Онлайн консултации с д-р Милена Янкова – специалист по педиатрия и детска пулмология

• 281 271
  • 4 333
  •   1
Отговори
# 3 765
Детето ми е 7.100 на годинка колко кг и см сега трябва да е спряха и ваксините защото не натдаваше нищо и кога ще си навакса килограмите познавате ли доктор Емилия Александрова ваша колежка педиатър е в Враца притеснено ми е
Съжалявам, не я познавам.
Консултирайте се с детски гастроентеролог .

# 3 766
Здравейте, д-р Янкова. Наложи се детето ми да пие антибиотик, но в деня, в който започна му се появиха обилни жълти сополи. Днес е трети ден от приема, сополите намаляха. Утре мисля да пусна носен секрет. Дали ще е реален резултата, предвид това, че пие антибиотик и ако излезе положителен резултат ще трябва ли да капя антибиотични капки или този, който пие ще "убие" бактериите в носа.
Здравейте, няма смисъл да пускате носен секрет. Вече пие АБ.

# 3 767
25 кг е .През нощта вдигна 40градуса е и започна и кашлица.2х45 мг или 2 х2 от 30мг да давам
Здравейте Др.Янкова,направих комбиниран тест за грип А,Б и ковид на сина ми които е на 10г и излезе бледа черта за грипА.Той има висока температура и главоболие.Дали е положителен теста според вас и нещо специално трябва ли да давам освен температуропонижаваши?Благодаря предварително.Не знам дали на снимката се вижда добре.
Доколкото мога да видя на снимката най- вероятно има грип А. Ако е до 3я ден от началото на температурата започвайте Тамифлу. Колко кг е?

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 07:44 от poison91

# 3 768
Детето ми е 7.100 на годинка колко кг и см сега трябва да е спряха и ваксините защото не натдаваше нищо и кога ще си навакса килограмите познавате ли доктор Емилия Александрова ваша колежка педиатър е в Враца притеснено ми е
Съжалявам, не я познавам.
Консултирайте се с детски гастроентеролог .
ходихме в София давам по препоръка повече месо хляб от вчера повръща кашлица малко температура нощес пак повръща в детско отделение сме в Враца как мислите ще навакса килограмите ли

# 3 769
25 кг е .През нощта вдигна 40градуса е и започна и кашлица.2х45 мг или 2 х2 от 30мг да давам
Здравейте Др.Янкова,направих комбиниран тест за грип А,Б и ковид на сина ми които е на 10г и излезе бледа черта за грипА.Той има висока температура и главоболие.Дали е положителен теста според вас и нещо специално трябва ли да давам освен температуропонижаваши?Благодаря предварително.Не знам дали на снимката се вижда добре.
Доколкото мога да видя на снимката най- вероятно има грип А. Ако е до 3я ден от началото на температурата започвайте Тамифлу. Колко кг е?
2х 45 мг - 5 дни

# 3 770
Здравейте, доктор Янкова. Синът ми на 3г2м, 16.5кг от събота през нощта е с ларингит. Лекарката е изписала 2 по 4мл Калциев глюконат, но на опаковката чета,   за неговата възраст 50мл на ден. Да не е объркала при записването или е правилна дозата?
И също така написа инхалации с Пулмикорт, но не пише нищо за физиологичен разтвор, чисти ли да ги правя или да слагам и какво количество?
Благодаря.

# 3 771
Здравейте, д-р Янкова!
В класа на сина ми (първи) има потвърдени случаи на Грип тип А. Има ли какво да дам на детето за превенция?

Брагодаря в аванс

# 3 772
Здравейте!
Колко време,без прекъсване,може да се пие сироп Дефендил с цел подсилване на имунната система?(дете на 2 г.)Понеже на опаковката пише,че е хранителна добавка за продължителен прием,но ме интересува колко е максимума.
Благпдаря!
Няма максимално време, но поне 3м е добре да го приема .
Разбирам...Ако са повече има ли шанс да претовари имунната му система?Удачно ли е да включа и шуслерови соли или вече идва много?

# 3 773
Здравейте, д-р Янкова!
В класа на сина ми (първи) има потвърдени случаи на Грип тип А. Има ли какво да дам на детето за превенция?

Брагодаря в аванс
Здравейте, може да давате Тамифлу 1х дневно за 10 дни.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 08:01 от Рaдост

# 3 774
Здравейте!
Колко време,без прекъсване,може да се пие сироп Дефендил с цел подсилване на имунната система?(дете на 2 г.)Понеже на опаковката пише,че е хранителна добавка за продължителен прием,но ме интересува колко е максимума.
Благпдаря!
Няма максимално време, но поне 3м е добре да го приема .
Разбирам...Ако са повече има ли шанс да претовари имунната му система?Удачно ли е да включа и шуслерови соли или вече идва много?
Няма да натоварите имунната система. Не е необходимо да давате шуслерови соли.

# 3 775
  • София
Здравейте, д-р Янкова!

Брагодаря в аванс
Здравейте, може да давате Тамифлу 1х дневно за 10 дни.
И аз да се включа с въпрос- след като мине 10 дневният курс с Тамифлу, може ли след това да се повтори и ако да- след колко време?

# 3 776
Здравейте д-р Янкова , ако може да ми отговорите за мен , на скимка на белия дроб излезе- усилен бел. рисунък. Какво означава това , последните 10 дни поддържам субфебрилна температура, имам кашламф понякога дразнещо сухо и някакъв стичащ се секрет. Дали тази субфебрилна температура е от това. Моля за вашето мнение.  Благодаря. Бъдете здрави.

# 3 777
Здравейте.  Синът ми снощи вдигна изведнъж температура 39 градуса. Дадох Панадол и я свали постепенно. От тогава не е вдигал температура. Весел и жизнен е днес, има апетит. Правих тест и излезе веднага положителен за грип А. Има и едно прокашляне, но доста на рядко.
Взех Тамифлу сироп. Обаче да го давам ли при положение, че детето е без температура и е добре? На 3 год. 3 месеца е, 16 кг.
Не знам дали няма да вдигне и довечера.

# 3 778
Здравейте, доктор Янкова. Дъщеря ми е на 12 години и има ечемик на окото. Бихте ли ни съдейставали как да лекуваме?

# 3 779
Здравейте доктор Янкова.Имам един въпрос след като от известно време кръга в който се въртим е един и същ.При белтък в урината 1000 и кръв в урината ,пикочна киселина също над нормата ,къде да търсим проблема ?На ехограф всичко е наред ,оплаквания никакви.Изследвания профилактични.Пускани в различни лаборатории и на всякъде белтъка е 1000.За автоимунно заболяване ли се касае според вас ?Имунология ако пуснем ?Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт