Имаш ли фитнес цел? Попитай Станимир Михов как да я постигнеш!

• 121 635
  • 572
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте!

От януари миналата година започнах да тренирам два пъти седмично кикбокс и 1-2 пъти седмично табата. Намалих огромните порции, намалих сладкото, започнах да ходя много пеша. И с всичко това успях да сваля 20кг, обаче от поне половин година имам застой. А определено имам нужда поне от още 15кг. Не знам какво да направя за да задвижа отново нещата? Оценявам факта че се чувствам добре, подвижна, тонизирана, изчезна безсънието и хормоналните нарушения, обаче вече се дразня на липсата на резултат.
Чудех се дали не е удачно да пробвам с някаква добавка?  

Благодаря Ви предварително! Хубав и спорен ден!

Здравейте. Половин година е много време за работа без резултати, ако сте били редовни през това време.

Мислете за промени на всеки 15-20 дни, при липса на резултат в килограми и/или в мерки - най-често се преглеждат талия и ханш.

Не всяка промяна ще сработи, но за период от 6 месеца е имало много възможности, с които да придвижите нещата към желаната от вас посока.

- Има възможност да увеличите тренировките си, но тъй като груповите са фиксирани като времетраене и интензитет, то може да се окаже по-трудно от другите предложения;
- Може да разгледате по-подробно храненето си и да подобрите за допълнителни резултати, най-често чрез замени на неподходящи храни с по-подходящи, а не само чрез редуциране на калории;
- Може да опитате хранителна добавка, с 4 активности в седмицата, то подходящи продукти ще дадат допълнителен резултат.

Комбинацията между повече от посочените точки ще даде по-големи резултати, тъй като споменавате 15 кг допълнителни за сваляне - те ще са малко по-трудни от първите 20, когато сте имали повече наднормено тегло и съответно са необходими допълнителни усилия.

Поздрави,
Станимир Михов

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 18:02 от Рaдост

# 511
  • София
Благодаря Ви. Вие бихте ли ми препоръчали подходящи добавки?

# 512
  • София
Благодаря Ви. Вие бихте ли ми препоръчали подходящи добавки?

Да, пишете ми по удобен за Вас начин - вайбър/месинджър/имейл и ще препоръчам.

Прибавете и допълнителна информация: години, ръст, килограми, по кое време на деня спортувате, консумирате ли напитки с кофеин или други добавки, или лекарства.

Поздрави,
Станимир Михов

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 18:03 от Рaдост

# 513
Здравейте! Искам да постигна стегнато и здраво тяло, но никога не съм стъпвала в фитнес зала и съм начинаеща, как ще ми препоръчате да започна?? С тренировки първо вкъщи ли и какви да бъдат, а ако в фитнеса започна треньор ли да избера..? Не разбирам моля да ми обясните😅

# 514
  • София
Здравейте! Искам да постигна стегнато и здраво тяло, но никога не съм стъпвала в фитнес зала и съм начинаеща, как ще ми препоръчате да започна?? С тренировки първо вкъщи ли и какви да бъдат, а ако в фитнеса започна треньор ли да избера..? Не разбирам моля да ми обясните😅

Здравейте. Стартирането в домашни условия с гири + ластици е много добър вариант за научаване на базови движения и постигане на първи резултати.

След това може да се надгради ефективно вкъщи или с прехвърляне към фитнес.
Разгледайте възможности да изготвя за вас програма за домашни условия тук: https://stanimirmihov.com/fitnes-programa/

Поздрави,
Станимир Михов

# 515
Привет,
Имам 2 бременности с 2г разлика между тях и 2 оперативни раждания и голяма диастаза за затваряне. Правя упражнения специално за нея, и намаля, но няма затваряне това чудо, а в по-шероки дрехи все още изглеждам бременна. Някакви съвети?
Пс. Тренирам 5-7 дни в седмицата, с гири и ластици, като отбелязвам голям прогрес.

# 516
  • София
Привет,
Имам 2 бременности с 2г разлика между тях и 2 оперативни раждания и голяма диастаза за затваряне. Правя упражнения специално за нея, и намаля, но няма затваряне това чудо, а в по-шероки дрехи все още изглеждам бременна. Някакви съвети?
Пс. Тренирам 5-7 дни в седмицата, с гири и ластици, като отбелязвам голям прогрес.

