Искам да кажа ... (78)

• 76 153
  • 745
  •   1
Отговори
  • Ямбол
Задава се най-светлият и хубав празник.
Задължително го отбелязвам.
А вие?

Когато готвите нещо,
не забравяйте да пратите
линк към рецептата на Лале в дъжда за тук:
Готварската книга на "Искам да кажа..."  chef

# 1
Кирил и Методий са първите, и най - главни будители. Ако не бяха те, други след тях нямаше да има. С това се аргументира дребната, че е отбелязала 24 май, като ден на будителите. Къде го сееш, къде никне, хохохо. За втори път счупихме преден зъб, на едно и същото място, и все в главата на кучката.

# 2
  • югозапад, под "Марков камък"
24 май е един от най-най любимите ми празници, свързвам го с тържественост, възхищение и много, много божури.

Много студено при нас пак пуснахме парното.

Успех на матурата утре !!!

# 3
  • В един копнеж!
На 24 май винаги си казвам: "И ние сме дали нещо на света!"

# 4
Един от най-хубавите български празници. Изпълвам се с гордост на тази дата и ми е хубаво и приповдигнато.

# 5
Спомням си тържествата за 24 май в ученическите ми години. Ходехме на репетиции в читалището, а на самия ден - изнасяхме програма на площада. Четяха имената на отличните ученици, особено хора се чувствах, че и аз съм в списъка Flutter.
Сега не правят такава програма Thinking.
Иначе, професионален празник ми е. Обикновено си купувам книга.

# 6
Благодаря за новата тема!  bouquet

Обикновено правим някакво експозе за децата в градината с азбуката и с обяснителни картички какво представлява кирилицата и къде се използва по света.

На нашето дете подаряваме българска книга.

# 7
Благодаря за новата тема!  bouquet

Обикновено правим някакво експозе за децата в градината с азбуката и с обяснителни картички какво представлява кирилицата и къде се използва по света.

На нашето дете подаряваме българска книга.

По стечение на обстоятелствата, моето дете ще изнася концерт на 24 май. Ще му подаря цветя; искам божури, но едва ли ще намеря. И аз свързвам 24 май с божури.

# 8
  • Телиш/Плевен
Много любим празник ми е 24-ти май, а и преди осем години на тази дата ми беше абитуриентският бал.

Успех утре на матурата и от мен! bouquet

# 9
Харесвам 24 Май. Не знам как да го отбележа, но Контеса ми даде идея. Ще си купя книга.

# 10
Ооо, да, бижутерите!
Спомням си, че поднасях букети от божура в градината на госпожите. Сега процъфтява по-рано Thinking.

# 11
  • Sofia
24 май не го отбелязваме  newsm78, както и другите официални български празници  Embarassed. Споменаваме го, но не правим нищо специално. И сега има шевствия, но не сме ходили.

Ученическите ми спомени от празника са противоречиви. Сестра ми свиреше в духов оркестър и репетираха усилено, а тя мърмореше  Whistling. Аз учех в руска гимназия и имахме много сладки униформи- синя рокля с бяла престилка с къдри, които обличахме и манифестирахме  Mr. Green.После ходехме на сбор в градския парк Joy.
Свързвам деня и с абитуриентските балове  Crazy.

Бях на консултация в една клиника, обмислям една процедура,ама ме е шубе...малко. Thinking
ММ беше в Истанбул и донесе турски сладкиши, уважих ги многократно  Embarassed

# 12
Харесвам 24 май като празник Simple Smile Не празнувам нещо специално, но обикновено се събираме семейството тогава и ако е хубаво времето понякога се разхождаме да видим шествието. Досега съм забелязала,че на този ден всяка година вали, може да е за малко, но е задължително Laughing

# 13
Не празнуваме особено тържествено. Купувам книга за дъщерята, от миналата година.

# 14
  • Бургас
Тази година ще сме в Пловдив на 24 май. Цвети ще ходи на манифестация с баба си, а ние ще ги гледаме някъде по трасето. После ще се почерпим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт