Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 юни 2017, 13:35 ч.

Гримиране – идеи и техники (Тема № 68)

 • 79 534
 • 753
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 1 289
Добре дошли в

Гримиране - идеи и техники (Тема № 68)
Правила на темата:

Празни постове тип "запис", "благодаря за темата", "да ви следя" се трият (както навсякъде във форума)
- Моля въздържайте се от постове изразяващи само възклицание от показан грим, нека постовете ни са конструктивни и полезни на останалите пишещи за да се учим един друг. Например може да обясните какво точно в грима и защо ви е харесало.
- Моля въздържайте се от по-подробни дискусии за продукти и ги пренасяйте в съответните теми, за да могат повече хора интересуващи  се точно от това да ви помогнат, а и да е по-лесна за намиране информацията за в бъдеще.

Спазването на тези правила ще ни помогне да запазим темата максимално полезна и приятна за четене за всички.Стари предизвикателства:

Предизвикателство Арабска Принцеса
Предизвикателсво Амазония
Предизвикателство Любим Герой
Предизвикателство бронзова Богиня
Предизвикателство Рок Звезда
Предизвикателство Кукла
Предизикателство Карнавалът във  Венеция
Предизвикателство Зелен Грим
Предизвикателство Коледен и Новогодишен Грим
Предизвикателство Зимна Приказка
Pin Up Предизвикателство
Предизвикателство Св Валентин
Предизвикателство Годината на Змията
Предизвикателство Грим на Любима кино звезда
Предизвикателство Пролетно Настроение
Предизвикателство Гейша
Предизвикателство Коралов риф
Предизвикателство Морски страсти
Предизвикателство Неонов грим
Предизвикателство Египет
Предизвикателство Фея
Предизвикателство Креативна Очна линия
Предизвикателство Хелоуийн
Предизвикателство Топла есен
Предизвикателство 5 минутен грим
Предизвикателство лилав грим
Предизвикателство Грима, който не ми отива
Предизвикателство Мартеничка
Предизвикателство Женственост
Предизвикателство Римейк на стар грим с новите ни уменият


Различните видове форма на очи и клепач и подходящо оформяне на гримаСкрит текст:
Пълният грим на око обикновено се състои от следните основни елементи: цвят, по наситеност близък до тона на кожата който се нанася на  целия клепач (без значение от цвета, синьо, зелено, кафяво - въпроса е като наситеност да не е много по-тъмен или светъл от тона на кожата). С по-тъмен цвят, който подхожда като цветова гама, подчертаване на горната линия на миглите, която във външния ъгъл се слива леко изтеглена със подчертаване на долната линия на миглите. По-тъмен цвят в извивката под костта на очната ябълка, образуващ формата V със подчертаването на горната линия на миглите. Цвят, по-светъл от избрания за основа на клепача подчертаване на зоната под веждата, над костта на очната ябълка.

В зависимост от формата на очите и клепачите, разположението на тези основни елементи може да се променя, така че да подчертава предимствата и минимизира недостатъците. Правилото е отново - тъмния цвят създава усещане за дълбочина и триизмерност, подчертава, а светлият - изпъква.

Нормални очи и клепачи - без силно изразени дефекти или особености на формата и чертите. Понасят най-много различни вариации за грим. При пълния грим се следват точно класическите елементи.

