Голямата разлика във възрастта и проблемите които идват с нея

• 28 611
  • 229
  •   1
Отговори
До сега само четях форума, но днес пускам тема, за да си кажа какво ми тежи и да поискам съвет от всеки който е готов да го даде. Готова съм да прочета всяко мнение, критика, напътстване.
Историята ми сега ми се струва като някакъв филм. Аз съм на 26 и имам връзка от 4 години с мъж който е 21 години по-възрастен от мен. Дори не знаем как се случи защото всичко започна на шега до момента в който станахме неразделни. Аз си мислех, че нищо сериозно няма да излезе, че това е просто тръпка на която реших да се отдам. Той не е бил женен, имал е връзки като всеки. Постигнал си е каквото е искал в живота. Изобщо не е някой чичак бизнесмен с шкембе, а много представителен мъж с кариера и добри възпитание. Веднага ми хареса, че е зрял и няма нищо общо с връстниците ми, които никога не съм намирала за интересни. Мислех, че изобщо няма как да се разбера с толкова възрастен мъж, че ще искаме различни неща, че той е много по-улегнал, а аз още съм си луда глава. Но напротив, много бързо разбрах, че сме на едно ниво. Обичаме да правим едни и същи неща, забавляваме се по един и същи начин, изобщо никога не съм очаквала такова съответствие. От 2 години живеем заедно и никога не съм се чувствала по-добре, той казва същото.
Разликата ни все пак си личи, в началото ме дразнеха погледите, коментарите от сорта на ''какво ще поръча дъщеря Ви'' и тн. На него обаче никога не му правеха впечатление и аз също се научих да не обръщам внимание или да подхождам с хумор.
Битката с роднините и приятелите беше и все още е жестока. Водим цяла война. В къщи ме подкрепя, учудващо, само баща ми, той бързо разбра колко съм щастлива в тази връзка и много бързо се сприятели с мъж, който почти му е връстник и излиза с дъщеря му. Но баща ми си е такъв, много е отворен и разбиращ (но предполагам в началото и на него му беше трудно). Обаче майка ми продължава да вилнее и място не си намира, за останалите да не говоря. Разделих се и с много приятели които не ме разбраха, пускаха слухове, че ходя с някакъв чичко който имал пари. А аз си изкарвам сама парите които ми трябват и изобщо не съм се прехласвала. Останаха неколцина които ме подкрепят и безкрайно им благодаря, разбират се прекрасно с Него. От негова страна, роднините му са против, остана само сестра му която е склонна да приема връзката. Той също приключи с някои приятелства, но повечето ни разбраха, подкрепят ни и ни помагат. Обградил се е със страхотни хора които макар, че са по-възрастни от мен ги чувствам много близки.

И все пак, от време на време си мисля дали наистина има какво да му предложа, дали наистина съм му интересна. Той казва, че просто така се е случило, иска мен и това е, няма нищо за разбиране. Не ме третира като някоя пикла, каквато съм, никога не ме е покровителствал, имаме абсолютно нормални отношения каквито бих имала с някой на моята възраст и си живеем абсолютно нормално. Той пък се притесняваше за мен. Как аз ще съм на 40, той на 60+. Как някой ден няма да го има, а аз ще има още много път. Как времето няма да ни стигне за всичко защото  20 години все пак са огромна разлика. Аз му отвърнах със същото, искам него, точка.

Според баща ми ако бяхме връстници със сигурност всички щяха да го обожават, тогава защо 20 години да са проблем?
До сега някак се справяхме с всичко това. Но преди 2 седмици се появиха две чертички на един тест, който беше потвърден и от лекар. Не сме го планирали. Казах му на рождения му ден и място не може да си намери. Той казва, че определено иска да го запазим, но ако реша обратното все пак ще ме подкрепи (със сигурност не особено охотно). И ми прехвърли топката. Каза и, че решим ли да го задържим значи сме решили окончателно, че няма да се предадем на мненията на другите и, че ще станем семейство с дете и брак.

И сега не знам има ли право да ни обрека на още по-лоша война, защото дете и брак в къщи ще рече трета световна, влошаване на отношенията на баща ми с майка ми и останалата част от родата, а не искам и той да става жертва. И в това е проблемът, че не става въпрос само за мен. Със сигурност ще има още странни погледи, мнения и развалени приятелства. Той ще скъса отношенията с неговото семейство защото те са се обявили твърдо против и започват да настройват и сестра му, което ще рече, че го обричам на тотално отхвърляне. Никой няма да му остане. Не знам дали ще го издържим. И ако случайно не издържим, това ще рече, че съм му изгубила ценно време.
Тотално съм изгубена, а е време да решавам. Както се казва опря ножът до кокала.

# 1
Я се стегни! На 26 години си, докога ще живееш според това какво иска мама и според коментарите на другите хора? Ти мнение нямаш ли, как може да питаш чужди хора в някакъв тъп форум дали да запазиш детето или не? И то защо - защото Мама нямало да одобри и Хората щели да приказват...  Shocked

# 2
  • София
Не съм изпадала в така ситуация,но моя близка се омъжи за човек точно с 21 г по-голям от нея. Замина за чужбина,там го срещна и за 2,3 месеца  и се омъжиха ( не е държава,за която и трябва виза-много държа да го подчертая).Човекът нямаше семейство,не е и някой богаташ.Това стана може би преди 5,6 год.В момента вече са с 2 деца и още са си заедно.Нейното семейство обаче я подкрепи веднага,не са се опитвали да ги разделят.Щастлива са,той е страхотен баща.
Като цяло не съм фен на големите разлики във възрастта,но се случва понякога,ако и двамата искате детето(а разбирам,че и се обичате),според мен не трябва да го махаш.На никой не се знае колко му е писано.Аз не бих го зарязала или махнала детето,заради семейството ми. Naughty

# 3
Зарежи роднините. Ти какво искаш е важното и приятеля ти? Ако се обичате и сте щастливи заедно, искате да създавате семейство и деца, дерзайте. Дето се вика половината неща сте ги изпълнили вече. Сега остава да се фръцнеш и да кажеш на мама и татко, че си голяма и че можеш сама да вземаш своите решения.

Девер ми е на тази възраст, има връзка с момиче, което е с 16 години по-малко от него. Разликата при тях е, че той има дете от първия си брак и ако не се реши на дете с мадамата, тя сигурно ще му бие шута, защото на нея тези радости те първа й предстоят. Свекърва ми естествено бълва змии и гущери, но пък кой я слуша.

# 4
  • София
И моят съвет е да си създадете семейство. Аз имам пример от майка ми, която има втори брак с 15 години по-възрастен мъж от нея. В момента той е на 90 години и е доста добре за възрастта си. Имат и дъщеря на 40 години.

# 5
  • Пришълец
Решението ще го вземеш ти, но по думите ти може да се съди, че този човек те кара да се чувстваш щастлива и обичана. Зарежи ги другите, живей собствения си живот.
Ще си позволя да дам пример от реалността- моя близка приятелка се омъжи за момче на нейната възраст, но от ромски произход. Обичаха се, друго не им беше важно. Нейните родители не искаха повече да чуват за нея, но като им се роди първото внуче и нещата се преобърнаха. Родителите приемат рано или късно решенията на порасналите си деца Peace.

Доста голяма възрастова разлика имате, но не сте нито първият, нито последният такъв случай.

# 6
Винаги ми е било интересно защо се пускат теми,в които се пита за мнението на публиката по дълбоко личен въпрос.Ясно е ,че ще има всякакви мнения -ти кое ще избереш.Ти самата трябва да си направиш избора.
Не е чудо невиждано тази разлика-винаги е имало такива бракове и връзки.В края на краищата,не сте малолетни-имате право да изберете живота си.А и на никого не вредите -не изневерявате,няма деца от предишни връзки.
Близките ви ще ви приемат в един момент,няма къде да ходят.Ако не-толкова по-зле за тях.Наистина ли допускаш,че може да абортираш ?

# 7
  • София
И сега не знам има ли право да ни обрека на още по-лоша война, защото дете и брак в къщи ще рече трета световна, влошаване на отношенията на баща ми с майка ми и останалата част от родата, а не искам и той да става жертва. И в това е проблемът, че не става въпрос само за мен. Със сигурност ще има още странни погледи, мнения и развалени приятелства. Той ще скъса отношенията с неговото семейство защото те са се обявили твърдо против и започват да настройват и сестра му, което ще рече, че го обричам на тотално отхвърляне. Никой няма да му остане. Не знам дали ще го издържим. И ако случайно не издържим, това ще рече, че съм му изгубила ценно време.
Тотално съм изгубена, а е време да решавам. Както се казва опря ножът до кокала.
Да ти е минало през ум, че той си е изживял младежките и неангажиращи любови, и че жена на неговата възраст просто не може да му роди дете?
В постовете ти се прокрадва едно чувство за малоценност- дали си му интересна, дали ще му пречиш, дали ще го обречеш на тотално отхвърляне, което е учудващо при положение, че той е облагодетелствания от връзката ви.
От друга страна, имам чувството, че ти не си готова да останеш с него " докато смъртта ви раздели" и да му родиш дете.
Бих те посъветвала да решиш какво точно ти искаш, ама честно.

# 8
Не съм убедена, че близките ще приемат ситуацията, но наистина е дошло време за избор. Родителите, роднините срещу мъжа и детето.
Всеки иска да има подкрепа от родители, разбирам те. Минавам през труден период и наистина нямам подкрепа отникъде, но - има много такива хора, може и ти да си от тях. Имаш подкрепа от мъжа ти, това е, толкоз. Да, иска ти се голямо семейство, софри и задружни Коледи, но няма да го получиш.
По-добре ли е задружното голямо семейство и ти, сама, там, плачеща за някого? Изобщо даже не мога да си го представя щастието така...

# 9
"И все пак, от време на време си мисля дали наистина има какво да му предложа, дали наистина съм му интересна. Той казва, че просто така се е случило, иска мен и това е, няма нищо за разбиране. Не ме третира като някоя пикла, каквато съм, никога не ме е покровителствал, имаме абсолютно нормални отношения каквито бих имала с някой на моята възраст и си живеем абсолютно нормално. Той пък се притесняваше за мен. Как аз ще съм на 40, той на 60+. Как някой ден няма да го има, а аз ще има още много път. Как времето няма да ни стигне за всичко защото  20 години все пак са огромна разлика. Аз му отвърнах със същото, искам него, точка."

за оня свят ред няма ,може и ти да го изпревариш
За това дали има какво да му предложиш - ами сигурна съм ,че не му трябва друго ,освен млада плът  Twisted Evil,а той какво може да ти предложи ?

# 10
Не мисля, че трябва да се колебаеш, ако го обичаш и искаш детето. Явно не си сигурна. Седнете и поговорете.

# 11
Я се стегни! На 26 години си, докога ще живееш според това какво иска мама и според коментарите на другите хора? Ти мнение нямаш ли, как може да питаш чужди хора в някакъв тъп форум дали да запазиш детето или не? И то защо - защото Мама нямало да одобри и Хората щели да приказват...  Shocked

Това е и моето мнение. Peace

Иначе - нищо чак толкова драматично не виждам в разликата ви.
При условие, че е така, както го описваш.
И щом не чувстваш покровителство, наставничество и тн. в отношениеята ви.

Малко се озадачих, че не е бил категоричен за детето, а те е оставил теб да взимаш решение.. newsm78
Но всъщност е така - Ти трябва да решиш дали го искаш или не.
А на другите - много здраве.
Ще го преглътнат.

# 12
Има една приказка- " С родители до море, с мъж през море"
Най - важно е ти и той какво искате.Ще се чувстваш ли щастлива ако се съобразиш с околните , та били те и най- близките ти хора.
И каква е гаранцията ,че ако се разделите ще срещнеш идеалния според чуждите критерии.И най - важното дали ти ще се чувства добре избирайки някого който на тях им харесва.
Моят съвет е: щом имате хубава връ ка остани с този човек, роди детето и бъдете щастливи.
Пък знае ли човек - малкото човече може да разтопи ледовете.

# 13
  • Варна
Аз и съпруга ми имаме 18 години разлика. Имаме и дете на почти 8 години. С родителите ми драмите бяха за кратко - все решението беше мое и те неохотно го приеха. Към днешна дата се разбират добре - не са съвсем близки, но има уважение между тях.

Разликата ви е голяма и неминуемо ще започнеш да я усещаш. Аз го чакам още този момент /аз съм на 34, той почти на 52/, но ми е пределно ясно, че ще настъпи. Засега всичко е абсолютно нормално, и хубавите моменти и изнервените от битовизмите. Седни, помисли хубаво какво искаш ти, и недей да се съобразяваш с другите - няма те да са ти в семейството!

# 14
  • София
Как може отговора на въпроса дали да имаш дете от този човек или да зависи от това "какво ще кажат хората"? Ти за хората ли живееш или за себе си? Я се стегни и порасни. Казваш, че се обичате и ви е добре и на двамата. Не сте от 2 дена заедно, че да се чудиш толкова. Нито сте първите, нито ще сте последните с такава разлика. Не се интересувай от хорското мнение, а от своето собствено и от това на мъжа до теб.  Гледай си бебчето, мъжа и щастието. Те би трябвало да са на първо място в живота ти, а не "хората". Освен това /за твое успокоение/ по твои думи, баща ти те подкрепя и приятели също. Желая ти усмихнато бебче bouquet и не обръщай внимание на хорското мнение. Най-важното - имаш подкрепата и желанието за това дете от баща му.

# 15
Роди си детето, ако не потръгне работата...ще имаш време и за втори мъж.

# 16
  • Най-красивата страна
Това е решение,което трябва да вземете само вие двамата .Никой няма право да ви се бърка.
Ако и двамата желаете детето ,запазете го,лошо няма.
Той сега е на 47 години?Ами не е чак толкова стар. Crossing ArmsМоже да го отгледа .

# 17
  • София
Е, не я съдете толкова строго авторката. До навършване на пълнолетие трябва да слуша мама

П.С. Аз никога не бих убила собственото си дете заради "Какво ще кажат хората"

# 18
Аз съм на 32 ММ на 49год. заедно сме от 12 години имаме си и дете.И моите роднини бяха против и все още са,ако бях слушала хората какво казват щях да си остана стара мома,не можеш да угодиш на всички.Помисли ти какво искаш,а не хората какво ще кажат.

# 19
На 26 отдавна не си пикла!
В почти целия разказ казваш как не ви пука за мнението на другите и се обичате, а накрая, ако го родиш как сте щели да си развалите отношенията с близките?

# 20
Дафне, аз разглеждам ситуацията по различен начин. Ако родиш детето и не останете заедно, ти ще продължиш напред, а на него ще си дала шанс да стане баща. Изобщо няма да си му изгубила времето.
Колкото до роднините - прекалено много ги мислиш, решението е твое, не - тяхно.
Какво те гложди реално теб? Ти сигурна ли си в чувствата си към този човек? Сигурна ли си, че искаш дете от него? Ако отговорът е положителен, изобщо не се съобразявай и не мисли другите. Ако не си сигурна, е друг въпрос.

# 21
Ако не искаш сега дете от този мъж имаш 2 алтернативи: 1)Оставаш с него, но  без деца (няма логика да ги отлагаш за един бъдещ момент, когато ще имат още по-възрастен баща) 2)Сменяш мъжа- нещо, което е можело да направиш и преди години (освен ако не си в режим "на изчакване", докато търсиш "по-подходящ").
Както са ти писали- важното е ти какво очакваш от тази връзка в дългосрочен план!

# 22
На 26 отдавна не си пикла!
В почти целия разказ казваш как не ви пука за мнението на другите и се обичате, а накрая, ако го родиш как сте щели да си развалите отношенията с близките?
Реално погледнато, ако натискът от роднините (и то от двете страни) продължи системно с години, това може да изпили нервичките на всеки. Гадно е и момичето трябва да е наясно дали тя и мъжът ѝ имат нужната психическа устойчивост. В противен случай, един от двамата може да поддаде на този натиск и отношенията им да се скапят.

# 23
  • София
Мисля си, че натискът ще отслабне, ако си родят бебето и си гледат семейството.
Просто за всички ще е ясно, че не са успели да ги разделят и вече не е интересно дърлянето.

# 24
  • София
Ситуацията е много нереална, което ме кара да се съмнявам, че темата е пързалка.
Не мога да се представя някой до такава степен да се е ангажирал с чуждия интимен живот, че да къса приятелства и преустановява всякакви контакти, заради броя на нечии години.
Мъжът почти на 50, обаче и той заплашен да бъде остракиран от родата, защото е с млада жена и дете.  Stop

# 25
Че те, "старите ергени" друго семейство си нямат, освен родители и братя/сестри. Или смятате, че си прекарват празниците сами, нямат контакти с роднините и не е възможно да са близки с тях? Може би онези хора си мислят, че Авторката е използвачка и е с него заради материална изгода. Инак не си обяснявам поведението им, обикновено е точно обратното - каквато ще жена да има, само да има Mr. Green

# 26
  • София
Родителите му, ако още са живи, би трябвало да са на 7-мото небе от радост, че най-накрая се е прежалил. А и внучето е на път. Или може би 3-тите му братовчеди имат нещо против и та са тези, които напълно ще го изолират?  Simple Smile

# 27
Има хора всякакви, може да не се радват, а да намират връзката за срамна.

# 28
  • София
Ти - на 26 си му изгубила време на него - на 47? Добре ли си?
Ти му "губиш" времето отпреди 4 години, а дотогава?
Какво имаш да му дадеш ли? Младост, фигура, опъната кожа, буйна коса, годни яйцеклетки... Каквито неговите връстнички вече нямат
Повечето жени сме минали през етапа "колко по-интересни са по-възрастните", не си първата. Но...късмет, за мен всяко бъдещо дете е добре дошло

# 29
Родителите му, ако още са живи, би трябвало да са на 7-мото небе от радост, че най-накрая се е прежалил. А и внучето е на път. Или може би 3-тите му братовчеди имат нещо против и та са тези, които напълно ще го изолират?  Simple Smile

Ми може някой да си е направил сметка за наследството и той сега с това дете да им я разваля:)

Поначало авторката на темата си е имала едно наум. С почти всеки ако си живееш без усложнения може да ти е много хубаво. Да, ама сега има едно интересно "усложнение".

И на мен ми е смешно, че авторката си мисли, че не е достатъчно ценна. Супер ценна е, най-ценното на земята. И мъжът добре го знае- хич не му е скучна, ако ще да говори само за Космополитън и мол.

Родете си го детето, с дърт татко може пък да излезе умно:) а после- има време, както писах, и за втори опит.

Скрит текст:
Ако си бях останала с първия мъж, сега щях да съм 33 (почти 34) годишна с 48-годишен. В момента съм с връстник...е всеки ден си благодаря, че се опомних и се върнах на своята възрастова група. Преболедувах го това с интересните по-възрастни мъже. Иначе с детето, доколкото го вижда, се справя добре- явно си гледа здравето и за майтап може всички да ни надживее. Ама аз предпочитам да си живея с по-младото.

# 30
На 26 си достатъчно голяма, за да се грижиш сама за себе си и да взимаш решения сама за своя живот. Остави роднините, на тях угодия никога няма. Ако си щастлива с твоя човек създайте семейство. Ти покрай него ще улягваш, а той покрай теб ще младее. Ти винаги ще се чувстваш щастлива с улегнал мъж, който ще те носи на ръце, а той щастливец с млада жена, че и дете.
Бъди щастлива ти!

# 31
Аз пък смятам, че разликата е голяма. Когато детето започне да навлиза в пубертета, бащата ще е на 60, а някои хора на тази възраст определено трудно биха се справили.
предвид и факта, че все повече пада възрастта за средната продължителност на живот, на мястото на авторката не бих родила от толкова възрастен мъж. Но аз не бих поддържала и подобна връзка. Да е бещо несериозно и краткотрайно - как да е, но да създам семейство с човек, който ще е кажи-речи набор на баща ми - не.
Разбира се всеки гледа нещата от своята камбанария.

# 32
  • София
Особено правдоподобна е готовността на авторката да направи скоростен аборт само и само да не развали хатъра на стринка си и от страх още някоя дружка да не прекрати приятелството си с нея.  Laughing

# 33
По принцип нямам предразсъдъци за годините. Не му е късно за дете. Мнението на околните също не е от значение.
Но само за момент си представих, че когато си на моите години мъжът ти ще е колкото родителите ми. Признават си хората, че не могат вече с това темпо. А аз се имам още за много, много млада... Пропастта е огромна и ще се усети след  няма и 10 г.

# 34
Най-щастливата двойка, която познавам е с 21-22 г разлика.
Но и двамата имат деца от предишни бракове и най правят опити за общо.
Той е над 50, чудни са двамата.

# 35
Верно ли мислиш дали да си си махнеш детето, щото татко му е стар?

Луда работа.

# 36

Луда работа.

Това е и моето мнение. Плюс че таткото не е чак толкова стар... Simple Smile

# 37
  • София

Луда работа.

Още по-луда е.
Не защото таткото е стар, а защото няма благословията на част от родата и приятелския кръг. 

# 38
Ми той моя мъж беше на 47 когато забременях,ама  и за момент не съм си и помисляла да махна детето,че видиш ли бил стар.Авторкта май не е много сигурна дали иска да е с този мъж,щом за такива глупости се хваща.

# 39
  • София
Разликата е голяма, но вече има дете и е малко късно да мислиш за това дали сте от различни поколения. Помисли как се чувстваш с този човек, можеш ли да разчиташ на него, а не чакай одобрението на майка ти. Все пак гониш 30 и е редно да подхождаш по-рационално към ситуациите в живота.

# 40
На 26 далеч не си пикла, а би следвало да си жена с образование и професия, знаеща какво иска от живота. Имах връзка с подобна разлика, малко по-малка. Всеки ден му благодаря, че той сложи края, защото аз не можех. С него пораснах, развих светогледа си, оформих се като личност, но никога не съм искала да създавам семейство с него, разликата за мен беше огромна (ако говорим за семейство де, за just for fun е интересно и вълниващо).
Съпругът ми е 2 години по-голям от мен.

# 41
Близките изобщо няма да са изненадани от двете чертички на теста. Просто ще оправдаеш очакванията им. Simple Smile Или по-скоро-страховете им.

# 42
Ако искаш детето го роди. Забременяването е чудо, при мен стана лесно, но приятелките ми се бориха с години. За мъжа не мога да кажа, но най-голямата грешка е да слушаш родата и хората. Животът ти си го живееш, ти ще си платиш за грешките и никой не може да се постави на твое място. Така, че решението е твое. Правилно мъжът ти ео оставил избор, ти да решиш.
Аз честно казано харесвам млади момчета, напоследък се заглеждам и в по-млади от мен, но това сигурно е защото остарявам.

# 43
  • Deutschland
Съученичка на майка ми се омъжи за един, с 25 години по малък от нея. Свекърите й са на нейните години и бяха много против, но без резултат.
Двамата се разделиха по едно време, но пак се събраха. Дете нямат, тя е на 60+ години. Осиновяване не иска, надява се на чудото да роди на тези години по примера на жената от Русе, която роди на 63.
На авторката ще й кажа да си роди детето, да си гледа мъжа и да не взема акъл от роднини.

# 44
По принцип нямам предразсъдъци за годините. Не му е късно за дете. Мнението на околните също не е от значение.
Но само за момент си представих, че когато си на моите години мъжът ти ще е колкото родителите ми. Признават си хората, че не могат вече с това темпо. А аз се имам още за много, много млада... Пропастта е огромна и ще се усети след  няма и 10 г.

На същото мнение съм, с изключение на това, че аз имам предразсъдъци за годините, но пък в живота какво ли не се случва.
На 26 ти е точно време за бебе, не го махай заради роднините, защото може да си пропилееш шанса за деца въобще.
Чудно ми е как се забременява непланирано в 21-ви век... Според мен, за да се получи забременяване при това изобилие от контрацептиви, значи все пак идеята за бебе я е имало, дори да не сте го планирали.
Комшията стана татко на 50 и нещо, жена му беше на 28, когато роди - заедно са си още, а той като пенсионер има време да води и взима детето от училище, да му поправя колелото, въобще действа и като татко, и като дядо на детето.

# 45
  • София
От това, което разбрах - имаш уникален човек до теб. Баща ти те подкрепя, не кой да е!
Я си гледайте детенцето и хич, ама хич да не ви пука! Все пак не живеем в осемдесетте на миналия век!?
нали сме много демократични, отворени...

Всичко ще е наред!

# 46
Стига бе, точно 80-те на миналия век бяха много яко и отворено десетилетие в цял свят- сега светът е много по-задръстен.

# 47
Като казваш "бяха", Сирен, имаш предвид, че имаш детски спомени ли?

# 48
Не, имам предвид множество разкази и на възрастни, не само от България. Общо взето порядките през 80-те и сега са  почти еднакви, само че сега се дава публичност на доста извратени неща и си мислим, че е по-отворено десетилетие. А всъщност е по-затворено, връзките са по-трудни, по-пресметливо се случват и всеки гледа да не се мине, но ако може да получи внимание и секс.

# 49
  • София
Сирен, задръстен е, защото видя обратната страна на прекалената свобода.
Разказите тип "ние едно време какви бяхме" винаги са интересни и забавни, защото хората жалят за младостта и дори си измислят ситуации или поне преекспонират
И майка ми да ти говори за своите 20+ години - звучи много яко, а всъщност в исторически план са били доста гадни, съдейки по разкази на препатили

Тук пишещите защо не споменават, че контактите с хора извън семейството са не по-малко важни и са несериозни приказките: "Майната им на приятелите и роднините, важен е Мъжът"
За мен връзването към мъжа с корабни въжета е много сериозна грешка, която ще се осъзнае след 10-15 години, когато ще си поомръзнат

# 50
Задръстен е, щото самите индивиди са емоционално- а дори и физически- осакатени и не изпитват същите чувства, не мислят същите неща.

Иначе към мъжа- хубаво е да е такъв, че и да се привържеш с корабни въжета, пак да е безопасно.

Но като бивша съпруга на доста по-голям мъж...дори когато никой нищо уж не говори открито...има едно такова отношение, дето натежава.

# 51
Защо пък да си поомръзнат след 10-15 години? Може и да не си, всякакви истории има, затова няма нужда от прогнози. И да си омръзнат, авторката ще е достатъчно млада, че да си намери нов партньор ако иска, за разнообразие може тоя път да е по-млад, да види как е. Примерно ако тя е на 40, може да си хване мъж на 35, стига да е готина.

# 52
и на 50 може да си хване 35 годишен  Whistling

# 53
Баща ми и майка ми имаха 15 години разлика. Не си спомням да е коментирано, като че ли се е считало за нормално мъжът да е по-голям. Майка ми съжаляваше, че се е оенила на 20,  но като че ли и това е било по скоро в реда на нещата.

Общо взето бяха по еталон - мъжът по-голям и две деца през три години.

Чудя се, защо пък толкова са против и се намесват и семейство, че и приятели - на тях пък какво им пречи, в случая на авторката. На практика и възрастта на мъжа не е кой знае каква? Подобни драми изискват да се хване с някой 60 годишен, тогава вече разбирам.
Може би родителите на авторката са млади  и кандидат зетя им е връстник...

# 54
Аз пък не разбирам как е възможно всички да са ЧАК толкова против. Малко прекалено е някак. Струва ми се, че или е пързалка темата или нещата не са толкова розови, колкото ги описва авторката. Нормално е в началото да не са съвсем във възторг, но това нещо да продължава с години ми се струва абсурдно.

За бебето не знам какво да кажа. И двамата не сте малки, не знаете как да се пазите ли ooooh! А ако все пак не е толкова случайно какво има да му мислите изобщо.

# 55
  • София
Защо пък да си поомръзнат след 10-15 години? Може и да не си, всякакви истории има, затова няма нужда от прогнози.
Под омръзване нямам предвид задължително развод или изневяра, а просто вече се познават и все по-малко има с какво да се изненадат. Мисля, че така се случва с повечето двойки, независимо от разликата във възрастта. Но от друга страна - децата и грижите около тях достатъчно разнообразяват живота, дори прекалено. Laughing
Възрастта на мъжа не е основното, а разликата между двамата.
И за мен, честно казано, би било ако не драма - поне сериозен проблем, имам дъщеря на възрастта на авторката. Определено не е все едно, ако годините са 22-43 и 40-61

# 56
Аз също съм на мнение, че детето по-скоро ще смекчи реакциите на роднините, отколкото да ги подсили. Мисля, че особено майка ти, пее, защото все още има надежда тази връзка да приключи. С детето имаш възможност да сложиш точка на тези нейни надежди.

Колкото до разликата във възрастта - обикновено повечето отрицателни мнения се основават на всички факти, които ти си отхвърлила в поста си - финансова зависимост, предишни бракове, манипулиране, ревност. Ако сте успели да изградите здрава и хармонична връзка, то значи, че възрастта няма никакво значение.

И, накрая - само Господ определя началото и края на живота. Кой, колко щял да живее, пък колко годишен щял да бъде, пък детето, пък ние, вие, са абсолютно празни приказки. И не мисля, че е добре да бъдеш убиец на дете, създадено с любов. При това собственото ти дете.

Успех, каквото и да решиш.

# 57
И за мен, честно казано, би било ако не драма - поне сериозен проблем, имам дъщеря на възрастта на авторката. Определено не е все едно, ако годините са 22-43 и 40-61

А, ако съм на мястото на майката на авторката, ще побеснея и място няма да си намеря от яд, може и шамар да й обърша, като ми каже, че е бременна, а после още един. Но се опитвам да коментирам проблема без да си представям какво би било ако участвах и аз. Никога няма да разбера 20-годишните, които намират за привлекателно да спят с дърти пръчове, 43-годишен и за мен е стар и мисълта да легна с такъв ми се вижда крайно противна, какво остава за жена на 25...Но такива винаги е имало, така че приемам за нормално част от жените да си падат по дедовци.

# 58
Не виждам защо родителите ще се бъркат. Все пак става дума за 26 годишно момиче. Аз пък намирам голям чар в по-големите. Привличат ме изключително мъже на над 40-45 години дори към 50. Моят мъж е доста по-малък от мен. Но като любовници и гаджета много пъти съм имала именно на над 45-46 и е било страхотно най-малкото в сексуално отношение, а е и било интересно в интелектуално отношение. Вече понататък какво би станало, не знам, когато аз съм на 40 а те на 60+. Но в крайна сметка....нищо не е вечно на този свят. Но мъжът на 47 дърт ?!?! Сбръчкан?!?! Хм...

# 59
Да ти е минало през ум, че той си е изживял младежките и неангажиращи любови, и че жена на неговата възраст просто не може да му роди дете?
В постовете ти се прокрадва едно чувство за малоценност- дали си му интересна, дали ще му пречиш, дали ще го обречеш на тотално отхвърляне, което е учудващо при положение, че той е облагодетелствания от връзката ви.
От друга страна, имам чувството, че ти не си готова да останеш с него " докато смъртта ви раздели" и да му родиш дете.
Бих те посъветвала да решиш какво точно ти искаш, ама честно.

И аз съм на същото мнение.

# 60
между другото, жените в България се възпитават в подчинение някакво и жертвеност към мъжа. Как може 26 годишно момиче да анализира дали му е интересна и с какво на един 47 годишен мъж...Всичко това идва от възпитанието на момичетата, че трябва те да са интересни и те да угаждат и тем подобни на мъжете, че да си хванат мъж. Нормалното в тази ситуация е мъжът да има неувереност с какво ще задържи младото гадже, да иска той да е на ниво и прочее.

# 61
Ако съм на 40 години, да ви кажа няма никакви проблеми с разликата, ако мъжът е на 20. Обаче ако съм на 40, а той на 60, има проблем и още как. Но това за мен.

# 62
Ако съм на 40 години, да ви кажа няма никакви проблеми с разликата, ако мъжът е на 20. Обаче ако съм на 40, а той на 60, има проблем и още как. Но това за мен.
е, ти си голяяямо изключение Stuck Out Tongue На теория всеки ще се изкаже така, друг е въпросът, когато става дума за конкретен човек, когото обичаш. Както има мъже на 40 да се влюбват в 60 годишни жени, така има и обратното. Изобщо на теория е едно, а на практика съвсем друго. Любовта не е само към младото тяло, в крайна сметка.

# 63
И какви проблеми точно при 60 г?
Аз съм на 43, ММ на 59.
По- луд е от мен във всяко отношение.

# 64
  • В сърцето на любимия човек
Имам близка приятелка, чиито съпруг е с 20 години по-голям от нея. Заедно са вече близо 10 години, тя беше на възрастта на авторката, когато започнаха връзка. Той има дъщеря от предишен брак, която е с 5-6 години по-малка от приятелката ми. Обичат се, подкрепят се, борят се за дете. Беше им трудно в началото, защото се бореха със стереотипите, но истината е, че след първоначалното по-трудно приемане, сега родителите и много харесват зет си, защото виждат обичта и взаимната подкрепа между тях, за тях е най-важно дъщеря им да е здрава и щастлива.

# 65
  Всеки човек си преценя сам за себе си каква разлика е допустима, каква не. В предните коментари има и щастливи жени с голяма разлика. Не смятам, че авторката трябва да маха бебето, но смятам, че щом на този етап има такива притеснения (но създадат семейство), след 10 години със сигурност ще усеща разликата. Тя отсега се чуди и мае какви да ги свърши, какво говорим след време. След 10 години ще си още млада и свежа, а той ще е забавил оборотите. Не смятам, че трябва да се отчита като плюс, че щяла "да поулегне" с него. И защо, като е млада? Не ангажирам никого с мнението си. Каквото и да решиш, желая ти щастие и здраво бебче!  Hug

# 66
Голямата разлика във възрастта не се приема от обществото.Когато има такава разлика във възрастта в очите на другите има неодобрение.Предизвиква бурни коментари от страна на околните.

# 67
Голямата разлика във възрастта не се приема от обществото.Когато има такава разлика във възрастта в очите на другите има неодобрение.Предизвиква бурни коментари от страна на околните.
Е, и?
Само безхарактерните ще се откажат, заради "обществото"

# 68
Щото си нямам друга работа, та ще ми дреме на шушулката за бурните коментари на обществото. Да коментират. Ако искат и гласуване да си спретнат.

# 69
  • София
Щото си нямам друга работа, та ще ми дреме на шушулката за бурните коментари на обществото. Да коментират. Ако искат и гласуване да си спретнат.

Joy Joy Joy
 thumbsup

# 70
  • Deutschland

От кой средновековен роман излезе?

# 71
  • София
От кой средновековен роман излезе?
Напротив, тогава е било далеч по-нормално да се вземе много по-млада булка, особено ако има подходяща зестра.

# 72
  • София
Laughing
Това къде го има днес? Стига шашка момичето с глупости. Все пак сме в 21 век. Не виждам защо "хората" осъждат разликата във възрастта на една двойка. Има толкова по-важни неща от възрастта, която изобщо не е от значение, ако участниците във връзката си пасват. А това, че след години щели да им се получат различия заради годините не е вярно. Има толкова двойки с голяма разлика и са и ок и на един акъл както се казва. За различията, могат да се появят и при такива двойки, които са с малка разлика в годините.

# 73
Различия се появяват във Всяка двойка, в която партньорите се разминават с развитието си. Peace

# 74
  • София
Абсолютно  Peace С първият ми съпруг сме връстници, а пък се оказахме съвсем различни хора десетина години по-късно. Гаранция-Франция.

Дано авторката задържи детето.

# 75
А дали изобщо има авторка ? Забелязах , че след първия си пост , изобщо не се е включвала в темата.

# 76
  • София
А дали изобщо има авторка ? Забелязах , че след първия си пост , изобщо не се е включвала в темата.

И на мен ми направи впечатление.  Grinning

# 77
  • София
Различия се появяват във Всяка двойка, в която партньорите се разминават с развитието си. Peace
Абсолютно вярно!

# 78
  • София
Не виждам защо родителите ще се бъркат. Все пак става дума за 26 годишно момиче. Аз пък намирам голям чар в по-големите. Привличат ме изключително мъже на над 40-45 години дори към 50. Моят мъж е доста по-малък от мен. Но като любовници и гаджета много пъти съм имала именно на над 45-46 и е било страхотно най-малкото в сексуално отношение, а е и било интересно в интелектуално отношение. Вече понататък какво би станало, не знам, когато аз съм на 40 а те на 60+. Но в крайна сметка....нищо не е вечно на този свят. Но мъжът на 47 дърт ?!?! Сбръчкан?!?! Хм...

ти малко като поповете го докара- не ме гледайте какво върша, а какво приказвам! hahaha
Значи, много е гот с по- възрастен, ама се ожени за по- малък от теб.
А, че родителите ѝ ще изразят негативното си мнение, е ясно- не им е някаква от улицата, за да им е все тая, как ще си провали живота.

# 79
  • София
Скрит текст:

ти малко като поповете го докара- не ме гледайте какво върша, а какво приказвам! hahaha
Значи, много е гот с по- възрастен, ама се ожени за по- малък от теб.
А, че родителите ѝ ще изразят негативното си мнение, е ясно-
не им е някаква от улицата, за да им е все тая, как ще си провали живота.
Само не разбрах защо твърдиш, че да си с доста по-голям партньор е = на провален живот Shocked?! Едното няма общо с другото.

# 80
С риск да ме нападне те ще попитам авторката.
Казваш че го обичаш и че нищо друго не било важно,я сега си помисли сигурна ли си че искаш да дадеш на тоя мъж най хубавите си години?Можеш ли да се справиш ако недай си Боже стане нещо с тоя човек а ти си сама с детето и няма на кой да се опреш?И най вече замисляла ли си се че тоя човек за да е на тия години и да няма семейство има причина?Мъж който е на тия години и ти казва ти да решиш дали да раждаш е мъж който после с лека ръка ще ти каже че ти сама си го решила и сама ще се оправяш.Примери безкрай .Помисли си мнооооого добре.Това дете после на теб ще разчита и теб ще кори.

П.С.Парила съм се от такъв мъж и слава богу че се отървах без ремаркета и последствия.

# 81
  • София
С риск да ме нападне те ще попитам авторката.
Казваш че го обичаш и че нищо друго не било важно,я сега си помисли сигурна ли си че искаш да дадеш на тоя мъж най хубавите си години?Можеш ли да се справиш ако недай си Боже стане нещо с тоя човек а ти си сама с детето и няма на кой да се опреш?И най вече замисляла ли си се че тоя човек за да е на тия години и да няма семейство има причина?Мъж който е на тия години и ти казва ти да решиш дали да раждаш е мъж който после с лека ръка ще ти каже че ти сама си го решила и сама ще се оправяш.Примери безкрай .Помисли си мнооооого добре.Това дете после на теб ще разчита и теб ще кори.

П.С.Парила съм се от такъв мъж и слава богу че се отървах без ремаркета и последствия.
Ремаркета? #Crazy Наричаш човешко същество ремарке? 

# 82
...Afrodita, какво очакваш от човек с профилно име Sexileidi. Сигурно върхът на съществуването й е да ходи с младите батки в чалготека VErsai, да й пасва на правописа и културата...

Иначе- да, има значение възрастовата разлика. Има значение и човекът, но общо взето не е идеален избор като за партньор. Щото това, дето му викат улегналост, всъщност може да е липса на енергия, загуба на мечти, лек цинизъм към живота, пораженчество.

# 83
Всеки има право да избира сам профилното си име.Аз съм на 27 и не ходя по чалготеките.Въпросното място дори не знам къде се намира.Всеки има право да се изразява както прецени.

# 84
  • София
С риск да ме нападне те ще попитам авторката....
Много ми хареса мнението и ме подсети - голяма част от пишещите тук се срещаме и в други теми от СО и болшинството застъпват тезата, че не трябва да се бърза с избора на баща на детето, че трябва да опознаеш човека до теб добре, да сте на 1 вълна за отглеждане и всякакви битовизми... Както и мнението, че щом някой не е бил женен или поне със сериозен партньор на тези години - значи не е стока.
И изведнъж - тя била голям човек, какво толкова е станало, гледай си детето и мъжа
Ами не, не е голям човек, защото от 4 години е с него, била е на 22. Голям човек се става с опит - добър и/или лош. Другото е разчитане да имаш късмет.
Иначе примери много - на фона на Волен Сидеров (старши и младши) нейният е направо младеж.

# 85
Идеята за това каква е причината за това да няма семейство до момента е провокирана от това ,че може както повечето мъже на тази възраст да е свикнал да е сам и след като оставя авторката да прецени за детето да не е убеден в това дали може да поеме отговорност за него.Все повече мъже бягат когато стане дума за дете и отговорността за него.

# 86
  • София
А може и причината да е, че я обича, но не иска да я притиска на всяка цена да ражда от толкова по-голям от нея мъж. До колкото помня не са женени и не живеят заедно или бъркам?

# 87
Живеят заедно от 2 години.

# 88
Ако я обичаше щеше отдавна да е неин съпруг и дори нямаше да и каже сама да решава.За мен това е мъж на който му е добре да има до себе си девойка дето да му топли леглото и да му слугува защото е малка и се поддава на дресировка.Той живота си го е изживял,почти на 50 е все пак.Ако е искал да се реализира като баща отдавна да го е направил.

# 89
  • София
Ако я обичаше щеше отдавна да е неин съпруг и дори нямаше да и каже сама да решава.За мен това е мъж на който му е добре да има до себе си девойка дето да му топли леглото и да му слугува защото е малка и се поддава на дресировка.Той живота си го е изживял,почти на 50 е все пак.Ако е искал да се реализира като баща отдавна да го е направил.

Общо взето не мога да се съглася с нищо.  Naughty Може до този момент да не са искали да се женят,за някои хора това не е от абсолютно никакво значение. От поста на авторката никъде не разбрах,че той иска от нея да му слугува и т.н. Имам брат  ,с който сме от различни бащи.Неговият баща цял живот е искал деца,имал е до себе си жена,с която не се е получавало много време (проблемът е бил в нея). Накрая са се разделили. В крайна сметка срещна майка ми и стана баща малко след като беше навършил 48 г. Така че не винаги желанието е достатъчно!

# 90
  • София
А, ако е искал, но не е намерил подходящата за него от която да поиска да има деца? Голям разчет му направи на човека без да го познаваш. Ама то какво ли може да се очаква от някой, който си изписва ник-а по най-нелепия и неграмотен начин /секси лейди принципно се пише по съвсем различен начин от "Sexileidi"/. А и от човек, който нарича децата - ремаркета. Stop

# 91
До sea.sea
Майка ти на 26 ли е била тогава?

# 92
  • София
Само не разбрах защо твърдиш, че да си с доста по-голям партньор е = на провален живот Shocked?! Едното няма общо с другото.
Има общо, разбира се.
Там откъдето той се връща като изживяно, помъдряно, натрупан опит и каквото се сетиш, натам тя тепърва се е запътила.
Той е на години да ѝ бъде баща, а ако е толкова фърст и бест, да не се е намерила достойна за него, жена, едва ли.
Детето му когато влезе в пубертета, той ще е на 60, достопочтенна дядешка възраст.
А, мама ще е в разцвета на годините си, при това обвързала се с чичко от 22 годишна.
ПП.
Както виждам, пак сработва първосигналната реакция- щом някой напише нещо противно на общото мнение, се почват заяждания за името на ника или в случая, как можело да се нарича човешко същество " ремарке", о Боже? Mr. Green
Ами, може- ремаркето е тежестта, която е закачена зад теглещата сила и отговорността за него е изцяло на този, който тегли напред.

# 93
  • София
Не,на 37. Но в случая така се е получило при тях,наистина не сме запознати с подробностите,но според мен има голям шанс човекът наистина да обича авторката и тя да е жената за него (въпреки разликата във възрастта).

# 94
  • София
Авторката има до себе си мъж, с който казва, че се обичат, чакат си детенцето, което мъжът й иска тя да роди, има подкрепата на баща си, както и на приятели. Живет си заедно и се разбират отлично. Не ми прилича да е в посока към дъното ама айде.

# 95
  • София
Виждала съм доста неграмотни мнения, написани от впечатляващи (в добрия смисъл) никове.

Какво толкова се възмущавате на израза "ремарке"? Беше употребено в смисъл на нежелано дете от нежелан партньор, и тя говори за себе си и своето усещане, защо абсолютизирате определението?
Ако не сте чували - мъжете употребяват и израза "крава с теле" като определение за жена с дете.

# 96
  • София
В някой държави пък гледат странно, ако разликата между двамата е малка, но това е друга тема.

В кои?Стана ми интересно.  Laughing

# 97
Грамотно или не не мисля, че е важно в случая.
Аз също съм на мнение, че разликата е голяма, най-вече щом не става дума за "просто секс", а за създаване на поколение.
Не смятам, че е нормално бащата на детето ми да е горе-долу набор на баща ми. Да не говорим, как ще се чувствам ако 15-16 годишното ми дете има 63 годишен баща, който на тези години вече си има своите болежки, вероятно няма да е чак толкова енергичен и т.н.
Но тук идва момента, че всеки гледа от своята камбанария и за всеки различни неща са (не)приемливи, както личи от коментарите Peace

# 98

Не смятам, че е нормално бащата на детето ми да е горе-долу набор на баща ми. Да не говорим, как ще се чувствам ако 15-16 годишното ми дете има 63 годишен баща, който на тези години вече си има своите болежки, вероятно няма да е чак толкова енергичен и т.н.

Зизу, с тази част не съм съгласна. Всеки човек заслужава щастие и ''честта'' да стане родител, било то и на 50 години. Нима хората, които се борят с репродуктивни проблеми, в частност жени 40+, нямат правото да бъдат родители? Смятам за по-важно дали авторката няма да усеща разлика в мирогледа и ако ще в динамиката на ежедневието с въпросния мъж в близките години. Иначе, с останалото съм съгласна - жена на 40 едва ли ще има същите потребности като мъж на 61 години. Или както каза absurt - дядешка възраст.

# 99
  • София
А, може и да не доживее до 63, като гледам какво става с хората около тази възраст.
Тежко решение трябва да вземе, според мен.

# 100
Хората със здравословни проблеми имат болежки и на доста по-млада възраст, така че това не е фактор.

Но все пак, когато тя е на 49 той ще е на 70. За мен това е огромна пропаст.

# 101
  • София
Никакво решение не трябва да взима, защото темата е пързалка.
Отдавна си е намерила друга занимавка.

# 102
  • София
То това стана ясно от самото начало, ама поне да се беше появила да мъцне нещо.

# 103
Олимпия, аз и не карам никой да е съгласен с мен. Това е личното ми мнение все пак Peace
Майка ми, лека й пръст, ме е родила на 35 години и за мен това не е проблем. Нищо против жените на 40+, които искат да стават майки, но те едва ли са с 60+ годишни мъже, които тепърва ще сменят памперси.
Проблема е, че за мен не е нормално да имам дете от мъж, който е на годините на баща ми. Най-малкото ако съм в подобна ситуация ще ми е проблем, когато съученици и познати на детето ми започнат да навлизат в по-"грубите" години и започнат изказванията "Това дядо ти ли е? А къде е баща ти? А защо майка ти не идва с баща ти на тържеството? Ето ги дядовците ти (виждайки бащата и тъста)" и други подобни изказвания. Аз самата съм минала през подобни и в основното училище трудно обяснявах защо родителите ми са доста по-възрастни от тези на останалите и все пак ми е било по-лесно от опитите на съученичка, чиито родители имаха 12-13 години разлика и доста често изпадаше в неловки ситуации и подигравки през първите 2-3 години в училище Peace

Разбира се, отново повтарям, че всеки вижда нещата от своята камбанария. Аз нямам нищо против хора с голяма възрастова разлика, но не бих се поставила в подобна ситуация и не бих родила дете от такъв човек.
Да, ясно е, че темата е пързалка, но ситуацията е доста често срещана Peace

# 104
  • Тра-ла-ла
Това, че детето на 15 години щяло да има дърт баща не мисля, че е голяма болка за умиране. Важното е да има баща...че на днешно време много деца и това нямат.

# 105
  • Насред хаоса
Обществото да си гледа работата. Няма работа да си вре гагата в чужд живот и чаршафи. Дай сега да седнем да се гръмнем, че обществото за всяко нещо намира за какво да гледа с неодобрение.
Иначе и аз смятам, че разликата е голяма. Разсъждения, опит, разбирания, всичко се разминава и в един момент това избива някъде.

# 106
Така като гледам, авторката май няма да пише отново. Може би не са ѝ харесали съветите Simple Smile

# 107
  • София
Всеки заслужава да стане родител, но когато съзнателно пренебрегва биологичните си възможности и все го отлага заради по-важни неща - и той ли има същото право, както хората с репродуктивни проблеми? Обикновено такива хора си решават проблема с пари, но не съм склонна да ръкопляскам някому, който се е сетил за дете чак на тази възраст.

# 108
  • София
Всеки заслужава да стане родител, но когато съзнателно пренебрегва биологичните си възможности и все го отлага заради по-важни неща - и той ли има същото право, както хората с репродуктивни проблеми? Обикновено такива хора си решават проблема с пари, но не съм склонна да ръкопляскам някому, който се е сетил за дете чак на тази възраст.

Ако предположим,че темата не е пързалка-ти откъде разбра,че го е отлагал заради по-важни неща?

# 109
  • София
Ако предположим,че темата не е пързалка-ти откъде разбра,че го е отлагал заради по-важни неща?
Дори и темата да е пързалка - ние си говорим на теория, авторката отдавна не влиза, все тая измислено или реално.
На въпроса ти - авторката не споменава мъжът да се е борил с репродуктивни проблеми.

# 110
Сега, като чета отстрани си казвам, че не бих задълбала връзка с толкова по-възрастен мъж, пък каво остава за дете. Но знам ли.. То сърцето само си избира.
Ако този мъж те удовлетворява напълно, като характер и отношение, ако го обичаш и си готова да бъдеш майка-действай. Бих помислила обаче и за материалната страна нещата. Спомена брак, ако оставиш детето и станете семейство. Имайки предвид възрастта му, този брак може ли да подсигури теб и бъдещото ти дете при евентуална загуба на бащата или пък при евентуално превключване към друга дама? Защото и това не е изключено при този тип мъже. Надявам се в теб да е открил така търсената най-накрая, но е добре да си имаш едно на ум, ако ще му ставаш съпруга. Помисли малко и за себе си освен за околните и за него, малко по-егоистично се опитай да погледнеш на нещата за кратко..
Както казва баба ми "Опичай си акъла, да не си трошиш главата".
Ако си истинска ти пижелавам щастие, каквото и да решиш  bouquet

# 111
Имам позната която е женена за мъж с 25 години по-голям от нея.В началото не ми правеше впечатление,но напоследък не е така човека вече е на 50 - 1-2 годинки.Не е привлекателен изобщо,баща ми е много по хубав от него,а е на 55 години май  newsm78 Laughing  Нямат никакво светло бъдеще според мен и някак си се потискам аз като ги гледам.Наясно съм,че когато има любов годините нямат значение,но чак пък толкова...Това си е мое мнение.Към авторката ,ако мисли,че ще и добре след 10 години пак със него нека му роди дете и да си се гледат,но ако не може да си се представи след 10 години с този мъж....Против абортите съм за това няма и да дам такъв съвет,но тя си знае,нека вземе най-правилното решение за себе си. Peace

# 112
Проблемът на по-възрасния е, че може да е с много хубав характер. Обаче с възрастта има все повече "кофти дни", когато човек не е на себе си. Вече не е свеж и ентусиазиран, трябва да полага специални усилия. Ако не полага усилия, с тоя човек може да имаш един-два хубави дни от 10, останалите да има някакви дребни проблеми, които с времето ще дразнят. Дори само това, че не се буди толкова ентусиазиран, колкото по-младия.

# 113
Под "буди се ентусиазиран" сутрешната ерекция ли имаш предвид?

# 114
Не, не съм от партията, дето смята сутрешната ерекция за дар божи и благоволение към жената, като в една друга тема:)

Имам предвид да се събуди и светът да му се вижда пълен с възможности, да ги вижда и да действа. Ако имаш лош ден, нищо не виждаш, съответно се чудиш другият накъде се е засилил, дразни те с ентусиазъм...а младият и ентусиазиран се чуди ти пък защо се влачиш.

Отначало минава за мъдрост това, че не се затичва зад всяка идея, ама след време се вижда, че по принцип му е все по-трудно да се затичва зад идеи. Просто има повече лоши дни, по-трудно преодолява умората. Малко са хората, които могат да се държат в границите, в които са продуктивни и имат минимален брой лоши дни.

# 115
Янечек  Mr. Green

# 116
Честно да си призная, около мен познавам повече енергични мъже и жени в зряла възраст (50+ 60+), които спортуват, активни са в социален план и пътуват много повече, отколкото много мои връстници (30+), които са забили в рутината на ежедневието.

# 117
  • София - Рим и обратно
Моя много близка приятелка е вече 18 години с мъжа си - 22 години по-възрастен от нея. Имат две прекрасни деца - на 16 и 8 години. Щастливи са, наистина. Той има един предишен брак и син, почти колкото нея, с когото не се разбират и двамата, той просто не можа да я приеме. Нейните родители подходиха с много мъдрост и разбиране, особено щом разбраха, че ще имат внуче. Към момента са в идеални отношения, подкрепят се и живеят  в един двор със залепени къщи. Просто това беше човекът за нея, независимо от разликата във възрастта и всички условности.
Съветът ми е - роди детето си и се радвай на мъжа си и семейството си. Никой няма да живее твоя живот - нито майка ти, нито комшиите.

П.П. И да, буди се ентусиазиран все още, по-често от нея даже hahaha.

# 118
Божке, какви мрънкалници и темерути познавам на по 30 години, предполагам, че и на 18 не са се будили с ентусиазъм.

# 119
  • София
Божке, какви мрънкалници и темерути познавам на по 30 години, предполагам, че и на 18 не са се будили с ентусиазъм.
Ако авторката е такава, а мъжът е деен и ентусиаст, и за двамата ще бъде удобно - неговият ентусиазъм неминуемо ща намалее с годините, нейният покрай него може да се повиши, докато се срещнат някъде

# 120
Голямата разлика ще доведе до проблеми от друго естество- Сирен правилно е написала. Един мъж на 60 плюс няма да може да импонира на младата си жена в нормалните дейности, колкото и да е динамичен и здрав. Появява си се отегчение , забавя се ритъмът му на живот, термодинамиката му. Ще трябва да се пази от слънце , а тя ще иска да е по цял ден на плажа , да се пази от топли минерални води , а тя ще иска да е на спа , ще се пази от дълго катерене по планините , а тя ще иска природа. Какво правим със съвместните дейности ? За любовта и детето -ясно. Живи и здрави да са. Но този период при него ще настъпи ,айде да не е веднага след 60 , и ще става все по-зле.

# 121
Сирен, грешиш.
Колкото повече остарявам, толкова по- с ентусиазъм се будя.
Гледам, че и ММ също. Laughing

# 122
Говорите са много ранна възраст, аз посочих кога ме притеснява, тя 49, той 70. Ами не познавам масово хора от двете групи, които да имат еднакво темпо на живот. Не говоря за изключения.
Разлика някъде до 18 г., с много зор ми е приемлива, но над нея вече е цял живот отгоре.

# 123
  • София
Съвсем не е ранна- по себе си съдя, цял живот съм спортувала, купонджийка и катунарка, но с годините съм си все по- самодостатъчна, просто не ми е интересно всичкото това, цялата динамика и шумотевица на събиранията и веселбите.
Представяш ли си каква ще е обстановката още след 10 години при тях?
Тя на 35, той на 56!?
Тя, готова и с бънджи да скочи, и второ дете да роди, сексуално в силата си, а той- понесъл се с бърза стъпка към спокойните води на пенсионерството.

# 124
Недоумявам какви 50+ мъже познавате.
Край мен всички са силно спортни, активни, някои млади татковци и въобще - наслаждаеащи се на живота с пълна сила.

# 125
50+ да. Но 70+ не. А тя ще е още много, много млада тогава.

# 126
  • София
Край мен всички са силно спортни, активни, някои млади татковци и въобще - наслаждаеащи се на живота с пълна сила.
Нормални, спортни и активни, ама на 50+ и доста се поизпотяват, за да го докарат на активност като 25 годишните.
Да не говорим, че навлизат в онази опасна възраст, в която ако го дават много спортни и активни, могат да се сдобият с я инфарктче, я инсултче.

# 127
Едно нещо, разбрах в този живот е и то е; да слушам сърцето и разума си, но никога хората. Никой по -добре от теб, не би могъл да знае как се чувстваш, какви мисли бушуват в ума ти, щастлива ли си или не. Понякога приятелите и близките ни виждат неща, които ние не успяваме да доловим, заради някакво заслепение, НО съвсем различно е, когато вашите близки приятели и роднини, разсъждават от гледна точка на предразсъдъците.  Абсурдно е! Възрастта не винаги е от значение, нито индикатор за щастие. ТИ си тази, която избира личния си живот- не хората и техните мнения.

# 128
Нормални, спортни и активни, ама на 50+ и доста се поизпотяват, за да го докарат на активност като 25 годишните.
Да не говорим, че навлизат в онази опасна възраст, в която ако го дават много спортни и активни, могат да се сдобият с я инфарктче, я инсултче.

Инфаркчета, инсултчета - стават от хапки, пиене и стрес, а не от активности.
И на 20+ има вероятност.

# 129
Аз на 70+ познавам такива, дето са по-активни от на 30, ама те са били цял живот планинари и алпинисти и са си башка луди. И пак не могат да се сравнят с алпинист на 30, само с обикновени на 30.

# 130
Не виждам защо е тоя зор да се доказва, че с възрастта човек не остарява, това не е вярно. Както стареем отвън, така е и отвътре, инфаркти има и при млади хора, но при старите са много повече, не само заради вредните навици, ами защото кръвоносните съдове не са вече толкова еластични и здрави.
От друга страна, щом до тия години е докретал без някое хронично заболяване или високо кръвно, без хапчета по график, значи е здрав човекът, на 20 като си избираш, стреляш в тъмното.

