Майчинството счетоводно-62

• 38 192
  • 761
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Моля, прочетете внимателно този първи пост! Отговорът на Вашият въпрос може би е някъде тук! Благодаря!

И ако обичате нека темата да не се пълни със ЗАПИС! Благодаря за разбирането!!!!!

Темите до сега: Тема 1; Тема 2; Тема 3; Тема 4; Тема 5; Тема 6; Тема 7; Тема 8; Тема 9; Тема 10; Тема 11; Тема 12; Тема 13; Тема 14; Тема 15; Тема 16; Тема 17; Тема 18; Тема 19; Тема 20; Тема 21; Тема 22; Тема 23; Тема 24 Тема 25, Тема 26 Тема 27, Тема 28, Тема 29, Тема 30, Тема 31, Тема 32, Тема 33, Тема 34, Тема 35, Тема 36, Тема 37, Тема 38, Тема 39, Тема 40, Тема 41, Тема 42, Тема 43, Тема 44, Тема 45, Тема 46, Тема 47, Тема 48,Тема 49,Тема 50,Тема 51,Тема 52, Тема 53, Тема 54,Тема 55,Тема 56,Тема 57,Тема 58,Тема 59,Тема 60, Тема61

bouquet ЗА ВСИЧКИ КОНСУЛТАНТИ:    bouquet
Ала-Бала; Lady Brinne; ДейзиГ; Elfita;Стики; Viva 123;pantera66;Шана

Телефони на НОИ София за проверка на обезщетенията
926 10 10

Калкулатор за изчисляване на заплата и всички осигуровки - на КиК
Калкулатор за изчисляване на майчинството (с огромни благодарности за katya_k и колегите й  bouquet)

Адреси на ТП на НОИ където можете да получите информация за болнични и др. обезщетения - в сайта на НОИ - Контакти

Във форума
- тема за детските
- Тема за програмата „В подкрепа на майчинството”

Справки може да си правите в сайта на НОИ по ПИК - персонален идентификационен код. Ако нямате ПИК, в НОИ по адресната ви регистрация ще може да получите - лично.

Много полезен код!  Peace

С него на сайта на НОИ ще виждате какъв е осигурителният ви доход, какви обезщетения и кога сте получили, както и дали са ви предадени болничните и др. документи.

Напр:
-   справка за това на какви суми са ви осигурявали –
е-услуги - Справка за социалното осигуряване
https://socialsecurity.nssi.bg/
Там ще видите осигурителния си доход. За месеците, когато сте били в болнични, ще са повече суми - съберете ги.   Wink

-   справка за изплатените болнични -
е-услуги - Справки по ЕГН и Булстат - "Справка за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО чрез НОИ по ЕГН "
https://benefits.nssi.bg/EGN/

-   справка за статуса на болничния (кога е предаден, изплатен ли е, всички данни по него – попълнени от доктора и счетоводството)
е-услуги - Справки по ЕГН и Булстат - най отдолу на страницата е "Справка за представени в НОИ документи за обезщетения и помощи от ДОО, статус на обработка и изплащане"
https://benefits.nssi.bg/detailedegn/ReportBolnForEGN1.asp

Прил 12 http://www.fisconsult.bg/dokumenti/obrazci-i-dokumenti/item/obra … stoiatelstva.html
Прил 4 http://www.bgstuff.net/formi-i-dokumenti/deklaracii/1299-pril-4- … nie-chl-54-ot-kso

Как се изчисляват болнични? актуализирано за 2011, благодарение на Стики

Кога бъдещата майка има право на обезщетения?

Какво включва майчинството?

Застъпване на майчинства

Документи за ползване на обезщетение за бременност и раждане,и отпуск за гледане на дете до 2 г

Процедура по прехвърляне на отпуска за гледане на дете до 2 г

Необходими документи за обезщетенията - http://www.noi.bg/ - от менюто в ляво избирате УКАЗАНИЯ

Териториални поделения на НОИ, филиали, и архивни стопанства в страната

Последна редакция: сб, 11 окт 2014, 17:21 от ♥Elfita♥

# 1
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Може ли някой да ми каже счетоводител в Бургас , който да се заеме с документите ми за получаване на майчинството . Искам да започна да се самоосигурявам и съответният човек да движи всичко вместо мен , като заплатя за услугите му .
Възможно ли е въобще това като опция , понеже въобще не съм в час с бюрокрацията.

Според мен е възможно.Питай познат, който има счетоводител и може да ти го препоръча.Или виж в интернет счетоводните кантори.Някои от тях ще извършва тази услуга срещу заплащане.

Мерси за темата  Hug

# 2
Може ли някой да ми каже счетоводител в Бургас , който да се заеме с документите ми за получаване на майчинството . Искам да започна да се самоосигурявам и съответният човек да движи всичко вместо мен , като заплатя за услугите му .
Възможно ли е въобще това като опция , понеже въобще не съм в час с бюрокрацията.

Според мен е възможно.Питай познат, който има счетоводител и може да ти го препоръча.Или виж в интернет счетоводните кантори.Някои от тях ще извършва тази услуга срещу заплащане.

Мерси за темата  Hug

Аз вече изпратих запитване до няколко счетоводни кантори , надявам се да има тази опция , че незнам сама дали ще се оправя .
Ако все пак някой може да пи предложи определено място или човек , който да извършва съответните услуги ще съм много благодарна .
И още един въпрос . Понеже живея в друго населено място различно от постоянният ми адрес по ЛК , лично ли се подават молбите за детски надбавки и еднократна помощ при раждане или може с пълномощно някой друг да ги подаде от мое име .

# 3
  • София
Здравейте, искам да попитам знаете ли дали помощта за майки студентки с близнаци е колкото за останалите?
Според мен е, но срещнах и коментари, че някои социални служители се чудели дали е еднаква.

И още един въпрос - ще ми изплатят ли студентската помощ, при положение че работя, осигурена съм и ми се полага и еднократната помощ за децата (2-ро и 3-то), която е общо май 2400 лева? Има ли смисъл да подавам документи и за двете или трябва да избера едното?

Благодаря!

# 4
  • Пловдив
Има ли смисъл да подавам документи и за двете или трябва да избера едното?

Имаш право и на двете помощи /нали отговаряш на условията за студенти?/,пък ако искаш избирай за коя да подадеш  Laughing
Помощта за студенти е на стойност 2880 лв,независимо от броя на децата.
Отделно има и помощ за близнаци специално

Последна редакция: нд, 12 окт 2014, 22:26 от ♥Elfita♥

# 5
  • София
Благодаря ти!

# 6
  • Русе
Здравейте. Напускам работата си и ще почвам нова, като няма да има прекъсване в стажа. Получавам обезщетение по чл. 54 от КСО. При смяна на работата попълват ли се някакви документи относно обезщетението и какви, ако да?

# 7
Здравейте. Напускам работата си и ще почвам нова, като няма да има прекъсване в стажа. Получавам обезщетение по чл. 54 от КСО. При смяна на работата попълват ли се някакви документи относно обезщетението и какви, ако да?-Приложение №12 за прекратяване на обезщетението, поради прекратен трудов договор.

# 8
  • София
Здравейте, имам въпрос и много ще се радвам, ако някой ми отговори, защото търсих и не намерих отговор. Знам, че след прекратяване на трудовото правоотношение може да се ползва болничен до 30 дни след прекратяване за период не по-дълъг от 30 дни, но това включва ли и болничния за гледане на дете ?  Предварително благодаря за отговора

# 9
Здравейте, имам въпрос и много ще се радвам, ако някой ми отговори, защото търсих и не намерих отговор. Знам, че след прекратяване на трудовото правоотношение може да се ползва болничен до 30 дни след прекратяване за период не по-дълъг от 30 дни, но това включва ли и болничния за гледане на дете ?  Предварително благодаря за отговора

Привет, за съжаление имате право на обезщетение за болничен само за вас (нямате право на обезщетение в случай, че е за гледане на болно дете или на болен член за семейството).
Повече инфо тук (точка 11): http://www.nssi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost/1861-povn13

# 10
  • София

Привет, за съжаление имате право на обезщетение за болничен само за вас (нямате право на обезщетение в случай, че е за гледане на болно дете или на болен член за семейството).
Повече инфо тук (точка 11): http://www.nssi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost/1861-povn13
Благодаря ви много за бързия отговор, и аз така си мислех, но исках да съм сигурна

# 11
Здравейте!

Предварително се извинявам, ако има зададен вече такъв въпрос, но просто не успях да намеря отговор за себе си.
Бременна съм в почти 5 месец и съм в болничен от 01.09, като първият ми болничен е от ЛК и е 14 дни, тоест от 01.09-14.09. Следва друг болничен, но вече от АГ, който е 30 дневен и е от 15.09-14.10.14.
Днес получих превод от НОИ, но доста по - малко от очакваното и въпроса ми е следния: този превод, който съм получила за първия болничен от 14 дни ли е? И кога трябва да очаквам превод за следващия ми болничен - 30 дневния, който обхваща и период от септември месец?

Май малко объркано стана, но се надявам да ме разберете. Благодаря предварително.

# 12
Добър ден! Искам да попитам на 22ноември ми е термина за раждане кога се изплаща първия болничен.

# 13
  • Русе
Здравейте. Напускам работата си и ще почвам нова, като няма да има прекъсване в стажа. Получавам обезщетение по чл. 54 от КСО. При смяна на работата попълват ли се някакви документи относно обезщетението и какви, ако да?-Приложение №12 за прекратяване на обезщетението, поради прекратен трудов договор.
Благодаря   bouquet

# 14
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте!

Предварително се извинявам, ако има зададен вече такъв въпрос, но просто не успях да намеря отговор за себе си.
Бременна съм в почти 5 месец и съм в болничен от 01.09, като първият ми болничен е от ЛК и е 14 дни, тоест от 01.09-14.09. Следва друг болничен, но вече от АГ, който е 30 дневен и е от 15.09-14.10.14.
Днес получих превод от НОИ, но доста по - малко от очакваното и въпроса ми е следния: този превод, който съм получила за първия болничен от 14 дни ли е? И кога трябва да очаквам превод за следващия ми болничен - 30 дневния, който обхваща и период от септември месец?

Май малко объркано стана, но се надявам да ме разберете. Благодаря предварително.

Зависи кога да са подадени в НОИ и колко очакваш да е сумата.Вземи си ПИК код от НОИ и следи там.

Добър ден! Искам да попитам на 22ноември ми е термина за раждане кога се изплаща първия болничен.

А изобщо от кога е болничният и имаш ли издаден такъв?

Общи условия

Активация на акаунт