Привет. Можете ли да споделите и години, ръст, килограми, както и други мерки, ако имате - талия и ханш.

От колко време насам тренирате 5-7 дни в седмицата?

С наличие на тази информация ще мога да дам по-добър съвет.

Поздрави,
Станимир Михов

# 517
Разбира се, благодаря за вниманието:
36г, 172-3см, кг 77. Около година и 3/4 месеца тренирам, като минимумът ми е 5 дни в седмицата. Правя групови тренировки, при един и същи фитнес инструктор - цяло тяло, като той модифицира някои упражнения, т.к. имам травма на коляното.  
Имам лека инсулинова резистентност, която от месец опитвам да лекувам с глюкофаж. Потърсих лекар, след като рязко качих около 6 кг.
Имам 2 деца - тотално недоспиване години наред, работя на компютър и в общи линии движението ми е на тренировка.  Естествено при хубаво време има много разходки с децата.

Стремя се да се храня в калориен дефицит - до 1500 кал дневно. Опитвам се да избягвам бързите въглехидрати, но ми е малко трудно (конкретно за картофи и ориз), сладко - нямам проблем да не консумирам.

Тялото ми доста добре се оформя (преди да забременея тренирах много активно - бокс, различни видове танци, йога).
 Проблемът ми е в корема(както писах в поста по-горе). Двете бременности бях в период от 2г, като преди това имам още 2 завършили със спонтанен аборт. Обиколката на корема ми беше ~130 см към края и на двете бременности. Имам чувството,  че мускулатурата ми е свлечена. Долната част на корема се прибра. Знам, че за диастаза има специални упражнения. Аз изпълнявам само едно и съм доволна, както казах - от 2 пръста, вече е един.
И все пак - имам ли шанс с упражнения да повдигна мускулатурата на корема, както беше преди? Предполагам първо трябва да се прибере диастазата.
Не се чувствам комфортно да обсъждам този ми проблем лице в лице, затова се престраших да пиша във форума.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 15:56 от ver4eto_sv

# 518
  • София
Разбира се, благодаря за вниманието:
36г, 172-3см, кг 77. Около година и 3/4 месеца тренирам, като минимумът ми е 5 дни в седмицата. Правя групови тренировки, при един и същи фитнес инструктор - цяло тяло, като той модифицира някои упражнения, т.к. имам травма на коляното. 
Имам лека инсулинова резистентност, която от месец опитвам да лекувам с глюкофаж. Потърсих лекар, след като рязко качих около 6 кг.
Имам 2 деца - тотално недоспиване години наред, работя на компютър и в общи линии движението ми е на тренировка.  Естествено при хубаво време има много разходки с децата.

Стремя се да се храня в калориен дефицит - до 1500 кал дневно. Опитвам се да избягвам бързите въглехидрати, но ми е малко трудно (конкретно за картофи и ориз), сладко - нямам проблем да не консумирам.

Тялото ми доста добре се оформя (преди да забременея тренирах много активно - бокс, различни видове танци, йога).
 Проблемът ми е в корема(както писах в поста по-горе). Двете бременности бях в период от 2г, като преди това имам още 2 завършили със спонтанен аборт. Обиколката на корема ми беше ~130 см към края и на двете бременности. Имам чувството,  че мускулатурата ми е свлечена. Долната част на корема се прибра. Знам, че за диастаза има специални упражнения. Аз изпълнявам само едно и съм доволна, както казах - от 2 пръста, вече е един.
И все пак - имам ли шанс с упражнения да повдигна мускулатурата на корема, както беше преди? Предполагам първо трябва да се прибере диастазата.
Не се чувствам комфортно да обсъждам този ми проблем лице в лице, затова се престраших да пиша във форума.

Здравейте. Добрата новина е, че с първоначални действия сте подобрили ситуацията и има голям шанс за допълнително повлияване.

На споменатото съотношение между килограми и височина все още има излишни натрупвания, които, като се регулират, ще подобрят и диастазата. Още една добра новина, че двете цели изискват едни и същи действия.