  Класическо опушено око
Раздалечени очи - всяко око е позиционирано непропорционално далече от основата на носа. За да се създаде оптична илюзия за приближаване на очите, външната V извивка се прави мъничко по-близо до клепача отколкото би се паднала естествено. Близо до основата на носа се нанася малко от тъмния ни цвят който се прелива много добре, за да даде малко дълбочина и скъси разстоянието. Избягва се слагане на светлия цвят в началото на очите.Приближени очи - всяко око е позиционирано непропорционално близо до основата на носа. Най-светлия ни цвят се слага в началото на окото, както отгоре така и отдолу, за да изпъкне и уголеми зоната. Цвета за основа започва от около средата на клепача, а извивката с тъмно  се изтегля максимално към слепоочията.Дълбоко разположени очи - очите са разположени навътре в кухината на очната ябълка, изглеждат като потънали в лицето, често клепачите са по-тъмни или има тъмни кръгове. Цвета, който използваме за клепача, се изтегля нагоре, покривайки част от извиката под костта, намалявайки усещането за потъналост, а тъмното ни подчертаване се изтегля над него, падайки се на най-изпъкналата част на костта на очната ябълка, потъмнявайки я ще се създаде по-плавна граница със потъналотта на окото.

Грим за дълбоко разположени(потънали) очиСилно изразени клепачи -  тъканта, която покрива непосредствено окото изглежда като подпухнала. Могат да бъдат горен, долен и двата едновременно. Създават усещането за рибешки очи. За да се намали визуално, тъмния ни цвят се изтегля максимално върху целия клепач, а цвета ни за основа се поставя само в средата и се прелива със тъмния, който го обгражда."Паднал" клепач - тъканта, която покрива костта на очната ябълка, или самата кост, закриват клепача в някаква степен.  Засилва се подчертаването на линията на миглите, за да не се загуби окото. Подчертаването на извивката се изтегля към основата на носа, където обиновено клепача не е толкова покрит, и се прелива нагоре върху костта за да създаде изкуствена извивка.
Често се случва на други форми на окото със възрастта и отпускането на кожата.

Основи на грима при паднал клепач
Грим за паднал клепач
Грим за паднал клепач 2
Грим за паднал клепач 3
Грим за паднал клепач 4

Всичко за контурирането - как се ползва бронзър и хайлайтър


Полезни клипчета:
Бюти блогове на съфорумки:


http://idaandmakeup.blogspot.com/ - Блогът на Stardust
http://maquilab.blogspot.com/  - Блогът на Hellinger
http://lepidopteria.blogspot.com/ - Блогът на Lepidopteria
http://www.mybeautymadness.com/ - Блогът на  Адри
http://eatlovemakeup.com/ - Блогът на Elle-même
http://www.makeupgalaxy.com/ - Блогът на Жаки
http://www.illybeautybar.com/ - Блогът на Илли
Предишни теми

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 , 12, 13,   14, 15,   16, 17,   18, 19, 20, 21 , 22 , 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67Вместо запис - споделете: Как поставяте своята очна линия най-добре? Трикове, хитрини, четки и т.н.?

# 1
 • в 1001-та нощ
 • Мнения: 10 933

# 2
 • Мнения: 15 188
Благодаря за новата тема.  Hug bouquet

Очна линия поставям само с дясната ръка с четка на Мак, Диор или Сефора, като задължително издърпвам леко и намествам клепача, така че да ми е най-удобно и да се получи най-добре.

# 3
 • Мнения: 1 656
Много рядко слагам очна линия. Когато искам да подчертая очите, ползвам черни сенки или черен молив само в края като го разнасям.
Благодаря за темата!

# 4
 • София
 • Мнения: 4 480
Благодаря за новата тема.  bouquet

Очна линия и аз поставям само с дясна ръка. Понякога не ми се получава съвсем еднакво на двата клепача, трия, пак се боря и така, докато я харесам. По-често ползвам само молив. Peace

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 8 346
Не ползвам очна линия. Много се мъчих да се науча да я поставям - не ми се получи. Много съм вързана в ръцете. А и не се възприемам с очна линия. Много изкуствено ми стои. Но молив ползвам всеки ден.

# 6
 • Мнения: 1 807
Напоследък ползвам само очна линия тип химикалка - Tattoo liner на Kat von D. Мисля, че с нея очната линия се получава по-заострена и добре оформена в опашката. Първо нанасям на клепача, след това изтеглям долната част на опашката и после връщам обратно горната част на опашката към клепача. Дооформям с още няколко движения и съм готова. Общо взето за мен е по-бързо и приятно от нанасянето на гел очна линия ( в което уж също се бях специализирала, но ми отнемаше повече време).

Да поздравя и аз Уинд за грима от старата тема. Много ти отива! Направо се чудя защо толкова залиташ към сиви и черни опушени очи - лек грим на очите се прави по-лесно, и ти стои в пъти по-добре. Дава едно много свежо излъчване на лицето ти. Експериментирай повече с такива визии.  Peace

# 7
 • Мнения: 3 710
Скрит текст:
Ето една моя любимка. И любима очна линия.
Благодаря ви много , не знам защо все черно , все опушено. Ще слагам такива цветове. Мога да вЗема очна линия , но кафява , евентуално за подчертаване.

Последна редакция: пт, 02 юни 2017, 14:17 от Wind_

# 8
 • Мнения: 1 565
Благодаря за новата тема
Очна линия слагам само с лява ръка Grinning Левичарка съм Simple Smile Използвам скосена четка.

# 9
 • гр. София
 • Мнения: 11 758
Благодаря за новата тема.
Очна линия правя само с дясната ръка. Обикновено използвам 208 четка и Blacktrack на МАС за по-драматичен ефект. Първо изграждам опашката на очната линия като следвам продължението от долния клепач и издърпвам нагоре в посока към веждата, след което очертавам с линия плътно до миглите и съединявам с опашката и накрая запълвам.  Ако искам само подчертаване го правя със сенки в тъмно кафяво и само по дължината на миглите отново с 208 на МАК.

Wind, много по-естествено и лесно е подчертаването със сенки със скосена четка, много често правя така и ми харесва в пъти повече от очна линия.

# 10
 • Чукарландия
 • Мнения: 3 039
Благодаря за новата тема! bouquet

Много разредих слагането на очна линия, да не кажа, че в последната година въобще не съм слагала. Харесвам си окото повече с черен молив, очертано и отдолу по водната линия. Имам много як молив, който е супер траен, на Есенс. Не мръдва с часове. И на Ейвън черния автоматичен молив на окото ми издържа дълго. Hug

Но в ежедневието въобще не слагам моливи и сенки на очите. Ходя си само по спирала. Mr. Green

# 11
 • Мнения: 961
Благодаря за новата тема!  bouquet
Очна линия слагам почти ежедневно, харесвам се най-много така. И аз слагам с дясната ръка само, съответно опашката на дясното око почти винаги се получава по-трудно и може да се различават малко (или много) Grinning
Ползвам най-вече тип писалка, на Есенс ми е най-любимата, издържа цял ден. Ползвам понякога и гел очна линия на Лореал или на Римел.
Слагам първо на клепача, после като леко опъна кожата издърпвам нагоре за опашката. Никога не ми е било естествено рисуването от веждата към окото надолу, за да стане "триъгълник". 

# 12
 • София
 • Мнения: 157
Благодаря за новата тема ! Hug
 В момента не съм на вълна очна линия и за топлите дни залагам на по-изчистени визии с някакъв свеж цвят на устните.  Но за вечер слагам ( не винаги)и в момента използвам гел очна линия на Инглот и тяхната скосена четка. Понякога ми се получава от  раз, а понякога не ми е ден и трябва да и отделя повече време. Изтеглям първо опашката и после свързвам към линията на миглите .

# 13
 • Пловдив
 • Мнения: 1 406
Здравейте!Чета ви от известно време и днес реших най-накрая да се запиша при вас Simple Smile.
По въпроса,очна линия не ползвам и никога не съм ползвала,на мнение съм че състарява лицето,особено около и над 40-те и като че ли изостря някак чертите.Може би заради това никога не съм имала желание дори да опитам,а залагам на моливите,преди черен,а сега кафяв.

# 14
 • на последния етаж
 • Мнения: 4 754
Очна линия поставям трудно. Не винаги ми се получава добре.  Confused

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт