Осмокласници 2025/2026

• 36 895
  • 738
  •   1
Отговори
  • Отвъд алеята зад шкафа

Полезни връзки:
НВО за VII клас - модел и тестове от сайта на МОН
Изпитни материали и решения
Заповед  за графици за провеждане на уч. олимпиади, на нац. … л. 30.08.2024 г.)
Сайтът на Дидева
УТВЪРДЕН ДЪРЖАВЕН ПЛАН-ПРИЕМ В VIII КЛАС ПО ПРОФИЛИ И ПРОФЕСИИ В …  08. 05. 2025 г.)

ВЕКТОР - Център за информация и обучение
Пробни изпити НВО - Варна

Материка
Пробни изпити НВО - Варна
Пробни изпити НВО - София

Междучасие

НИЯ

Образователни технологии
Пробни изпити НВО -Офис София
Офиси в други градове. За проследяване на пробни изпити там

Примерно
Пробни изпити - София, Бургас, Пловдив

Регалия
Пробни изпити - София

СМГ
Тренировъчни тестове - БЕЛ и МАТ

Статистика на успеваемост по области    (благодарности към Дидева Flowers Hibiscus)

Кариерно ориентиране (справочник за кандидатстване): https://most-learning.net/moodle/

Седмокласната поща
Разполагаме с поща, която се предава от предния набор и е попълвана с години от родители на седмокласници с материали за подготовка. Условието за получаване на паролата за нея е да сте редовно пишещи в поне три теми назад (постове като "запис", "включвам се да следя" и подобни не се зачитат)

Всеки, който желае, може и да допълва. Триенето в нея е забранено. Моля за съвестното ползване на богатата сбирка от полезни материали, които биха били в помощ за успеха на децата ни!

За парола може да се обръщате на лични към Vache или Soul Free

С леко намигване от Мила Атова Wink

Кълна се
Никога да не филмирам теб
С когото
Пет (или колкото там) години сумА редове съм делил

Кълна се
Попадне ли в лошо класиране един от нас
Да му подам съвет и в лош за мене час
Да му подам съвет и в лош за мене час

Кълна се
Попадне ли във стрес да не предавам
Нисичкия бал аз да прощавам

Кълна се
Във Дявола и Бога
Да остана аз спокойна, доколкото мога

Заклех се!

Втори клас: 1
Трети клас: 1
Четвърти клас: 1, 2
Пети клас: 1, 2, 3
Шести клас: 1
Шести клас: 2
Шести клас: 3
СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 Тема 1, Тема 2, Тема 3, Тема 4, Тема 5 Тема 6, Тема 7, Тема 8, Тема 9, Тема 10, Тема 11, Тема 12 (първа изпитна), Тема 13 (втора изпитна), Тема 14 (редене на желания), Тема 15 (редене на желания)  Тема 16 (първо класиране) Тема 17 (второ класиране) Тема 18 (трето класиране) Тема 19 (четвърто класиране)

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 14:13 от Фран

# 1
На срещата днес в МОН са се съгласили да не пипат часовете по специални предмети в училищата по културата, пише във ФБ Георги Султанов:
"
🎨📚 Часовете по художествени и творчески дисциплини в специализираните професионални училища по изкуства и култура се запазват! ✅

🤝 Това потвърдихме днес по време на поредната ползотворна среща в Министерството на образованието и науката, посветена на професионалното обучение в училищата по изкуствата.

🙏 Сърдечно благодаря на министър Мариан Бачев, на министър Красимир Вълчев, на зам.-министър Таня Михайлова, на всички експерти, директори, учители 👩‍🏫👨‍🏫 и представители на родителската и професионалната общност 👨‍👩‍👧‍👦 за открития и конструктивен диалог.

📌 Сред останалите важни резултати от днешната работна среща са:

💡 Обменихме идеи и предложения за създаване на предпоставки за запазване и утвърждаване на качеството на професионалното образование в сферата на изкуствата, в това число – свързани не само с учебните планове и програми, но и с работата на многобройните високо подготвени и талантливи учители. 🎭🎶

📝 От Сдружението на училища по изкуства и култура към Министерството на културата бе заявена готовност да внесат писмени предложения, свързани с изменение на подзаконови и законови актове на Министерството на образованието и науката."

# 2
Простете невежеството ми, но как е регламентирано участитето в подобен род срещи? Как и кой взима решението кои точно директори, учители и родители да присъстват изключвам властта в случая. Тяхното присъствие е ясно.

# 3
  • София
"В Девета френска езикова гимназия също вече има избран директор и това е Симона Ангелова. Тя е на 32 години и може би ще е от най-младите училищни директори."
https://www.bta.bg/bg/news/lik/949185-osnovnite-zadachi-za-novoi … -sa-svarzani-s-po

# 4
  • Куциндрел
Благодаря за темата и успях на тези, които ще кандидастват на 5то

# 5
  • София
Благодаря за новата тема, записвам се за да следя ...
Успех на всички, които ще участват на пето класиране!
Jacobiana вървят конкурсите за директори и картинката постепенно се избистря. Дано е за добро!
тити това са хубави новини! Благодаря!

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 17:17 от atadar

# 6
Ние тръгваме по училищата. Надявам се да няма такива изненади с някой си пази мястото от 4то класиране.

# 7
Ние тръгваме по училищата. Надявам се да няма такива изненади с някой си пази мястото от 4то класиране.

А, то изненади винаги има! И ние май ще тръгнем на училищен тур.
Успех на вас.

# 8
  • Отвъд алеята зад шкафа
Дано успеете.

Носят се слухове сред тийновете, че щели да държат входен тест по език, за разпределяне по класове. Уверих моята госпожица, че няма как, при положение, че всички започват от едно и също ниво с езиците.

# 9
Успех на всички на този етап!

# 10
Стискаме палци!

# 11
  • София
Успех и от мен!
Аз така се надявах да няма места в немската паралелка в 1АЕГ, а те - цели две Sweat Smile и сега очаквам атака.

Моят "сладур" (да го изядеш), който беше поставил твърдо 73-то пред 1АЕГ, след като го приеха в 73-то рева -  след коментари на приятели колко ще му е трудно, колко е труден френският в комбинация с немски, как няма да има никакво свободно време за спорт и т.н. Сега очаквам пак да подхване темата. Тези неща сме ги изговорили надълго и нашироко още от 6 клас, да не мислите, че е било някакво случайно редене на онче бонче. И езици, и ниво на обучение по предмети, и профили, и местоположение, че и бази. Разходили сме се до всички училища, претегляли сме плюсове и минуси.
Ясно ми е, че и в двата случая няма да е удволетворен напълно, тъй като желанието е немски с английски. С немски на школа не знам дали ще постигне достатъчно добро ниво, но пък и курс по англисйки ще му е тегав, докато заедно с това учи втори френски, както и с целия този очакван натиск по всички предмеги.

Засега съм решила да припомням какво сме говорили преди, какво сам си е избрал първоначално и да не отстъпвам. То пък до 10 септември толкова много време, пф.

# 12
Само бърз въпрос, нали в системата следва да се отпише дадено дете и да бъде със статус незаписан за да бъде на 5то класиране?

# 13
  • София
Трябва да представи оригинала на свидетелството и поради това трябва да е отписано.

# 14
Niffi, и ваща не е лесна. Бях свидетел на цялото приклюечние при вас и направо не знам как би могла да се впуснеш пак в него.
Но пък, ако младежа е сигурен вече в себе си може и да помислите.

Общи условия

Активация на акаунт