За да имаме подобрение, са необходими допълнителни усилия, някои примери:

- На седмична база добавяне на 1-2 тренировки над тези, които изпълнявате, или замяна на 1-2 не толкова интензивни/такива, с които сте свикнали, с по-ефективни;
- Регулиране на хранителен режим: Ако калориите са ниски на седмична база, то изключване на вредни храни и замяната им с по-подходящи за целите, които влияят положително за регулиране на инсулин;

Ориз и картоф рядко са основна причина да не прогресираме.

Когато изключим този тип въглехидрати и спортуваме редовно, то винаги се появява глад за преработени храни, които всъщност са виновниците на седмична база калорийният баланс да не е отрицателен, а положителен.

Още една препоръка: Проследявайте калорийния прием всеки ден, събирайте го и след това делете на 7 за седмицата - така ще излиза много по-реална сметка.

В момента най-вероятно приемаме 1500 калории за 4-5 дни, но в други 2-3 дни имаме 2500-3500 калории и като се комбинират, се получава друга сметка.

Надявам се да съм Ви бил полезен.

Поздрави,
Станимир Михов

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 11:11 от Рaдост

# 519
Привет! ☺️ Ще помоля и аз за мнение и съвет. На 46 г. съм, винаги съм била слаба и поддържана, но с целулит. Преди 2 години обаче влязох в менопауза и това се промени. От типичните за мен 50 кг на които съм била винаги, постепенно започнах да качвам и станах 58. Знам, че по принцип не са много, но аз ги чувствах като 20 отгоре. 1, 64 съм висока да уточня. Появи ми се един корем, целулита стана повече, коленете ми едни огромни, чувствах се постоянно подута, уморена, без грам енергия. Реших да взема мерки и отидох при едно момиче в нашия град, което ми изготви хранителен и тренировъчен режим. Почнах стриктно да спазвам всичко и да тренирам 3 пъти в седмицата спининг, табата и steel tonic. Накупих си ваши екипи за спорт ☺️ Фитнеса ми беше скучен, исках и обичах интензивни упражнения. За 3 месеца свалих килограмите пак до 50 и се стегнах значително и се чувствах прекрасно. Почнах да свалям и още и затова преминах на поддържащ режим с който да не свалям повече, защото нямаше нужда. Тогава обаче ми започнаха проблемите със стави и кости, болки в колената, болки ту в единия крак, ту в другия. Ходих на лекар, пускахме изследвания, той каза, че всичко е наред, не вижда проблем. Стреснах се, че е от тренировките, може би натоварването на спининга и табатата ми идваха в повече, колкото и да ги харесвах и спрях да ходя. Купих си велоергометър, мисля, че така се казва - колело за вкъщи и си карам на него. Но килограмите се върнаха с нова сила и в момента пак съм на изходна позиция с 58. А уж продължавам да се храня здравословно, макар, че не спазвам вече стриктно режима. Какво бихте ме посъветвали? Да почна ли пак с точност същия режим, нов ли ми трябва? Да почна ли отново тренировките или да сменя с други? Имам час и при ендокринолог скоро за да видим дали проблема не е изцяло в хормоните. Наистина имам нужда от помощ, не се чувствам добре. Важно ми е и вашето мнение. Благодаря предварително и се извинявам за дългия ферман.

# 520
168 см височина, 78 кг - какви тренировки биха ми били полезни, имайки  предвид възрастта ми 70 г.?

# 521
  • София
Привет! ☺️ Ще помоля и аз за мнение и съвет. На 46 г. съм, винаги съм била слаба и поддържана, но с целулит. Преди 2 години обаче влязох в менопауза и това се промени. От типичните за мен 50 кг на които съм била винаги, постепенно започнах да качвам и станах 58. Знам, че по принцип не са много, но аз ги чувствах като 20 отгоре. 1, 64 съм висока да уточня. Появи ми се един корем, целулита стана повече, коленете ми едни огромни, чувствах се постоянно подута, уморена, без грам енергия. Реших да взема мерки и отидох при едно момиче в нашия град, което ми изготви хранителен и тренировъчен режим. Почнах стриктно да спазвам всичко и да тренирам 3 пъти в седмицата спининг, табата и steel tonic. Накупих си ваши екипи за спорт ☺️ Фитнеса ми беше скучен, исках и обичах интензивни упражнения. За 3 месеца свалих килограмите пак до 50 и се стегнах значително и се чувствах прекрасно. Почнах да свалям и още и затова преминах на поддържащ режим с който да не свалям повече, защото нямаше нужда. Тогава обаче ми започнаха проблемите със стави и кости, болки в колената, болки ту в единия крак, ту в другия. Ходих на лекар, пускахме изследвания, той каза, че всичко е наред, не вижда проблем. Стреснах се, че е от тренировките, може би натоварването на спининга и табатата ми идваха в повече, колкото и да ги харесвах и спрях да ходя. Купих си велоергометър, мисля, че така се казва - колело за вкъщи и си карам на него. Но килограмите се върнаха с нова сила и в момента пак съм на изходна позиция с 58. А уж продължавам да се храня здравословно, макар, че не спазвам вече стриктно режима. Какво бихте ме посъветвали? Да почна ли пак с точност същия режим, нов ли ми трябва? Да почна ли отново тренировките или да сменя с други? Имам час и при ендокринолог скоро за да видим дали проблема не е изцяло в хормоните. Наистина имам нужда от помощ, не се чувствам добре. Важно ми е и вашето мнение. Благодаря предварително и се извинявам за дългия ферман.

Привет! Няма проблем за 'дългия ферман', само с повече информация мога да споделя мнение, което да Ви е полезно.

Наличието на целулит още преди излишните килограми е било първи сигнал, но сме го изпуснали.
В този период е имало дълга възможност да започнем натоварвания и така въздействие върху стави и сухожилия да е много по-малко.

Вече на повече килограми трябва компромис или между това, което споделяте като малко по-скучно, или по-малко резултати с по-малко активности.

Вариант 1: Да проследите или да изкоментирате с инструктор коя от трите активности натоварва най-малко участъка и да стартирате с другите 2.

Вариант 2: Да изберете фитнес тренировки, в които може напълно да контролирате натоварването върху проблемен участък.

Вариант 3: Да комбинирате двата варианта - често се оказва успешен подход и поддържа интереса за дълго време напред.

Относно храненето - Нормално е, след като сме следвали дълго време едно и също, то да не дава същите резултати както в началото и да е необходима смяна.

Ако желаете, изпратете ми по имейл или вайбър, мога да прегледам и да Ви дам допълнителна обратна връзка.

Благодаря и за подкрепата с поръчката, надявам се да са Ви харесали спортните екипи. Simple Smile

Поздрави,
Станимир Михов

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 12:08 от Рaдост

# 522
  • София
168 см височина, 78 кг - какви тренировки биха ми били полезни, имайки  предвид възрастта ми 70 г.?

Здравейте. Може да го консултирате първо с медицинско лице, например личен лекар, за да е сигурно, че ще има положително въздействие.

Моето мнение е, че могат да се отразят много добре както на килограми, така и на общо здраве и подвижност тренировки тип йога.

След като направите няколко тренировки, има възможност да продължите и вкъщи или да комбинирате: в студио и вкъщи.

Като допълнителна насока, важно е инструкторът да има опит с нискоинтензивни тренировки и да може да съобрази натоварванията Ви спрямо възможностите.

Поздрави,
Станимир Михов

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 12:09 от Рaдост

# 523
  • Пловдив
Здравейте!
Имам следното питане...такъв вид на бицепса само на травма ли се дължи или...? Горе на изпъкналата част има вдлъбване...

Забелязах го при сина ми, на 18 е и тренира във фитнеса....Трябва ли да предприемем нещо или...? Притесних се нещо...има много изпъкнали вени също.

# 524
  • София
Здравейте!
Имам следното питане...такъв вид на бицепса само на травма ли се дължи или...? Горе на изпъкналата част има вдлъбване...

Забелязах го при сина ми, на 18 е и тренира във фитнеса....Трябва ли да предприемем нещо или...? Притесних се нещо...има много изпъкнали вени също.

Здравейте. Ако имате възможност, прикачете реална снимка - прекалено размазано се вижда примерът.

Поздрави,
Станимир Михов

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 12:10 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт