Онлайн консултации с д-р Милена Янкова – специалист по педиатрия и детска пулмология

• 281 270
  • 4 333
  •   1
Отговори
# 3 900
  • София
След 7 дни тобрекс, 10 дни почивка, гърлен секрет. Секрети постоянно, понякога цветни, днес започват да се сгъстяват отново и стават наситено зелени. Няма кашлица, но диша постоянно през устата. Моля за съвет, редувам дефендил, коластра, черен бъз, витамини.

# 3 901
Здравейте,  на четвърти ден от приема на аугументин ми избиха пъпки, те избиха на ден 1 малко, не обърнах внимание,  пия и ериус по 1 вечер, вече съм пиша 4 дни аугументин.  Повече няма да го пия, пъпките не се увеличават, но сърбят,  имам и по гениталиите. Сега пия само ериус, последно пиха антибиотик сутринта, колко време да чия ериус още, докато изчезнат ли, да добавям ли друго за алергията?

# 3 902
Здравейте, д-р Янкова! Искам да попитам има ли нещо превантивно, което мога да давам на сина ми/3г6м, посещава градина/ против бактерии в носа? В рамките на 2 месеца минахме през стафилококи пневмони, сега пък мораксела катаралис и капене на три вида капки-моксифлоксан, левофлоксан, сега за моралселата целоксан. Четох за някакъв спрей Риножермина, капки Нарине назал, мисля също да направя капките със сребърна вода и клеева тинктура? Какво Ви е мнението? Благодаря предварително!

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 18:16 от kristina_

# 3 903
Здравейте детето ми е на годинка и половина месец притесняваме това което каза педиатърката ни че единствено от всички деца при нея и бебета само те е забавила развитието и растежа притеснени ми е много
Какво е теглото и ръста на вашето бебе?
година и половина месец заради ваксините които не и повлияха добре октомври инфо спряха по медицински причини 7.170 78 см има ли вероятност да си навакса килограмите
Ръстът е добре
Килограмите са на долна граница на нормата, но има възможност да наваксате с времето.

# 3 904
Др Янкова здравейте.
Днес пуснахме изследвания на малкия 3г и 3м.
Моля за вашето мнение.
Каква е причината да е отпаднал и да лежи.
Също и да отказва да се храни.
Бяхме във Вторник бяхме на преглед и се установи ,че гърлото му е червено и секрета се стичал на зад.
Какви са резултатите и какво да правим.
Много благодаря.
Прекрасен и усмихнат ден
Консултирайте се веднага с хематолог.
Може да е вирусна инфекция, но е възможно и хематологично заболяване. Още в понеделник намерете хематолог да прегледа детето.

# 3 905
След 7 дни тобрекс, 10 дни почивка, гърлен секрет. Секрети постоянно, понякога цветни, днес започват да се сгъстяват отново и стават наситено зелени. Няма кашлица, но диша постоянно през устата. Моля за съвет, редувам дефендил, коластра, черен бъз, витамини.

Слагайте Моксифлоксан в носа 3 х 2 капки за 7 дни

# 3 906
Здравейте, д-р Янкова! Искам да попитам има ли нещо превантивно, което мога да давам на сина ми/3г6м, посещава градина/ против бактерии в носа? В рамките на 2 месеца минахме през стафилококи пневмони, сега пък мораксела катаралис и капене на три вида капки-моксифлоксан, левофлоксан, сега за моралселата целоксан. Четох за някакъв спрей Риножермина, капки Нарине назал, мисля също да направя капките със сребърна вода и клеева тинктура? Какво Ви е мнението? Благодаря предварително!
За съжаление никой от тези препарати няма да ви помогне. Няма как да го предпазите.

# 3 907
Здравейте,  на четвърти ден от приема на аугументин ми избиха пъпки, те избиха на ден 1 малко, не обърнах внимание,  пия и ериус по 1 вечер, вече съм пиша 4 дни аугументин.  Повече няма да го пия, пъпките не се увеличават, но сърбят,  имам и по гениталиите. Сега пия само ериус, последно пиха антибиотик сутринта, колко време да чия ериус още, докато изчезнат ли, да добавям ли друго за алергията?
Продължете Аериуса, докато изчезне обривът.

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 10:15 от Рaдост

# 3 908
Мерси!А от втория ден слагане на целоксан/изписан е за 5/се появи и кашлица.Възможно ли да се стигне до орален антибиотик?

# 3 909
Мерси!А от втория ден слагане на целоксан/изписан е за 5/се появи и кашлица.Възможно ли да се стигне до орален антибиотик?

Не
Най-вероятно кашлицата е от хремата.

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 10:17 от Рaдост

# 3 910
Давам Синупрет 2 пъти по 2,5мл и инхалации с физ. разтвор.Нужно ли е въобще или нещо друго да заместя?
Не

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 18:55 от kristina_

# 3 911
Здравейте, Д-р Янкова!
Пуснах на дъщеря ми носен секрет, защото отвреме навреме ми прави впечатление, че диша през носа и е като запушен. Реално няма секрет, няма никакви други симптоми, но се изолира Стрептокок.
Задължително ли е в този случай АБ капки?

Още няма антибиограма, предполагам в понеделник.

# 3 912
Др Янкова здравейте.
А може ли да ми препоръчате детски Хематолог във София.

Пускам моите изследвания от тази сутрин.
Моля за вашето мнение.
Хубава вечер

# 3 913
Здравейте детето ми е на годинка и половина месец притесняваме това което каза педиатърката ни че единствено от всички деца при нея и бебета само те е забавила развитието и растежа притеснени ми е много
Какво е теглото и ръста на вашето бебе?
година и половина месец заради ваксините които не и повлияха добре октомври инфо спряха по медицински причини 7.170 78 см има ли вероятност да си навакса килограмите
Ръстът е добре
Килограмите са на долна граница на нормата, но има възможност да наваксате с времето.
тук от два дни отново не иска да яде върти глава и е ад яде ето какво да я правя

# 3 914
Давам Синупрет 2 пъти по 2,5мл и инхалации с физ. разтвор.Нужно ли е въобще или нещо друго да заместя?
Не
Не трябва друго да се дава.

Общи условия

Активация на акаунт