е ваш и само вие носите отговорност за решенията си.

Постоянно има повече от пет потребители в темата и прилично количество скрити. Докато я изчета отговорите бяха над 20.  Shocked

Всяко нещо с времето си, са казали хората. Само, че за някои точното време настъпва малко по-късно.
важното е точното време да дойде навреме.

Аз предлагам да пуснем обратната тема, колко лесно/трудно човек се развежда във всяка възраст. На мен лично ще ми бъде адски интересна.
Разходи се в Родители, отглеждащи сами децата си.

Това е така, ако разглеждаме хвърлянето на чорапите като недостатък в един мъж, което може да бъде сериозна причина да го замениш с друг с надеждата новия да не си хвърля чорапите където намери за уместно.
... а да не може да уцелва тоалетната чиния например. Laughing
Перфектния и идеален мъж без недостатъци не съществува. Просто всяка жена е способна да приеме различни недостатъци.
Пък и нали казват че е важно да обичаш някого заедно с недостатъците му.

ЕеееГати тази тема ще чукне 200  Mr. Green

Още се чудя че не е отишла в аналите  Laughing
Вече е 202.

Темата е като Мъжът и жената интимно само че съвременна.

Моля ви, заключете тази тема Praynig Praynig Praynig
Нека се започне друга подобна с друго заглавие и пак ще се изпишат нови 200стр.
Внимавай какво си пожелаваш.  Mr. Green

Четох цял следобед почти. Същевременно изметох, измих чиниите и гготвих. Искам награда.  Crossing Arms
Като за скучен дълъг неделен следобед темата беше интересна. Извода ми е че голяма част от пишещите не могат/не желаят да приемат чуждо мнение.  Tired
И все пак беше забавно!  Peace

# 3 024
най-субективно имам впечатления, че много нашенки са доста придирчиви към нашенските мъже, но смятат всеки чужденец за добра партия, като през последните десетилетия са закърмени с максимата "от кал да е - чужденец да е" (не говоря за теб). Заради подобни възгледи нашенки са готови да стават "булки по пощата" и да се омъжат за някой смотльо с американски паспорт, който е водопроводчик и никога не е излизал извън родния си град.

а, няма такова нещо,
поразходи се из студентски град да видиш 'ората за една количка на какво са способни
/кока количка:)/ чак легенди се носят

какво против водопроводчиците имаш Thinking , или пак стериотипите за виШиста, който компенсира перманентната си бедност с екскурзия до мадарския конник

естел, страшен разбор  Grinning

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 20:31 от 10 c's

# 3 025
  • Варна
аз пък мисля, че мнозинството българки са направо закърмени с мотото 'от кал да е, мъж да е'.
и не са никак, ама никак придирчиви. ниско самочувствие, и за мъничко са готови да дадат много
Ако смяташ българките за такива, не знам какво ще кажеш за рускините  Mr. Green

# 3 026
  • София
няма страшно, те ще еволюират - в първи курс количка, във втори пичът да е със самостоятелна стая, в трети мама и тати да са му купили гарсониерка, а в четвърти вече гледат към чужбина с диплома в ръка и искат брак с чужденец, пък дори да е прост работник. То, и повечето девойчета така и не надскачат това ниво по душа.  Wink

# 3 027
Ако смяташ българките за такива, не знам какво ще кажеш за рускините  Mr. Green

аз за рускините както знаеш добра дума нямам,
ма нали ставаше дума за клишетата да отворя танч на още няколко реших tooth
за по-цветна картинка

# 3 028
искат брак с чужденец, пък дори да е прост работник. То, и повечето девойчета така и не надскачат това ниво по душа.  Wink

твоят какъв е доцент ли?

# 3 029
Цитат

Това са мои наблюдения и не задължавам никой да се съгласява с тях  Тази дума " клише " е много модерна явно по форумите, а ако се замислиш реално, целият живот е поредица от клишета.

Мисля че момичето просто е младо, или е случило на свестен мъж, дай боже и двете Peace Повечето мъже дето ги издържат жени не са някакви мускулести жигола със стари баби, ами е Пешо  съседа дето от три години няма работа , та затуй жена му ходи на две., пък после се връща да му сготви и да му изпере. То той много иска да работи, ама на виж няма нищо дето да му харесва...

Общи условия

Активация на акаунт