Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 септ. 2018, 09:22 ч.

Гримиране - идеи и техники (Тема №71)

 • 45 702
 • 763
 •   1
Отговори
 • В полите на Пирин планина
 • Мнения: 16 393
Добре дошли в

Гримиране - идеи и техники (Тема № 71)
Правила на темата:

Празни постове тип "запис", "благодаря за темата", "да ви следя" се трият (както навсякъде във форума)
- Моля въздържайте се от постове изразяващи само възклицание от показан грим, нека постовете ни са конструктивни и полезни на останалите пишещи за да се учим един друг. Например може да обясните какво точно в грима и защо ви е харесало.
- Моля въздържайте се от по-подробни дискусии за продукти и ги пренасяйте в съответните теми, за да могат повече хора интересуващи  се точно от това да ви помогнат, а и да е по-лесна за намиране информацията за в бъдеще.

Спазването на тези правила ще ни помогне да запазим темата максимално полезна и приятна за четене за всички.Стари предизвикателства:

Предизвикателство Арабска Принцеса
Предизвикателсво Амазония
Предизвикателство Любим Герой
Предизвикателство бронзова Богиня
Предизвикателство Рок Звезда
Предизвикателство Кукла
Предизикателство Карнавалът във  Венеция
Предизвикателство Зелен Грим
Предизвикателство Коледен и Новогодишен Грим
Предизвикателство Зимна Приказка
Pin Up Предизвикателство
Предизвикателство Св Валентин
Предизвикателство Годината на Змията
Предизвикателство Грим на Любима кино звезда
Предизвикателство Пролетно Настроение
Предизвикателство Гейша
Предизвикателство Коралов риф
Предизвикателство Морски страсти
Предизвикателство Неонов грим
Предизвикателство Египет
Предизвикателство Фея
Предизвикателство Креативна Очна линия
Предизвикателство Хелоуийн
Предизвикателство Топла есен
Предизвикателство 5 минутен грим
Предизвикателство лилав грим
Предизвикателство Грима, който не ми отива
Предизвикателство Мартеничка
Предизвикателство Женственост
Предизвикателство Римейк на стар грим с новите ни уменият


Различните видове форма на очи и клепач и подходящо оформяне на гримаСкрит текст:
Пълният грим на око обикновено се състои от следните основни елементи: цвят, по наситеност близък до тона на кожата който се нанася на  целия клепач (без значение от цвета, синьо, зелено, кафяво - въпроса е като наситеност да не е много по-тъмен или светъл от тона на кожата). С по-тъмен цвят, който подхожда като цветова гама, подчертаване на горната линия на миглите, която във външния ъгъл се слива леко изтеглена със подчертаване на долната линия на миглите. По-тъмен цвят в извивката под костта на очната ябълка, образуващ формата V със подчертаването на горната линия на миглите. Цвят, по-светъл от избрания за основа на клепача подчертаване на зоната под веждата, над костта на очната ябълка.

В зависимост от формата на очите и клепачите, разположението на тези основни елементи може да се променя, така че да подчертава предимствата и минимизира недостатъците. Правилото е отново - тъмния цвят създава усещане за дълбочина и триизмерност, подчертава, а светлият - изпъква.

Нормални очи и клепачи - без силно изразени дефекти или особености на формата и чертите. Понасят най-много различни вариации за грим. При пълния грим се следват точно класическите елементи.

  Класическо опушено око
Раздалечени очи - всяко око е позиционирано непропорционално далече от основата на носа. За да се създаде оптична илюзия за приближаване на очите, външната V извивка се прави мъничко по-близо до клепача отколкото би се паднала естествено. Близо до основата на носа се нанася малко от тъмния ни цвят който се прелива много добре, за да даде малко дълбочина и скъси разстоянието. Избягва се слагане на светлия цвят в началото на очите.Приближени очи - всяко око е позиционирано непропорционално близо до основата на носа. Най-светлия ни цвят се слага в началото на окото, както отгоре така и отдолу, за да изпъкне и уголеми зоната. Цвета за основа започва от около средата на клепача, а извивката с тъмно  се изтегля максимално към слепоочията.Дълбоко разположени очи - очите са разположени навътре в кухината на очната ябълка, изглеждат като потънали в лицето, често клепачите са по-тъмни или има тъмни кръгове. Цвета, който използваме за клепача, се изтегля нагоре, покривайки част от извиката под костта, намалявайки усещането за потъналост, а тъмното ни подчертаване се изтегля над него, падайки се на най-изпъкналата част на костта на очната ябълка, потъмнявайки я ще се създаде по-плавна граница със потъналотта на окото.

Грим за дълбоко разположени(потънали) очиСилно изразени клепачи -  тъканта, която покрива непосредствено окото изглежда като подпухнала. Могат да бъдат горен, долен и двата едновременно. Създават усещането за рибешки очи. За да се намали визуално, тъмния ни цвят се изтегля максимално върху целия клепач, а цвета ни за основа се поставя само в средата и се прелива със тъмния, който го обгражда."Паднал" клепач - тъканта, която покрива костта на очната ябълка, или самата кост, закриват клепача в някаква степен.  Засилва се подчертаването на линията на миглите, за да не се загуби окото. Подчертаването на извивката се изтегля към основата на носа, където обиновено клепача не е толкова покрит, и се прелива нагоре върху костта за да създаде изкуствена извивка.
Често се случва на други форми на окото със възрастта и отпускането на кожата.

Основи на грима при паднал клепач
Грим за паднал клепач
Грим за паднал клепач 2
Грим за паднал клепач 3
Грим за паднал клепач 4

Всичко за контурирането - как се ползва бронзър и хайлайтър


Полезни клипчета:
Бюти блогове на съфорумки:


http://idaandmakeup.blogspot.com/ - Блогът на Stardust
http://maquilab.blogspot.com/  - Блогът на Hellinger
http://lepidopteria.blogspot.com/ - Блогът на Lepidopteria
http://www.mybeautymadness.com/ - Блогът на  Адри
http://eatlovemakeup.com/ - Блогът на Elle-même
http://www.makeupgalaxy.com/ - Блогът на Жаки
http://www.illybeautybar.com/ - Блогът на Илли


YouTube-канали на съфорумки:https://www.youtube.com/channel/UCfbgevzSI2QnliWAO5WrFSQ - Каналът на Stardust
https://www.youtube.com/channel/UCAd8P8U1bKE13mJubhcSn7Q - Каналът на Lepidopteria
https://www.youtube.com/channel/UCqSnAcbOhjR1TrSe-fonwCw - Каналът на  Адри
https://www.youtube.com/channel/UC-vLop90i8p3PEHtiUZgl-Q - Каналът на Elle-même
Предишни теми

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 , 12, 13,   14, 15,   16, 17,   18, 19, 20, 21 , 22 , 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 70[/url], 68[/color], ]Вместо запис - споделете: Кои от публикуваните по-долу грим-тенденции ви допадат?

Цветни акценти:


Матови червени устни:


Силно подчертани мигли:


"Ултравиолетово" - цветът на 2018 г.:


Устни с много, много гланц:


Златно и бронзово:

# 1
 • Мнения: 12 526
Благодаря за темата! И тук да си кажа,че грима от последния клип на Боби Блаун е много хубав. Ако мога да го постигна ще съм много радостна. За ежедневието е перфектен. Но и кожата на момичето е перфектна. И има същите очи като на моята щерка-светло лешниково-кафяво зелени. Много ми хареса!

# 2
 • Мнения: 17 944
Харесвам супер гланцови устни и ултравиолетов грим.

# 3
 • Мнения: 918
Благодаря за темата Simple Smile Допада ми грима в златно и бронзово, мисля че е много подходящ за ранната и топла есен.
По нататък ще включвам по студени тонове и тъмни червила

# 4
 • Варна
 • Мнения: 4 795
И аз благодаря за темата!
Харесвам цветните акценти и добре подчертаните мигли.
Но пък матовите устни доста ми омръзнаха, вече не заглеждам и не купувам такива червила.

# 5
 • Мнения: 12 526
Ултравиолетово и гланц❤

# 6
 • Бургас
 • Мнения: 5 488
Благодаря за темата,харесвам силно гланцирани устни и добре подчертаните мигли.

# 7
 • В полите на Пирин планина
 • Мнения: 16 393
Харесвам цветни акценти, но съвсем умерено и внимателно - примерно леко на горен клепач. Също злато и бронзово, но за вечерен грим.
Изобщо, установявам, че вече предпочитам максимално изчистен грим, който просто да подчертае устни и очи.

# 8
 • Мнения: 12 526
А аз забравих да кажа, че обожавам и силно подчертаните мигли.Цветни акценти никога не съм пробвала,не се усмелявам,малко арт ми стоят,не са за всеки ден(зависи и как са направени). По-скоро ги определям за подходящи по модни подиуми,някакви арт събития и такива разни неща.

# 9
 • Варна
 • Мнения: 4 795
Харесвам цветни акценти, но съвсем умерено и внимателно - примерно леко на горен клепач. Също злато и бронзово, но за вечерен грим.
Изобщо, установявам, че вече предпочитам максимално изчистен грим, който просто да подчертае устни и очи.

И аз съм така, напълно съм изключила всякакви наситени сенки, да не говорим за тъмносиво и черно, които толкова обичах и ползвах преди десетина години. Максимално натурален вид, лек грим, ежедневна визия - на това залагам, понякога разнообразявам с цветен молив във водната линия.
Захвърлих и бронзантите, и опитите за контуриране. Дискретен руж и лека озаряваща пудра, нищо друго.

# 10
 • Мнения: 1 018
За мен приоритетна е безупречната кожа, нюд грим с акцент върху миглите, бледо-розов гланц, евентуално руж, който лично за себе си съм открила, че изглеждам в пъти по-добре без. Сложа ли руж /опитвала съм всички възможни нюанси/, ми стои като зацапано, колкото и дискретно да нанасям. Последно купих този продукт на Кларинс https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0 … rc=w6CPk4TfCEbBqM: , пак ми е неестествено и просто не е за мен. Ползвам си само пудрата. В Дъглас са ме гримирали с бронзъри, палитри ружове, розово, прасковено, теракота... После тичам да се мия ooooh!
Несъм се отказала тотално, харесва ми на други дами, явно не съм открила "моят".

# 11
 • Мнения: 344
Lady Brinne Благодаря за темата!
Златно и бронзово за мен е непреходна гама в грима, нося много и различни вариации на тези цветове и ми отиват. Харесвам и устни със силен гланцов завършек, но винаги в много светлата и нюд гама. Ултравиолетовото е много специфичен цвят, но хич не го възприемам върху себе си, червени устни също.
Колкото и да са изтъркани топлите медно-оранжеви и червеникави тонове, много ми допадат и с настъпването на есента ги нося почти ежедневно - в ежедневието като очна линия, в свободното време опушен грим изцяло в топлата гама. Напоследък съм и на вълна наситено кафяви матови червила.

# 12
 • София
 • Мнения: 4 724
От изброените акценти ежедневно прилагам само силно подчертани мигли. Иначе се стремя към максимално естествено излъчване. Харесват ми и цветните акценти Simple Smile

# 13
 • Мнения: X
Благодаря за новата тема.
И на мен нещо взеха да ми омръзват матовите червила, макар че напоследък основно такива виждам по магазините. Повече доста ми изсушават устните. Гланцове харесвам на чужди устни, но аз трудно ги изтърпявам. Лепнат ми и не се чувствам комфортно.
Оставам си вярна фенка на овлажняващите червила. Силно залитам към кораловите цветове. Ще ми се от време на време да ги разнообразя с някакви нюдове и кафеникави, но съм забелязала, че само при лека промяна на тена на лицето, определени нюд цветове, които уж ми отиват, на по-светла кожа, при леко потъмняване вече ми стоят някак съвсем безлично. И обратно.
Навремето много обичах лилави сенки, но напоследък откровено ги отбягвам. По принцип ми отиват, но не знам защо откакто съм руса, смятам, че ми придават леко вулгарен вид. Зелените мисля, че ме състаряват. Сивите и черните пък съвсем ги захвърлих и за най-сигурно си карам с кафеви, бронзови или тютюневи. Сини не съм ползвала от студентските си години.

# 14
 • Мнения: 12 526
Аз когато се гримирам използвам предимно нюд тонове-шампанско, бежово розово, бежово-златистата и кафява-шоколадова гама от години е основна при мен и ми отива. Сиво и черно изобщо не слагам от много много време.
Синьо от тийн,зелено никак. Като цяло рядко експериментирам. Не съм сигурна какво ми отива. Може би трябва да опитам повече цветове. Обожавам розово, но ми се струва,че ми стои като измито. Трябва да се експериментирам повечко и да се упражнявам. Но както казах,напосресък кожата и очите ми не реагират добре на грим.

Общи условия

Активация на акаунт