КГБ = Клуб на Готините Баби - 239

• 426
  • 22
  •   4
Отговори
  • Вила Великула
Октомври се разплака
и се сгуши, зави се с
одеяло от листа....А после
под чардака се промуши
и тихо се обгърна с есента...
И капеха сълзичките му
бавно...Намокриха земята...
За добро...Тя чакаше ги
много от отдавна, че
рожбички отглежда си....
Дано... Дано реколтата да е
богата много, и нека
плодородна бъде всяка
капка дъжд...Сълзите на
Октомври са ни дар от Бога...
Да, толкова е нужен есенния
дъжд....

СТАРИ ТЕМИ:  

ВИНАГИ ЩЕ ВИ ПОМНИМ
Скрит текст:
=======       =======       =======
Мел, винаги ще бъдеш една от нас!
04.09.1985 - 14.12.2012
Мими (Руми), винаги ще бъдеш една от нас!
12.06.1954 - 18.08.2018
Хармонично (Таня Тодорова), винаги ще бъдеш една от нас!
05.04.1954 - 28.02.2019
Хули (Пенка Маринова), винаги ще бъдеш една от нас!
01.03.1953 - 12.11.2022

ОКТОМВРИ
Казвам се Октомври и съм тъжна
 Есенна съм някак по душа
 Правя облаците страшно много тъжни
 После сядам на небето и мълча
Късам жълтите листа с ръце от вятър
Просто нямам маргаритки,
а пък днес Много ми се иска да узная
Той обича ли ме или не?
Влюбена до лудост във Април
Няма как сезонно да се свържем
Извинете ме, ще заваля, заваля
Извинете ме, ще заваля
Тук-таме закачам малко слънце
 Вместо пръстен или обици
Хладно ми е сякаш на разсъмване
И покривам раменете си с мъгли
Извинете ме, ще заваля, заваля
 Извинете ме, ще заваля
Извинете ме, ще заваля.

Приятелки, забавлявайте се и не забравяйте добрия тон!

# 1
  • в сърцата на любимите ми хора
ПИПИ, чудесна тема, както винаги. Благодаря! Да я изпълним с доброта и позитивизъм.

# 2
Спокойни сънища!

# 3
  • София
Честита ни новата 239 тема! Очаквана с нетърпение, създадена с обич, да я изпълним с добро настроение, песни, смях, шеги и закачки!
Благодаря ти, ПИПИ! Flowers RoseFlowers RoseFlowers Rose

# 4
  • някъде другаде
Добро утро!
Пипи , благодаря за новата тема. Както винаги е прекрасно оформена. Кога успя и като си редила и гардероб.
Аз нали легнах рано и съм изпуснала седянката , но сега ви изчетох.
Вали при нас и е студено. За днес не планирам нищо в този дъжд.
КАГ , в събота съм на екскурзия в Панагюрище и Старосел и там ще ни е времето за обяд. Препоръчай ми заведение , където готвят вкусно.
Аз туршии не правя , когато ми се преяде си вземам от магазина. Преди няколко години идваха Криси и правехме една с марината , която се обръща 10 дни.
Обличайте се топло , а вчера професор Рачев каза , че след 10 ще има и Т до 30 градуса.
Хубав ден!

# 5
  • София
Добро утро от метрото!
Пипи, благодаря за чудесно оформената тема! Стихчето за октомври много ми харесва и се надявам на 10 януари да го чуя изпято от Тони Димитрова на рождения й ден в НДК. Ще бъдем 4 жени, сигурна съм, че ще бъде прекрасно!
Днес съм с ботички. Понеже дъщеря ми е командировка цяла седмица, снощи като една типична тъща звънях на зетя да го инструктирам как да облече и обуе внуците днес. Дъщеря ми ще ми направи забележка като разбере, но е по-силно от мен.
Въпреки дъжда, да ви е хубав деня!

