Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 6 457
  • 302
  •   4
Отговори

Добре дошли в новата тема, времето си напредва неусетно, съвсем скоро ще гушкаме сладките си бебчета People Baby

Полезни теми във форума:

Подготовка за малкия човек
Майчинството счетоводно - 102
Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори
Бебешката количка - цяла наука за второ висше (№54)

Стари теми:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1811178
https://www.bg-mamma.com/?topic=1784201
-----------------------------
Полезни статии:
Багаж за родилното
Трети триместър
Раждането на бебето
Хранене по време на бременност
Какво се случва през първите 24 часа от живота на човек
-----------------------------
От няколко дни не съм се включвала в старата тема, но този грип яката ме събори и нямах сили за екрани. Стигнах до антибиотик, защото така ми се беше подуло гърлото от кашлицата, че на 2 пъти храчки се заклещваха вътре и не можех нито да си поема въздух, нито да ги изкашлям... Толкова болна и на легло не съм била никога през съзнателния си живот, много се пазете!

Доста съм разочарована и здравната система - като отида на лекар и видят, че съм бременна, всички вдигат ръце и казват да пиша на АГ-то.. А за мен е безумно да трябва да безпокоя АГ за неспадаща температура или кашлица.. Така или иначе само той ми отговори, та го занимавах човека, но си чувствах много безсилна, без глас, без възможост да оспоря каквото и да е.. и ме пращаха вкъщи с витамин С, рецепта за инхалации и съвети да изчакам да мине или да пиша на АГ ... направооо...

Аз си отмених часа при АГ за декември, защотот вече знаех, че съм контактна с грип и не исках да ходя да ръся бацили, не знам в каква позиция е бебето, но ритка и вече съм спокойна. Имаше един ден, в който не го бях усещала изобщо, но и бях на 2 супи и 5 мандарини, та сигурно и това има общо. Иначе съм 2.5 килограма надолу за тези няколко дни боледуване, но се надявам,че има от къде да си взема нужните хранителни вещества.

Аз съм вече в 30та седмица и доста се вълнувам, още има няма 7-8 седмици и малкият ще е тук Animal Scream Cat

Иначе голямото Коледно пазаруване, което спретнах октомври и ноември, ще трябва да пътува с Еконт, заради болестта си отменихме и последното пътуване при роднини за годината и малко ми е кофти, че няма да ме видят с големия корем като за последно, ама почти го преживях.

Iliyanaah, велика снимка! Много е сладка малката! Роднини казват ли ви вече на кого прилича?

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 14:52 от Rising_Star

# 1
  • София
Много благодаря за новата тема 🥰 Да се напълни с новини за прекрасни здрави бебчета, родени бързо и без никакви проблеми. 🍼🍼🍼👶👶👶
Ани, след като са ви посъветвали да го направите, защо да не отидете? За вяше спокойствие.

# 2
Благодаря за новата тема 🥰

Alfafa, да при д-р Даскалов бяхме.

Yellow_girl ще го пусна, да. То е за инфекции и не е зле така или иначе да го направя.
Писах на моя проследяващ АГ , каза, че е често срещано и ще се проследи и че ако другите показатели са ОК няма за какво да се притеснявам. В понеделник съм при него и отново ще го обсъдим.

Готови ли сте с пазара за бобчетата 🥰
Аз нямам търпение от януари да започвам да пера и подреждам. ( Само сушилнята трябва да купим 😁 )

# 3
И аз се чудя още за сушилня, понеже ще трябва леко разместване и смяна на някои мебели, а хич не ми се занимава.
Остана ми матрак, който ще купя от Хиполенд, когато София се изнесе за празниците. Не може да се каже, че си имам всичко, понеже много неща не съм купила, защото не знам ще ми трябват ли въобще. Имам предвид уреди като стерилизатор, за затопляне на мляко и т.н.
Също така почти нямам дрехи за размер новородено, така че може и да се налагат покупки след раждането, но ще са минимални. Важното е, че бебето има къде да спи и с какво да се прибере от болницата. 😀

# 4
  • София
Rising star, много куцо звучи това с вируса, но важното е, че вече е минало. Казват, че тази година грипът е много тежък и като си знам как всяка зима лепвам по нещо, дано сега мина между капките. Можеш ли да пиеш нещо за подсилване?
Иначе те разбирам за здравната система. И аз нали обиколих този, онзи доктор, всеки обяснява - питай си АГ-то. АГ-то казва - питай си специалиста и общо взето "мултидисциплинарен екип" на кукуво лято.
Иначе ние уж имаме всичко за бебето, но като почна да оправям нищо чудно да излезе още нещо за купуване.
Почвам да се напрягам за раждането. Чета по темите колко крещят на родилките, как никой не те приема за човек едва ли не. Пък дали всичко ще мине добре, пък дали с бебето ще се спогодим в първите минути. Окачена работа на бременните хормони.

# 5
Момичета знаете ли някой в Пловдив при които мога да ида само за 3д или 4д снимка. Днес бях на трета фетална, всичко е наред, но позата не позволи да се види лицето. А имам огромно желание  за снимка.

# 6
И при нас се натресе грипа в петък. Първо каката се разболя, на следващия ден двамата с таткото се тръшнахме.
Наистина всеки лекар гледа да си измие ръцете заради бременността. Даже личната лекарка ми каза да проверя с АГто дали мога да използвам нещата, които ми е изписала. Аз очаквах, че си знае работата, все пак и тя има часове по Майчино здраве (но май по-скоро за малките бебета ги прави). Flushed
Грипът действително е отвратителен. Събаря за един ден, буквално от сутринта до вечерта се развиват ужасни болки в гърдите, кашлица и супер упорита температура. Каката едвам я докарвах до 38 градуса. Това с препарати за понижаване на всеки 4 часа (Нурофен, Парацетамол, а когато стигна и 39.9 - Аналгин), и постоянно слагане на компреси. Хубавото е, че от днес изобщо няма температура, започна да се храни и остана кашлицата да изчистим.

Аз се следя стриктно и не позволявам да стигам над 38 градуса. Пия Биозин, Осцилококцинум, Парацетамол за температурата, а за кашлицата засега не взимам сироп, лекувам се с чайове и инхалации с лайка (действат супер облекчаващо). Отделно си пия витамините за бременността и Магнерота. Бебока слава богу, е активен, така че това ме успокоява. Имам апетит и гледам да ям максимално полезни храни, с които също да помогна на имунната система. Така или иначе грипа е вирус и общо взето от тялото зависи да го пребори. Обаче не мърдам на килограми. След жлъчната криза излязох от болницата с -2 кг (на 8 дек), и до сега така стоя. Това прави общото наддаване от началото на бременността едва +4кг. Confused На последния преглед АГто нищо не ми каза за моето тегло, явно защото бебето си отговаряше на седмиците и затова гледам да не се притеснявам.

Иначе за подготовката за бебока, имам чувството, че съм наникъде. Имаме основните неща - количка, легло, столче за кола, даже дрешки за новородени и за малко по-големи съм взела, помпа за кърма и дотам.
Имам списък за родилното, но още нищо не сме купили за там. Също за бебока още не съм избрала нито шишета, нито уреди, даже спално бельо няма. Честно казано, след първоначалната вълна пазаруване, ме налегна умора от търсенето и мисленето кое как да подбера.Надявам се, че през януари ще ми дойде мерака за гнездене и с това ще се възобнови шопинга. Grinning
Вие имате ли вече подготвен багаж за родилното и смятате ли, че е време поне това да е готово?

# 7
Пазете се, момичета. И ние с баткото се връщаме от лекар, препоръчаха ни буквално “криене” заради грипа.. аз бях днес на тонове и преглед (34г.с.), пак ме караха да ги повтарям тоновете, а АГ само се шегува дали няма да раждам вече.. свалила съм 2кг., а бебка върви напред с 2 седмици. Имам вече дата за средата на януари и всичко е мноооого реално.

# 8
Благодаря за новата темичка!💜✨️😇 Да знаете, че в нея ще се напълни вече с много родени бебоциии☃️☃️☃️

# 9
Благодаря за новата тема! Бързо издравяване на всички болни. Аз съм с едно чудене. Кати ни се родят февруарчетата смятате ли да спирате каките и батковците от градина?

# 10
Здравейте, вчера ми беше последната ФМ, всичко е наред само АГ каза, че върви с 2 дни назад, но това нищо не било. Килограм и половина е, имаме си дата за секциото и вече остава да си чакам. Но не знам защо от снощи мисля някакви неща, че и тази нощ не ме остави да спя малкия господин. Мисля си, че ще тръгна да раждам даже преди датата за секциото. Сама си се плаша не знам от къде ми дойде на ума. Като ми е за първи път и не знам какво ме очаква..

# 11
Здравейте, вчера ми беше последната ФМ, всичко е наред само АГ каза, че върви с 2 дни назад, но това нищо не било. Килограм и половина е, имаме си дата за секциото и вече остава да си чакам. Но не знам защо от снощи мисля някакви неща, че и тази нощ не ме остави да спя малкия господин. Мисля си, че ще тръгна да раждам даже преди датата за секциото. Сама си се плаша не знам от къде ми дойде на ума. Като ми е за първи път и не знам какво ме очаква..
Здравей, при мен е същото само дето аз все още нямам дата за секцио - знам, че ще е края на месец Януари (ако бебка не  реши да идва по-рано.) В коя седмица измериха бебчо килограм и половина?

# 12
Здравей, при мен е същото само дето аз все още нямам дата за секцио - знам, че ще е края на месец Януари (ако бебка не  реши да идва по-рано.) В коя седмица измериха бебчо килограм и половина?
В 31 седмица съм, малко ли са? Да не би да трябва да е повече, тя нищо не ми каза

# 13
  • София
Бързо да оздравяват всички болни.

Stubbornh, щом нищо не са ти казали, значи няма причина за притеснения. Мисля, че те стриктно следят дали нещо не избързва/изостава, за да се вземат мерки навреме.

Да ви кажа момичета доста съм ядосана от днешния преглед. Добрата новина (и най-важна в случая) е, че бебка върви добре, 1 кг. и 800 вече лежи странично. Явно няма да си намери място, но те ми пречи, както иска така да застава. Обаче освен тази информация нищо друго не получих - ни за раждането, ни за дати, ни за проблемите с умората. Последните две седмици свалих още 2 кила (нищо, че тъпча само въглехидрати и гледам с любов мандарини и портокалите). Абе общо взето - бебето е добре, ти ще оцелееш.

# 14
Записвам се и аз в новата темичка. Heart

Благодаря за новата тема! Бързо издравяване на всички болни. Аз съм с едно чудене. Кати ни се родят февруарчетата смятате ли да спирате каките и батковците от градина?

Аз мисля да спрем каката около десетина дни преди термин, а ако се наложи секцио - седмица преди датата. След това поне месец, месец и половина ще остане вкъщи, ще преценя спрямо ваксините на бебето.

Иначе на последния преглед преди няколко дни в 33г.с. се оказа, че бебка се е обърнала седалищно и ми казаха да се подготвя за секцио ако остане така. Все пак се случва и в 38г.с. да се обърнат (за беля или за късмет Satisfied).

Общи условия

Активация на акаунт