Събирам ли червени знаменца?

• 39 908
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 810
  • София
И аз съм скептична, но разбирам авторката - тя трябва да се увери, защото иначе цял живот ще се чуди, дали не е преценила грешно. А така е много по-вероятно да настъпи същата мотика, дори да е с друг мъж. Вече ако нещата не се оправят, а тя продължи да стиска... оправия вероятно няма да има.

# 811
Къде видя хейт, Лъвица?
Аз лично много се ядосах. След последното обяснение, това е едно типично мамино синче, не се е борил за нищо и е получил на готово. Не дава, защото не е свикнал, само е получавал, и смята, че това му е изконно право. На тези години надали ще се промени. Доброто му качество, че държи на семейството, както казах в друг пост(и предположих) е свързано с неговото родно семейство. Той е зависим от тях и ще е такъв винаги. Но той в онова семейство е детето, а авторката иска в това да е мъжът. Той не може обаче, тази роля му е непозната.

Образованието, самостоятелността, битките в живота оформят теб самия. Не го правиш заради другите, за вътрешно удовлетворение, да се гордееш със себе си, развиваш. Пътят им не е бил еднакъв, той никога няма да я разбере. Докато тя е учила, работила, печелела е стипендии, за да докаже на себе си, той се е чесал и е харчил на техните парите.[video][/video]

# 812
Ясно е, че не го обича. Темата е за пари, не за любов. Някак си, живеейки с него да спестява и да може да дава пари на родителите си. Похвално за дъщеря и не толкова похвално за партньор. Впрочем кой в България няма собавено жилище на тези години, ако не е преживял някакви житейски катаклизми?

За да спрат спекулациите, ще кажа каквото мога, просто искам все пак да не изписвам всичко до точка, понеже искам анонимност.

От малка съм отгледана от майка си. Баща ми ни напусна за много дълъг период от време (почти до тийн годините ми). Майка ми ме отглежда сама, даде ми старт в живота, нямаме роднини тук от нейна страна. Роднините от стана на баща ми хич ги няма също. Имоти - баща ми има, стара къща, в село, където живее.
Майка ми работеше на 2 работи, за да ни издържа и през 90тте, за тези които са имали късмет и стабилност - супер, но ние не бяхме от тях. Имали сме месеци, в които ядем картофи и ориз. Така че имоти нямаме, не ни стигаха парите да покриваме наем, камоли да купуваме. Но пък и двете работим жестоко. Аз успях да получа 3 висши - и 3те извън България. 2 от тях платих сама, със спестявания от работата си, 3тото беше стипендия. Как? Работех целодневно и учех нощем. Говоря 4 езика свободно.
Върнах се в България, понеже имах шанс и добра перспектива. Обичам си работата, въпреки че не получавам по 10к на месец. Според мен не са и много жените, които получават такива пари.

Приятелят ми идва от сравнително заможно семейство. Работи здраво, но има основно образование. Родителите му имат фирма и го сложиха на ръководна позиция от самото начало.От там и парите. Не го обвинявам, особено защото работи здраво и му пука за хората. И той си обича работата.

Но това което идва, като първа мисъл, не винаги е това което е. Това което искам да кажа най-вече, е че ако мъж беше на мое място, нямаше да бъде обвинен в сметкаджийство. Мисля че хората много бързо лепват етикети, особено на жените в днешно време. Аз и без парите и имотите му се справям в живота. А това кой как обича и дали обича, не знам как може да го определи човек толкова прецизно. И аз го обичам, и вярвам че той мен също.
Любовта обаче, не е достатъчна за граденето на бъдеще и семейство. Ей го на... питайте баща ми People Information Desk Person

Виж, така няма да се разберем, помни какво лъжеш:
Нещо в така описаната ситуация обаче не ми е тамън.
Сигурно ли е, че той има наистина високи и редовни доходи? Звучи като мамино синче, което получава някакви спорадични капвания в големи размери, които пръсва за представителни разходи, но не и постоянен доход, с който да участва адекватно в дом и домакинство.

Сигурно е, виждала съм. Работи за голяма международна компания, аз също. Но съм съгласна че нещо не е точно. Според мен също си пести настрани.
Не ми трябват парите му. Все ми е едно колко печели честно казано, ако ще сме просто гаджета. Аз гледам даже като излизаме да платя някоя друга сметка, като билетите за киното примерно. Проблемът ми е точно с това, че говорим уж за бъдеще и семейство. Уж живеем заедно, но у нас, уж деца ще има, но за къща нямало как да планираме... а аз семейство с делене 50/50 и липса на адаптивност към нуждите на другия и децата, не си представям

По-нататък пишеш, че си банков мениджър. Банковият клон на някоя банка не е голяма международна компания, ако и да е чуждестранна собственост банката.

Помагала си и на двамата си родители да си платели тока и пр., въпреки че били работещи, сега се оказва, че татито от 15-20 години си е на село и не поддържате контакт.
В голяма международна компания ли работи приятелят с основно образование?

С толкова чужди езици как изобщо пишеш "привелигеровани"? Кои са тези чужди езици, които знаеш?

# 813
Оф, тая тема голяма пързалка, някой да я заключи Grinning Освен всичко авторката не иска съвет, не знам какво иска и защо я пуска. Тя си харесва мунчото.

# 814
  • София
Къде видя хейт, Лъвица?
Аз лично много се ядосах. След последното обяснение, това е едно типично мамино синче, не се е борил за нищо и е получил на готово. Не дава, защото не е свикнал, само е получавал, и смята, че това му е изконно право. На тези години надали ще се промени. Доброто му качество, че държи на семейството, както казах в друг пост(и предположих) е свързано с неговото родно семейство. Той е зависим от тях и ще е такъв винаги. Но той в онова семейство е детето, а авторката иска в това да е мъжът. Той не може обаче, тази роля му е непозната.

Образованието, самостоятелността, битките в живота оформят теб самия. Не го правиш заради другите, за вътрешно удовлетворение, да се гордееш със себе си, развиваш. Пътят им не е бил еднакъв, той никога няма да я разбере. Докато тя е учила, работила, печелела е стипендии, за да докаже на себе си, той се е чесал и е харчил на техните парите.[video][/video]

Има, има, няма да цитирам отделни коментари. Иначе и аз се ядосвам, но откъсването от грешните модели е път, и той трябва да се извърви. Смятам, че има шанс авторката да си отвори очите.

# 815
Яна, ако всичко което пишеш е реално, бих ти казала че този човек, който е свикнал всичко да му е наготово, няма да успееш да го промениш никога. Майка му и татьо му да му дават заплатата с нищо няма да го доизгради, нито ще го стимулира.
Ти трябва да си помислиш искаш ли да се жертваш себе си в името на една измислена повърхностна стабилност.
Може би се си зарекла да намериш някой достатъчно достоен, така че да не повратяш неприятния живот на майка ти, но не е сигурно че с този човек ще го постигнеш.

# 816
Е, как ще е реално? Joy

С основно образование приятелят работел в голяма международна компания при майка си и баща си.

# 817
  • Варна
"....Отношението му към мен ме притеснява: обсесивен е често, иска да съм навсякъде с него..."

Абе оставете другото, вижте това! Какво значение има кой колко печели, кой какво образование има и т.н?! Аз съм стара консерва. Мъжът се грижи за  жената, жената се грижи за него, НО! , както при всяка средностатистическа двойка и при нас важи правилото : МИ даде, МУ взех Grinning .

# 818
Надявам се и аз да извърви пътя, и да намери решение, и спокойствие, което да я удовлетвори.

Аз лично се ядосах, защото не си представям някой да ми прави забележки за облекло и неправилно разпределяне на бюджета, а да няма образование и да му е поднесено на готово. Обстоятелството, заради което не е хамал или продавач в Билла е, че има амбициозни родители.
Не знам дали бих издържала да не му го обясня и да го сваля на земята.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 12:57 от sorscha

# 819
Надявам се авторката разбра, че той е свикнал да му се дава (да го гледат), а не да дава.

# 820
Yana, след последното разяснение, най-добронамерено те съветвам да работиш върху самочувствието си и да внимаваш с какво се задоволяваш, без значение ще излезе ли нещо от сегашната връзка или не. Вие с този мъж сте коренно различни като характери, житейски път и развитие, а най-хармонични връзки и бракове се създават със себеподобни.

# 821
А ти, авторке, сигурна ли си, че той разполага с тези пари, които ти е обявил? Да не се окаже, че майка и татко следят някоя да не му източи паричките и бюджета му е под контрол?

# 822
Болшинството банки в България са големи международни компании. Това, че банков мениджър в провинцията, не управител, на 33 години, взима 2600 чисто, си е съвсем реално. Че даже и много 🤣, независимо какво образование имаш и колко езика владееш. В банковата сфера, освен по високите мениджърски позиции, заплатите са ниски, точно, защото собствениците на банките, с малки изключения, са големи международни компании и са си създали картел на пазара на труда в тази сфера. Вече, това за мъжа, може например родителите му да имат транспортна  фирма, която от своя страна да се явява подизпълнител на някоя по голяма такава, и той да се занимава с организацията на шофьорите, за това образование не трябва. Или, друга подобна дейност, например, свързана със специфично производство. Всичко е възможно. Яна каза, че не иска да дава лична информация, а и не е длъжна.

# 823
С три висши и четири езика се примиряваш с много малко - и за мъж се отнася и за работа.
С това съм много съгласна, подчертавам дебело. Ако беше споменато в началото, щях да предположа един доста по-добър доход, с който да си по-стабилна и да нямаш част от описаните проблеми. Тогава изобщо нямаше да търсиш опора в мъж /макар че това си е манталитет, не е до възможности/.  Е, сигурно част от тези предимства не ги ползваш в работата си, но ако е вярно имаш потенциал.  Можеш да имаш доста повече, но вероятно не смееш да търсиш и рискуваш от страх да не изгубиш настоящето. Ти някъде и  го написа за мъжа "ами ако не намеря по-добър".  
Напомняш ми на мен, ниска себеоценка или неувереност, често вървят в комплект и в личен живот и в професионалния.  Все до последно стисках познатото без значение колко недоволствах и чувствах, че заслужавам повече. Накрая стигнах до здравословен срив като не можех да понеса повече, сега опитвам 1 по 1 да се закрепя. Поне съм сама да не се съобразявам с някой токсичен. И моите родители ми подават рамо при нужда, както са пенсионери и поработват, не аз да ги подпомагам. Не си длъжна когато нямаш възможност /за мен нямаш/, ако те ти искат или вменяват дълг не е ОК. Преосмисли си приоритетите.  И твоето здраве между другото ако страда от стрес и производни, ти трябва промяна, не отлагай! Търсила ли си друга работа, някое интервю, да разбереш как те оценяват?  С 3 висши и 3 езика в София звучи златна почва за развитие, още нямаш деца,  язък да отива зян, че и да се раздаваш за тоя Муньо за ни-що.

# 824
Може ли някой да ми обясни какви разговори се водят между жена с 3 висши, придобити в чужбина + 4 езика (?!?! - ами, всичко това предполага някакъв много широк кръгозор, богат личен опит и добра обща култура) и мъж, с основно (?!?!?! WTF ?!?!?!) образование, на работа при мама и тате?
Извинете, това вече ми звучи много нереално......................

Общи условия

Активация на акаунт