Отговори
# 45

Е детектив и според мен е пресилено , особено ако става въпрос за по-малко градче , но винаги има начин авторката или някой познат да види дали този младеж е пред стария си блок посред нощ.
Е как от малко градче? Не четеш ли, че е от София. Confused
упс .... Confused
Все едно де, безкрайни разговори с някой и повтаряне на едно и съ6то няма да и помогнат според мен. Да види поне къде и с кого си прекарва петък ве4ерите. И после да си говорят.

# 46
Раздялата е по-добра алтернатива пред детективското разследване.
"Детектив" - звучи абсурдно.

Защо да е абсурдно?
Написах как бих постъпила аз .
За мен е абсурдно хора на 32 години да живеят с родители и мъж да стои пред блок до 5 сутринта пък .
Преди човек да прибегне до раздяла трябва да опита всички варианти. Не бих си тръгнала ей така при съмнения без конкретика и разбиране защо се е стигнало дотам !

# 47
Не зная каква е причината,ама вземи му предложи брак,да си направите бебе,да си
купите жилище...или ще избяга далеко ,или ще изплюе камъчето.Все нещо трябва
да каже.
Бих казала да си тръгнеш,но идеални няма.А дали и твоята либералност не му е
дала смелост за тези неща?Сигурна ли си ,че и в теб няма вина?

# 48
  • София
Авторката, много си си усложнила живота като сте се настанили при майка му.
Не ми харесва 30 годишни, работещи, с планове за семейство да се тропнат заедно с мама, братко и батко. Колкото и да са приятни хора всеки си има нужда от отделен живот. А и какво семейство сте?
За мене на мъжа му е много удобно така. Хем е до мама, хем се развява с приятели/евентуално/, хем като му се прииска и жена на легло го чака. За него няма никакви ангажименти в семейството. Защо не се отделите в празния апартамент? Може би като сте само двамата да не изчезва по нощите.
Колкото и да не ми се иска, мисля че той има любовница. Или пък е в процес на ухажване на някоя.
Не ми се вярва до зори да седят пред блока. 30 год. мъже - може поне в заведение да отидат, или в дома на някого. Но пък ако всички си живуркат при мама  newsm78 Имам такива съседи.
До съседния ми блок младежи си направиха беседка с пейки и осветление. Зиме и лете се събират там, пият  и ръсят простотии, но към 23.30 - 24 ч. команията се разтурва. Обвъзаните са си с половинките, другите понякога водят приятел/ка. Поглеждам понякога през балкона.
А какво ще стане, ако поискаш да отидеш с него? Сега времето е приятно, скучно ти е сама у тях.
Аз бих поискала, хем ще се запозная с приятелите. Моя позната така отиде да търси мъжо в стария квартал. Наистина беше с други мъже. Но 1 малка кифла му беше седнала на коленете.  Laughing
Имаше як скандал, викове и раздели. След това си родиха дете и до сега си живеят.

# 49
  • София
В това дъждовно лято искрено се учудвам, че мъж 30+ кибичи с часове пред блока. 
На мястото на авторката не бих се хабила за поредния разговор. Очевидно е, че не дават резултат, да не говорим, че е унизително и досадно за мъжа. А за бракове и бебета пък съвсем няма обеля дума. Просто ще уведомя, че считано от еди кога си се изнасям, отивам да си търся лично пространство, да намеря себе си и толкоз. Ако държи на жената, може и да се осъзнае, но има и опцията повече да не звънне.
А младежът няма какво да се мисли... Или е загаджил някоя, или е в процес на гаджосване, но има трети елемент. Ако пък е станал привързан я към телефона, я към компа, то работата ясна.
Като цяло момченцето, макар и на 32, ми звучи като пораснало пуберче, което още е под полата на мама и не виждам смисъл в това да му се възлагат особено сериозни очаквания. Бебетата са стрес тест и разклатените връзки обикновено се разпадат на него.

# 50
Че той има ли изобщо някакви ангажименти към семейството. Ами много добре си е така -  той нощем при приятели (за приятелка не знаем), половинката е в сигурни ръце, под зоркия поглед на майка му. Същата(половинката) му е дала карт бланш за всякакви изяви в свободното му време и ...пей сърце.
Този начин на живот явно много му се нрави и защо да иска брак, дете и самостоятелно жилище.
Ако искаше тези неща, и на квартира щеше да  предложи да излезете.

# 51
Не е "любовница", ами е "друга жена". Има голяма разлика. Човека не се е посветил на авторката на темата, нито я е убедил, че също колкото нея иска дете. Аз дори не бих гледала на тоя случай като на изневяра, ако има друга жена.
А не е ли всичкото това, което се случва, великолепен повод да се "върже един мъж с дете", каквото е и намерението на авторката? Което тя, разбира се, няма да признае, за това и всеячески се опитва да придаде на мъжа сериозни намерения, забравяйки, че всеки (и тя и той) е свободен да прекрати едни взаимоотношения когато и както си поиска.

"Повечето, обаче, наши познати вдигат сватба, чакат дете или преди месеци им се роди..." и прочее - ето тая линия на нагнетяване на псевдоистини ме кара да съм малко крайна. Какви са тия тенденциозни примери  - ако се огледаш по-добре, ще видиш стотици разведени, хиляди самотни и стотина хиляди търсещи или с временно гадже, освен "вашите познати".
Също така, това вкопчване в някакви негови нагласи, тук наречени обещания за семейство и деца. Ако беше такъв - да сте женени и с дете.
Целта е той да се изкара лъжец и измамник, а ти - жертва, на това ми прилича тая подготовка за разгръщане на една потенциална раздяла.

Ти просто си си наумила, че "ти е време" - за деца и тн. Но както семейството, така и децата трябва да са резултат от обич, не от сметки.

Пак казвам, малко краен ми е тона, но когато една жена е на път да се раздели с мъж, страда за него, за хубавото им време заедно, за НЕГО и точка. Няма прибягване до институцията на Обещанието, Брака и натякването, че видиш ли, ако не се ожените и не родиш, ще изпаднете от социалната каручка, на която "всички ваши познати" весело се возят...

# 52
  • София
Ами ако не си в тая каручка със семейните, отиваш в другата с несемейните и си караш купона.
Само че не е лошо преди това да седнат да се разберат двамата заедно в една каручка ли ще са, или всеки да си тръгне по пътя.

# 53
Според мен ти си му омръзнала, вероятно има и друга. Просто го разкарай.

# 54
Защо толкова наивно отхвърляш наличието на друга Thinking

# 55
Може и да няма друга. Не е задължително връзка да се разпадне заради трети човек.

# 56
Може и да няма друга. Не е задължително връзка да се разпадне заради трети човек.

Вярно е, но може и да има. Щом се дърпа, има причина.

# 57
Той не се прибира , а за нея това е нормалнио Shocked ми той може да преспи при любовницата си от  8 до 5

# 58
Ако за нея беше нормално,  нямаше да пуска темата. Просто е объркана, не иска да го загуби и се чуди какво да прави.

# 59
 Още от първото прочитане и преди да видя другите отговори,  - има друга. Човекът  иска друга жена, може и  да не е реализирал още нещата, но това е положението.

Почвай да мислиш други варианти за бъдещето си.

Общи условия

Активация на акаунт