# 131

От друга страна, щом до тия години е докретал без някое хронично заболяване или високо кръвно, без хапчета по график, значи е здрав човекът, на 20 като си избираш, стреляш в тъмното.

И аз това имах предвид, а не че са млади..))

# 132
  • София
До авторката на темата: Честито две чертички и си раждай със здраве, сега ти е момента. Когато бях на 15 и умря майка ми, разбрах, че няма роднини, няма бащи, в твоя живот си само ти и отговорността ти за решенията, които вземаш. Помощ и съвети от роднини не чакай. Наслаждавай се на любовта и момента. Нито едно от тях не се връща. А за възрастта - аз съм по-стара от твоя мъж, с много по-млад съпруг съм, и грам не се притеснявам какво щяло било да стане, като стана аз на 60, той на 47. Ако се обичаме, а ние се обичаме вече повече от 10 години, очевидно знаем как, няма възрастови разлики, които да ни пречат. Щастието на такива (влюбени) като нас пречи на другите.

# 133
  • София

И на 20+ има вероятност.

Е, кой не е изложен на стрес през активните си години?
Кой не се е забавлявал, не е хапвал и пийвал?
Ако има такъв, то трябва да го търсим в някоя пещера на отшелници, ама едва ли някоя ще си направи труда.
Активностите помагат, ама не и при ежедневно съревнование с човек, на когото можеш да бъдеш баща.
ПП. Знаеш ли, че " бащата" на бягането за здраве, здрав и прав, е починал от инфаркт докато си е правил кроса, на 52 години?
Ето ти нещо интересно
https://
http://www.blitz.bg/news/article/433092 Peace

# 134
Е това наистина ми беше интересно, макар че не е по темата. Но пък касае пряко модата по спорта.

# 135
Аз не разбирам защо "спорим". Днешните 50-60 далеч не с толкова страшни. Особено ако си се научил да познаваш тялото си, следиш и се грижиш за себе си.
Чичко-дядко е доста свеж пример.
Във всеки случай много повече бих се доверила на човек, който отговорно се грижи за здравето си-дали със спорт, дали само с хранене, отколкото младок, който виси по цяла вечер на компа и пие литри бира.
Но това не е по темата, защото не знаем любимият  на авторката от кои е.

# 136
Не ви разбирам надцакването, честно. Какви ли не мъже на 50+ съм срещала. Има младолики, привлекателни, с ентусиазъм (много ми хареса това) Mr. Green и такива, дето едва чакат заветните 63, понеже са си пенсионери и по душа, и по болежки.

# 137
  • София
Аз не разбирам защо "спорим". Днешните 50-60 далеч не с толкова страшни. Особено ако си се научил да познаваш тялото си, следиш и се грижиш за себе си.
Чичко-дядко е доста свеж пример.
Във всеки случай много повече бих се доверила на човек, който отговорно се грижи за здравето си-дали със спорт, дали само с хранене, отколкото младок, който виси по цяла вечер на компа и пие литри бира.
Но това не е по темата, защото не знаем любимият  на авторката от кои е.
Девойко, не осъзната! Hug
Аз съм на 65, изглеждам с поне 10 години по- млада, подвижна съм, играя Тай- чи, бачкам в градината, карам си колата, посрещам гости и се веселим, пия си ракията със салатата, не отказвам и бира, и винце.
Спортна натура отвсякъде, ама нищо общо нямам с времето, когато бях на 50.
А, когато бях на 50, се справях на рафтинга наравно със 30 годишните.
И в тениса на маса не можеха да ми се опънат.
Така че, не се заблуждавай- годините си казват думата и няма "отговорно грижене за здравето" в града, когато си купуваш всичко от супера.
И на село е същото- ядеш биологически чисти храни, ама като си на 60, да се съдереш, на малкия пръст на 30- 40 годишните не можеш да стъпиш. Peace

# 138
 Hug
Аз не пазарувам от супера..Wink
И за себе си знам, че не искам да съм по-млада.
Единственото предимство беше бързото справяне с махмурлука. А сега просто не си го причинявам.))

# 139
  • София
Hug
Аз не пазарувам от супера..Wink
И за себе си знам, че не искам да съм по-млада.
Единственото предимство беше бързото справяне с махмурлука. А сега просто не си го причинявам.))
Е, да не си останало на 20?
Или на 50 имаш същите показатели? Peace
ПП. Мъдростта е от полза, по някое време! Joy

# 140
Ох, не знам за кои показатели говориш,
Казах къде основно чувствам разликата. Peace

# 141
  • София

Говоря за физическа и психическа устойчивост, и за разликата им между 25 и 50 годишните.
Махмурлукът е бял кахър! Simple Smile

# 142
Като прочетох поста на авторката на темата си помислих - може би този мъж няма деца и това е шанс за него да стане баща. Сигурно е на седмото небе от щастие. И сигурно наистина много обича своето момиче, щом би я подкрепил дори и за аборт. Но това дете е плод на любов и съм сигурна, че ще бъде много обичано, ако му се даде шанс да се роди. Не трябва човек да робува на предразсъдъци.

# 143
Сирен, грешиш.

Това е Защото с възрастта хората имат нужда от по-малко сън и се наспиват по-бързо.

# 144

Говоря за физическа и психическа устойчивост, и за разликата им между 25 и 50 годишните.
Махмурлукът е бял кахър! Simple Smile
Доста по-добре съм сега. Особено психически..Wink

# 145
  • София
Имам съученик, чийто родители бяха с 20+ разлика във възрастта. Той разказваше, че е било голяма драма, когато са се оженили. За майка му първи брак, за баща му втори. Всички дърти вещици - роднини и съседки - пророкували същото, което чета и от вас.

Е, за съжаление, майка му почина още докато бяхме съученици. На 50 години. А баща му си отиде преди няколко месеца на 89 г. След като активно работеше до последно в офиса на фирмата си.
Така че човек предполага, Господ разполага.

# 146
  • София
Сирен, грешиш.

Това е Защото с възрастта хората имат нужда от по-малко сън и се наспиват по-бързо.

Така е. 20 + годишните трудно се измъкват изпод завивките до обяд, докато старците са се ококорили още по 1-ви петли. А пък 50-годишна и 70-годишен ще си паснат перфектно в това отношение. Той ще страда от старческо безсъние, тя - от менопаузално.  Mr. Green

# 147
  • София
Брех, маа"му, аз съм на 50 без половин година и си спя като попче, 'де го това безсъние?

А това, което го развазва нана77 съм го виждала нагледно с наши съседи, имаха дъщеря на 18, когато почина майката, на 50-51, а бащата беше на 70...

# 148
  • София
Брех, маа"му, аз съм на 50 без половин година и си спя като попче, 'де го това безсъние?

А това, което го развазва нана77 съм го виждала нагледно с наши съседи, имаха дъщеря на 18, когато почина майката, на 50-51, а бащата беше на 70...
И аз спя като попче- на 65, но мъжа ми почина на 62, сестра ми на 60, зет ми на 58.
Около мен куп народ около тази възраст измряха, като мъжете преобладават.
Каквото и да си говорим, смъртността е висока в тази възрастова граница.
Така че, тя трябва да си има едно наум, че след 10 години я камилата, я камиларя.

# 149
Към авторката , ако все още чете... Виждам по думите ти , че ти е добре с този човек.Никой тук няма да ти помогне да вземеш решение.Ако ТИ искаш да си с него и да създадете семейство(щом не сте се пазили значи искаш може би...) го направете, но ,ако имаш съмнения по - добре първо ги изясни.

Аз и моя приятел имаме 16 години разлика(за сега грам не си личи  Crazy ).Аз съм на 25 и живи и здрави ще си имаме бебче след някой месец  preggo .Никога за 6 години с него не съм си помислила какво ще каже еди си кой...  Stop Naughty
Все пак живота си е мой.Разбираме се чудесно и моето и неговото семейство , но не даваме на никой да изказва мнения и да се бърка.
Таа по въпроса поговорете двамата и Ви пожелавам да се щастливи с решението си  Peace

# 150
  • Перник
Съпругът ми е със 17 години по-възрастен от мен. Имаме прекрасни син и дъщеря - на 8 и на 5 години. Разликата в годините е без значение, поне в нашия случай.

# 151
Имам колега на 68 с жена на 40, колкото и да се опитва, личат си му годинките .Отделно луда ревност го тресе да не го остави младата жена, а някои  наливат масло в огъня и той се връзва.
2 състудентки навремето се ожениха за по възрастни мъже, към оня момент ние студентки, те някъде около 40 г и двете са разведени вече, а едната е с втори брака - това е около мен.
Много ярко си спомням майката на едната, дойде при нас да ни моли да я разубедим тъй като зетя е по-голям и от нея и от  бащата.

# 152
  • София
Скрит текст:
И на 20+ има вероятност.
Точно от какво? Доскоро мама те е хранила, вероятно не си пушил и пил поне до 15, какви стресове си имал?
Проблемът е в натрупването на тези неща, на 20 стомахът мели камъни, на 50 вече личи дали и с какво си го тормозил

# 153
  • София
Съпругът ми е със 17 години по-възрастен от мен. Имаме прекрасни син и дъщеря - на 8 и на 5 години. Разликата в годините е без значение, поне в нашия случай.
Засега.
След 10 години няма да е същото, за съжаление. Peace

# 154
Втората жена на дядо ми беше с 20 години по-млада от него - тя е била млада вдовица на 32, той вдовец от дълги години (баба ми починала при раждане) на 52. Определено тази му жена беше неговата голяма любов. По мое време разликата помежду им вече не личеше, но моят род е с много дълголетници, които до късно са в добро здраве. Дядо до последно беше на крак, почина за един ден от жлъчна криза на почти 90. Няколко години по-късно си отиде и жена му.

# 155
Момичета, присъединявам се и аз към темата.
С приятеля ми имаме 15г разлика. Вярна съм му,той на мен също ,обича ме,подкрепя ме,всичко е чудесно ,до момента в който не започнем да спорим,за най-незначителните неща,за най-маловажното...На всяка моя най-дребна забележка отвръща с крясъци и тежки думи. Страх ме е момичета... вменява ми вина ,че може да получи инсулт,инфаркт,как ще живея аз с чувството ,че съм го уморила. Толкова много го обичам ,той е всичко за мен , нямам друг освен него... Нямам миг душевно спокойствие, живея в постоянен страх да не се случи нещо лошо. Не се радвам дори на най-щастливите моменти,защото съм обедена,че ще ни са последни. Съжалявам за объркания пост...не мога да си събера мислите.
П.П: На 20 съм .

# 156
  • София
Има за какво да се притесняваш, 35-годишните са грохнали старци пред умирачка.
И най-лекото вълнение може да им докара някой инфаркт или инсулт. Да не говорим за многото хронични заболявания, които си влачат. На тая преклонна възраст може да го загубиш във всеки един момент.  Mr. Green

# 157
  • София
С приятеля ми имаме 15г разлика. Вярна съм му,той на мен също ,обича ме,подкрепя ме,всичко е чудесно ,до момента в който не започнем да спорим,за най-незначителните неща,за най-маловажното...На всяка моя най-дребна забележка отвръща с крясъци и тежки думи. Страх ме е момичета... вменява ми вина ,че може да получи инсулт,инфаркт,как ще живея аз с чувството ,че съм го уморила. Толкова много го обичам ,той е всичко за мен , нямам друг освен него... Нямам миг душевно спокойствие, живея в постоянен страх да не се случи нещо лошо. Не се радвам дори на най-щастливите моменти,защото съм обедена,че ще ни са последни. Съжалявам за объркания пост...не мога да си събера мислите.
Ех, момиченце, какво търсиш при чиковиците?
Те вече са минали по пътя, по който вървиш, изживели са и първата любов, и следващата, а твоят приятел не е могъл да задържи връзка с жена на неговата възраст, защото е манипулатор и нечестен човек!
Използва любовта ти и страха да не го изгубиш, за да те подчини.
Нищо му няма, но ти ще се поболееш, защо си го причиняваш?
Има една българска поговорка за такива случаи:
" На болния мъж жена му почина".

# 158
Ех, момиченце, какво търсиш при чиковиците?
Те вече са минали по пътя, по който вървиш, изживели са и първата любов, и следващата, а твоят приятел не е могъл да задържи връзка с жена на неговата възраст, защото е манипулатор и нечестен човек!
Използва любовта ти и страха да не го изгубиш, за да те подчини.
Нищо му няма, но ти ще се поболееш, защо си го причиняваш?
Има една българска поговорка за такива случаи:
" На болния мъж жена му почина".

И аз проглеждам понякога,осъзнавам ,че е егоист. Търся вината първо в мен ,после в него . Той се определя за безгрешен. Въпреки всичко не си представям следващия ден без него.Той е първата ми тръпка ...моята любов.
Нямам сила да тегля чертата,опитвала съм толкова пъти...

# 159
  • София

И аз проглеждам понякога,осъзнавам ,че е егоист. Търся вината първо в мен ,после в него . Той се определя за безгрешен. Въпреки всичко не си представям следващия ден без него.Той е първата ми тръпка ...моята любов.
Нямам сила да тегля чертата,опитвала съм толкова пъти..

Ясно, още си на етапа " влюбена- загубена" и трябва да си изживееш заблудата, но само внимавай да не забременееш.
Ще те обвини отново, но тежестта ще падне отгоре ти и ще станете две нещастни деца.
Помни, че ти не си по- грешна и по- лоша от когото и да било друг- от него, също!
Напомняй си ти какво му даваш в тази връзка и си дай сметка какво получаваш и дали си представяш целия си живот прекаран така?
Защото, никой не се променя, особено когато вече е на възраст.
Няма да го промениш, затова си направи сметка дали би била щастлива с това, което ти дава. Hug

# 160
Не би се оплакал,ако забременея,упреква ме ,че не успявам за сега. Може би не е подходящ момента ,а и аз не съм сигурна дали ще се справя сама с отговорностите свързани с отглеждането на дете. Говорили сме по темата и двамата сме против аборта и като цяло не би ме оставил сама да се спасявам. Всъщност много съм объркана , не се пазим от месеци ,може да стане всеки момент.

# 161
  • София
Е,не...Това е прекалено вече.Ако се появи и детенце кой знае за какво ще се намери да те упреква.Имам чувството,че ще съжаляваш,ако останеш с този човек.Предполагам те е страх как ще живееш без него какво ще правиш и т.н,но отношението му е отвратително,а и появи ли се бебе нещата ще се усложнят още повече.
А ти иначе финансово зависима ли си от него?

# 162
Мъж, който обвинява жената до него, че не може да забременее не е никакъв мъж  ooooh!
Да не говорим, че проблема може да е в него, ама Бай Ганьо как ще се излага да отиде сам да си направи спермограма. Нали жената може да се мъчи и мачка с години така.
Момиче - любов или не, проблема не е в разликата в годините, а в пространството между ушите на този човек. Махай се, докато е време, преди да си забременяла, че после ще те четем по други теми.

# 163
  • София
Не би се оплакал,ако забременея,упреква ме ,че не успявам за сега. Може би не е подходящ момента ,а и аз не съм сигурна дали ще се справя сама с отговорностите свързани с отглеждането на дете. Говорили сме по темата и двамата сме против аборта и като цяло не би ме оставил сама да се спасявам. Всъщност много съм объркана , не се пазим от месеци ,може да стане всеки момент.
Послушай нас поне, ако не искаш да чуеш родителите си- почни да пиеш противозачатъчни, поне 2- 3 години, за да си запазиш възможността за решение.
Даваш ли си сметка, че дори и за това те обвинява, въпреки че е много по- вероятно в него да е проблема, за да не можеш да забременееш?

# 164
  • София
Момиче - любов или не, проблема не е в разликата в годините, а в пространството между ушите на този човек.

И аз така си мисля. Peace

# 165
Нямам сила да тегля чертата,опитвала съм толкова пъти...

Като нямаш сила, търпи! И всеки ден си повтаряй, че си глупачка, защото наистина си такава.
Имам приятел, който ей така няма сили да прекъсне една ужасна връзка с отвратителна жена,но не си дава сметка, че по този начин се обрича на вечна агоноя и ще живее живот,изпъленен със скандали и обвинения. В крайна сметка всеки е точно с този, с когото заслужава да бъде. И ти си заслужаваш партньора и отношението. Докато нямаш сили да кажеш "не", няма да се оплакваш.

# 166
Не завися финансово от него. При евентуална бременност ще съм щастлива,ако успее да ми осигури здравословна среда, с два миседа съм.

# 167
  • София
Не завися финансово от него. При евентуална бременност ще съм щастлива,ако успее да ми осигури здравословна среда, с два миседа съм.
На 20 години си и вече с два загинали плода!
И пак си му се подложила, и търпиш да те обвинява, че не можеш да забременееш!?
Ти майко и баща нямаш ли, че да ти метнат един бой, да те заведат на лекар, който да ти обясни, че трябва да изчакаш с опитите?
Каква здравословна среда чакаш да ти осигури, като се все виновна и най- главното е неговото здраве?

# 168
  • София - Рим и обратно
Тия два миседа на 20 годишно момиче - не мислиш ли, че има господ дето те пази от тоя малоумник? Ама верно си ужасно глупава.

# 169
  • София
Мдаа, те и насилниците бият и после те обвиняват, че ги предизвикваш и току-виж нещо им стане.
Човек сам ако не се пази - и Господ не може да му помогне

# 170
  • София
Не се ли научихте да ги разпознавате пързалките?
Под формата на тема или пост.

# 171
Моите постове ли са пързалка? И по какво съдиш? Според теб не е възможно 20 годишно момиче да забременее и пометне ли ? Обвинява мен защото смята,че не се пазя достатачно,аз го отдавам на напрежението и стреса.Според докторката - естествен подбор . Тя всъщност е запозната само с първия в 11г.с. След втория дори не отидох -започна като нормален МЦ с почти никакво закъснение,разбрах когато изхвърлих плодния сак.

# 172
  • София - Рим и обратно
Е, това нищо ли не ти подсказва?
Поне останалите ви неща да бяха наред. А то - ти на 20 още неориентирана, той - преждевременно одъртял, сприхав тип, чието основно оръжие е да те манипулира. НЕма що. Дерзай, може би накрая ще успееш да му родиш още едно оръжие, с което да те тормози психически. Дано поне е здраво.

# 173
  • София
Мило момиче, спасявай се докато е време... Много си млада още, искрено се надявам да ти дойде акъла в главата, само че не му раждай на този индивид дете, защото още повече ще си патиш. Тези миседи, може да са причинени от проблеми при него, както ти е казала докторката - естествен подбор... Не е задължително причината да е в тебе.

# 174
Моите постове ли са пързалка? И по какво съдиш? Според теб не е възможно 20 годишно момиче да забременее и пометне ли ? Обвинява мен защото смята,че не се пазя достатачно,аз го отдавам на напрежението и стреса.Според докторката - естествен подбор . Тя всъщност е запозната само с първия в 11г.с. След втория дори не отидох -започна като нормален МЦ с почти никакво закъснение,разбрах когато изхвърлих плодния сак.
На 20 години и аз имах кофти връзка и много глупости сътворих, но през ума не ми мина да забременявам. Ти не учиш ли, не работиш ли? Нямаш ли други интереси, как ти се иска да раждаш деца толкова млада? Той е явно този, който настоява и ти го смяташ раждането на дете като доказване на любовта ти към него.
А този мъж се държи зле с теб. Като е толкова стар, че ще получава инсулт на 35! от много емоции, да си намери някоя връстничка и да си живее спокойно с нея. Толкова ме е яд млади момичета да бъдат манипулирани и да не могат да прогледнат. Усети се, бе, момиче, този не е за теб. Първият ти мъж е, ама никак не е специален. Защо не се хване с някоя 30-годишна жена, уверявам те, много красиви жени има на 30 и могат да раждат деца. Защото явно няма да намери такава, дето ще го търпи.
Ще му родиш едно дете и после след години, като пораснеш и съзрееш, и да ти писне, ще търпиш пък заради детето. Така се разбива живот на 20.

# 175
На 20 години и аз имах кофти връзка и много глупости сътворих, но през ума не ми мина да забременявам. Ти не учиш ли, не работиш ли? Нямаш ли други интереси, как ти се иска да раждаш деца толкова млада? Той е явно този, който настоява и ти го смяташ раждането на дете като доказване на любовта ти към него.
А този мъж се държи зле с теб. Като е толкова стар, че ще получава инсулт на 35! от много емоции, да си намери някоя връстничка и да си живее спокойно с нея. Толкова ме е яд млади момичета да бъдат манипулирани и да не могат да прогледнат. Усети се, бе, момиче, този не е за теб. Първият ти мъж е, ама никак не е специален. Защо не се хване с някоя 30-годишна жена, уверявам те, много красиви жени има на 30 и могат да раждат деца. Защото явно няма да намери такава, дето ще го търпи.
Ще му родиш едно дете и после след години, като пораснеш и съзрееш, и да ти писне, ще търпиш пък заради детето. Така се разбива живот на 20.

Работя . Издържам се сама.
Проблема в 30 годишните е ,че надали ще си хване някоя с малко, да не кажа с николко бивши преди него. Поне това е изтъквал като причина. В случая съм удобна.Не знам,момичета, не знам... Не знам ,дали  си струва да жертвам младостта си ,за да отгледам децата му... Заслужава ли си ?
Какво получавам насреща? Празни думи и обещания,че когато станем родители ще секнат излишните ни дразги. Объркана съм. Не се пазим . Вероятно скоро пак ще забременея и сърце не би ми дало да го махна,ако не пометна пак разбира се,със сринато самочувстие съм,страх ме е ,че няма да мога да износя до край.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 17:35 от tanya27

# 176
  • София
Според мен не си заслужава.

# 177
С това средновековно мислене хич не бих обвързала.. #2gunfire

Като са му толкова претенциите за бройките - ти ли си му първата? Или поне 5-тата?

# 178
  • София

Работя . Издържам се сама.
Проблема в 30 годишните е ,че надали ще си хване някоя с малко да не кажа с николко бивши преди него. Поне това е изтъквал като причина. В случая съм удобна.Не знам,момичета не знам... Не знам дали  си струва да жертвам младостта си ,за да отгледам децата му... Заслужава ли си ?
Какво получавам насреща? Празни думи и обещания,как когато станем родители ще секнат излишните ни дразги.
Разбери, че този човек има проблем с доверието и самочувствието- неща, които са вътре в него и ти не можеш да промениш по никакъв начин.
Той сам ти казва, че не може да има връзка със зрели жени и с такива, на които не е първия мъж в живота, но не ти казва, че  е защото го е страх от сравнението, което те биха направили и което няма да е в негова полза.
Не си била, явно, с други мъже, идея нямаш какви други отношения може да съществуват, колко повече нежност и удоволствие, дори чисто физическо, можеш да получиш.
Защо не искаш да си изживееш живота, а се обричаш на съществувание, което нищо добро от сега не ти носи, че си готова и бъдещите си деца да обречеш на баща- комплексар и егоист? newsm78

# 179
И защо това злато муньовско се засяга толкоз много от бройката на жената? Мда, Абсурт вече го каза- заради сравнението.

# 180

Като са му толкова претенциите за бройките - ти ли си му първата? Или поне 5-тата?
Не, n-та съм му,никога не съм получила точен отговор,а и ми е все едно като цяло. Изискването е в сила в зависимост дали иска сериозна връзка или просто така -за веднъж.

# 181
  • София
Ами наистина на 30+ едва ли ще си намери девица. Whistling Колкото повече разказваш за него толкова повече си мисля,че трябва да бягаш с 200.Защо не опиташ поне с временна раздяла,да видиш как ще се чувстваш?В негово жилище ли живеете?Има ли къде да отидеш?

# 182

Не, n-та съм му,никога не съм получила точен отговор,а и ми е все едно като цяло. Изискването е в сила в зависимост дали иска сериозна връзка или просто така -за веднъж.

И не питаш ли защо и откъде-накъде изисква това, след като не е света вода и той?

# 183
  • София
Ами излъжи го маминия златен, но явно вече е късно.
Аз съм на мнение, че хименът е напълно излишен за жените. Само още един повод мъжете да имат претенции. А тяхната ципа къде е?

Все пак още мисля, че е пързалка.

# 184

И не питаш ли защо и откъде-накъде изисква това, след като не е света вода и той?
Питала съм. Оправдава се с разликата в годините ни. Все пак, не мен е чакал 15 години.

# 185
И ти му се връзваш на това?  Shocked

Познавам хора, които държат да са първи един на друг. И се пазят и чакат. От религиозни причини.
Ма твоя не прилича да е вярващ - той е свръх егоистичен, манипултивен, че и комплесиран тип.

Сериозно ли искаш да си му изтривалка на комплексите цял живот? ooooh!

# 186
  • София
Вместо да те носи на ръце, след като си значително по-млада, ще има претенции
Нашел, та зашел, казано на трънски

# 187
  • София
Детенце, ти родители нямаш ли? Приятелки? Няма ли някой около теб, който да те спаси от това чудовище?

# 188
Детенце, ти родители нямаш ли? Приятелки? Няма ли някой около теб, който да те спаси от това чудовище?
Точно това щях да попитам. Но щом работи и се издържа сама, да си събира чантата, шапката, гащите и да бяга без да се обръща. Чудя се жал ли ми е или ме е яд на това загубено дете. Така да си пропилява младостта с някакъв Муньо безподобен!

# 189
Аман от комплексари на границата на стари пръчове ергени, комплексирани, дето омайват млади момичета и после тези момичета да си чукат главите. Що не си хване някоя на неговите години? Защото одавна са се задомили и кой ще му обърне внимание на такъв, че и инфаркт щял да получава. Мале, как се ядосвам. Вече от няколко познати слушам, на по 35-36г., как щяли да примамят 20г. да я "възпитат".  #Cussing out

# 190
Хм, инфаркт щял да получава. Детенце, я ми го прати този хубостник! За три минути ще му докарам истински инфаркт и ще отърва и теб, и природата от този замърсяващ я елемент.

# 191
Хм, инфаркт щял да получава. Детенце, я ми го прати този хубостник! За три минути ще му докарам истински инфаркт и ще отърва и теб, и природата от този замърсяващ я елемент.
Така така  Mr. Green hahaha

# 192

Питала съм. Оправдава се с разликата в годините ни. Все пак, не мен е чакал 15 години.
Та какво му харесваш на този точно?

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 22:59 от Румцайс

# 193
  • София
Повикай ме и мен, моляте, моляте, моляте!!! #Sniper

# 194
Готово. Само вземи една лопата, за да скрием трупа. Mr. Green

# 195
Вече от няколко познати слушам, на по 35-36г., как щяли да примамят 20г. да я "възпитат".  #Cussing out

И аз, и им пожелавам проклета селянка, която не подлежи на възпитание. С голяма и шумна рода, която скача на бой.

# 196
  • София
Готово. Само вземи една лопата, за да скрием трупа. Mr. Green
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Е, това се казва стройна вирална организация: и лапата, и мощни ръце за пренасяне bouquet.

# 197
  • sf
Да обърнем малко темата - какво ще кажете ако жената е по-голяма от мъжа?

# 198

Никаква драма за мъжа. Дори ще се отрака и ако иска да заминава- не са му минали "най-добрите години", а напротив, влязъл е в добрите си години.

# 199
  • София
Имаме съфорумка - светъл пример за останалите жени.
Дай Боже на всяка желаеща жена.

# 200
  • sf
Авантюра или сериозна връзка?

# 201
Аз на 20, тя на 42. Най-плътските шест месеца в живота ми. Страхотно беше. И до днес сме близки приятели. Предимствата да имаш за гадже кака не са за пренебрегване.

# 202
  • София
Аз на 20, тя на 42. Най-плътските шест месеца в живота ми. Страхотно беше. И до днес сме близки приятели. Предимствата да имаш за гадже кака не са за пренебрегване.
Крисчън Грей и мисис Робинсън по български  Grinning

# 203
Въпросната дама е далеч по-хубава от Ан Банкрофт:)

# 204
  • sf
Подобна връзка, базирана на секс и приключения ми е ясна. Питам за сериозна. Имам нужда от положителни примери  Joy

# 205
Разлика от 9 години в полза на дамата броим ли я за сериозна?

# 206
  • sf
Говоря за сериозна връзка, при разлика над 6-7 години в полза на дамата. И 9 става  Laughing

# 207
Значи аз съм пример за такава.

# 208
  • sf
То и аз съм в такава, ама ми писна да слушам негативни прогнози  ooooh!

# 209
Сещам се за 4-5 около мен. Все успешни бракове. При най-щастливия от тях(според мен), тя е с 11 години по-голяма.

# 210
  • sf
Супер, тъкмо като при нас  Joy

# 211
  • София
Емануел Макрон, 38-годишен френски министър на икономиката, женен за 63-годишната Бриджит:

https://www.google.gr/search?q=Brigitte+Trogneux&client=ms-a … KHap3C-kQ_AUICCgB

Женени са от 2007, тя му е била учителка и според мене изглежда по-добре от него.  Simple Smile

# 212
Това е попадение..))
Чак по-добре не изглежда, но има супер крак и излъчване.Wink

# 213
По-добре изглежда друг път, бабичка си е отвсякъде.

# 214
Хм,бабичка...и аз на нейните години искам така да изглеждам.

# 215
И аз искам на 63 г. Да съм така. Супер е бабичката, дай боже всеки му.

# 216
Ами бабичка си е, колкото и да е нагласена, може да изглежда добре, но за възрастта си, не изглежда по-млада.

# 217
  • София
Говоря за сериозна връзка, при разлика над 6-7 години в полза на дамата. И 9 става  Laughing
Имам приятелка- 11 години по- голяма, беше с 2 деца, когато се ожениха, той- ерген.
Родиха си тяхно общо.
Заедно са, общото е на 25.
Това изключение само потвърждава правилото, че такива връзки не просъществуват.

# 218
  • София

Женени са от 2007, тя му е била учителка и според мене изглежда по-добре от него.  Simple Smile
Да, бе, да! Mr. Green

# 219
  • sf
Имам приятелка- 11 години по- голяма, беше с 2 деца, когато се ожениха, той- ерген.
Родиха си тяхно общо.
Заедно са, общото е на 25.
Това изключение само потвърждава правилото, че такива връзки не просъществуват.
Това последното не го разбрах. Защо да потвърждава,че не съществуват? Като ето,че явно съществуват. И за протокола- точно като моята ситуация   Mr. Green

# 220
Защото е/сте изключение..)
И аз имам позната двойка с 15 г разлика в полза на жената. От 6-7 г са заедно. Но..за там съм убедена, че е по интереси..(

# 221

аз съм по-голяма от мъжа си...не го споделям наляво и надясно, хората не се досещат като цяло, освен ако не кажа. Разликата ни не е нито голяма, нито малка, под 10 години е.

Гледам общо взето да давам някакъв тон и структура на отношенията, защото иначе се сдухвам, че той не се сеща това или онова. С големите мъже, с които съм била, ми е било по-интересно, ако трябва да съм честна. Но там си има други кусури. Например, често имат много голямо его и по-лесно са ми се обиждали. По-трудна е битката за територия. С по-голям мъж трябва да си супер женствена, и да си го величаеш, нещо, което на мен не ми е в кръвта. С по-малките повече става партньорството, при което на мен ми е хармонично. Иначе ми е важно мъжът да има  пари, да правим хубав секс, да е свестен човек и да е умен и толкова. По-голям, по-малък. все тая.

Меду другото, на мен лично сексът с 45 годишни мъже ми е бил най-хубав като качество и усещане.

Но ако мога да избера вечно бих била на 25 и мъжът ми вечно на 40-45 и да си седим любовници Simple Smile За съжаление,  животът не е новела и няма как Sad

Според мен, това, че някоя жена изглеждала по-гояма от мъжа си, не е проблем, точно както не е и проблем, че изглежда по-малка. Важното е мъжът да й се кефи сексуално и да я "чувства" емоционално, в крайна сметка, а не как изглеждат на снимка.  

Последна редакция: нд, 11 сеп 2016, 09:13 от OX'AMAH

# 222
  • София

Това последното не го разбрах. Защо да потвърждава,че не съществуват? Като ето,че явно съществуват. И за протокола- точно като моята ситуация   Mr. Green
Защото те са единствените от общо 7 двойки- близки, чиито живот и отношения са се развивали пред очите ми и които са останали заедно.

# 223

Това последното не го разбрах. Защо да потвърждава,че не съществуват? Като ето,че явно съществуват. И за протокола- точно като моята ситуация   Mr. Green
Защото те са единствените от общо 7 двойки- близки, чиито живот и отношения са се развивали пред очите ми и които са останали заедно.
еми то не е нужно хората да векуват заедно, в крайна сметка. Със значително по-голям мъж е хубаво до определен момент, после лично мен ме плаши. Та е по-хубаво да не са дълги някои връзки. Изобщо...колкото и клише да звучи, ако си има любов и пасване, другото са детайли.
Ма в един момент, всичко отива в боклука и без това. ако ще в един и същи ден да сте родени.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2016, 09:46 от OX'AMAH

# 224
  • София
Май аз съм "светлия пример": 13 г. са; разликата в годините изобщо не ме притеснява, нито разликата във външността (той е красив), обичаме се не  заради външния си вид и не заради възрастта, любовта с годините заедно се засилва, а не намалява.

# 225
Шарки, много се радвам!  Heart Eyes

# 226
  • София
Май аз съм "светлия пример": 13 г. са; разликата в годините изобщо не ме притеснява, нито разликата във външността (той е красив), обичаме се не  заради външния си вид и не заради възрастта, любовта с годините заедно се засилва, а не намалява.
Да, точно ти! Чела съм мнения на хора, които са те виждали - и ти не си за изхвърляне.  Laughing
Имам позната, чийто втори мъж е с 10 години по-млад. Ами той наистина не ми харесва (не защото гроздето е кисело), което не ми пречи да оценявам положителното влияние на една по-млада половинка.

# 227
  • София
Аз имам чар и присъствие, а той е просто красив и харизматичен. Не скромнича и не се самопринизявам, като пиша, че той е красив, само съм обективна.  

# 228
Какво по-хубаво от това да имаш дете от човека, когото обичаш, когато и двамата го желаете?! Щом сте щастливи заедно, светът или трябва да ви приеме, или не ви заслужава. И без значение, дали ще е възрастта, дали ще е етнос, характер, физика или друго, все някой няма да е доволен, няма да одобрява. За Бога, хората не живеят за нас, нека и ние не живеем за тях!

# 229
  • София
Днес видях една подобна двойка с 10 години разлика -  жената изглежда чудесно за годините си, но мъжът, когото познавам отдавна, се е скапал да бачка на 2 места и да издържа семейство, защото на нея не й се работи, а и няма много възможности.

Общи условия

Активация на акаунт