# 6
Добро утро ☕🌹🥰

Пипи, благодаря за чудесната нова къщичка 💐

Ние вчера нямахме ток, профилактика. Цял ден бях миткало 😬 Първо на изследвания, после дъълго кафе с брат ми и син 2, после заедно до село и то стана време да прибирам малкия от градина. По предложение на свеки, че нали ток няма, взехме 2 пилета на грил, една голяма купа салата и още това-онова, събрахме се всички та отбелязахме и деня на пенсионера 😊
Такива неща покрай мен. Прочетох ви, разбрах какви  сте ги вършили, докладвах какви ги върша аз, изпих си кафето и сега съм готова за нови подвизи 😂 На всички пожелавам спорен и спокоен ден! 😘

ПП Забравих, та да напиша и моята рецепта за царската трушия - 9 кафяни чашки вода, 1 кафяна чашка морска сол, 4 кафяни чашки захар, 4 кафяни чашки оцет. Всичко се слага да се разтопят солта и захарта. Аз леко затоплям, но не да ври. Зеленчуците се нареждат в буркан, заливат се със саламурата, която да е поизстинала, слага се аспирин и готово. С тази заливка се заливат около 3 буркана омния и малко остава. Аз я правя много години, всички я харесват, става хрупкава. Саламурата увеличавам дозата в зависимост колко буркана искам. Правя а и в трилитровия и въобще в различни буркани. Бързо и лесно. Не се обръща  направо се прибира. Пробвайте, няма да съжалявате Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 08:00 от kasss

# 7

Когато утрото започне с усмивка, денят се превръща в щастлива приказка. Пожелавам ви топли мисли, слънчеви усмивки и уют в душите ви.

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Топло и уютно е в новата къщичка - благодаря ти Пипи за създаването й и красивото оформяне.
Правилно си помислих аз, че ще започнем октомври като новодомци - да ни е приятно и щастливо, с хубави емоции и добро настороение NotesFlowers Maple LeafRibbon
Приръмява тук и е доста хладничко - обличайте топлите дрешки и ако може не ходете много-много навън. Няма да е все така - само 2-3 дни.

Усмихнат ден баболинки Heart и

# 8
Добро утро, баболини!
Заведох Дребосъчко на градина. Много се радваше на дъжда, чадъра и на охлювите, които откри в тревата до спирката. Сега си допивам кафенцето и ще разходя кучето. А Дребосъчка е с хрема и няма да е на училище. Дъщеря ми се прибра и ще работи хоум офис. Дано да мине бързо на детето. За утре бяхме планували да са у нас за няколко часа, но ще преценим допълнително.
Благодаря за рецептите!
Благодаря и за новата ни тема!
Мериан, приличаме си с теб. И аз ръся акъл за обличането от време на време Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 9
  • Вила Великула
Добро утро, момичета!
Радвам се, че ви хареса новата ни къщичка. Ще съм още по-щастлива ако музата споходи Борянка и да включа към началото и нейни стихове.
Тони, питаш ме кога успя - като ме хванат лудите и като си наумя нещо, мога да направя чудеса от храброст. Вчера беше такъв ден. Днес се надявам да ми е по-лежерно, а и имам две процедури - едната е при рехабилитатор, а другата при козметик.

# 10
И от мен добро утро!
Минахме между капките днес, аз с шапка и яке, Чарли с дъждобран.
Стягам багажи,  моя и неговия и го предавам на отглеждане до двайсети.

Пипи, чудесна тема си спретнала, благодаря!
,,Октомври се разплака и се сгуши..."
Днес е само време за сгушкане , но ,,няма нищо по - хубаво от лошото време"".

Да сме здрави, да изпълним и тази тема с добри вести за хубави преживявания.
Месеци не съм ви виждала,  чакам Луковит с нетърпение.

Хубав да ви е денят и да ви върви по вода във всичко, с което се занимавате!

# 11

Опитах се , не стана номера, понякога не ще.

# 12
Аууу, Борянка, к'во е това страшилище Simple Smile Wink !
И през екрана на телефона ме е страх да го докосна.
Опазил ме Господ -  до сега не съм се срещала с представители от този вид, дано и да не срещна, че и от картинките им ме страх...

# 13
  • Кубрат/ Пишурка
Добро утро и от мен.
Пипи и аз благодаря за хубавата къща! Особено ми хареса първото стихо. Не бях го срещала.
И при нас е мръчкаво и малко пършули.

# 14
Що  обиждаш на страшилище,  аз съм.

Хайде по-стара снимка, без страх да гледаш. Няма ли рожденици, днес не съм правила торта.

Общи условия

Активация на акаунт