КГБ = Клуб на Готините Баби - 240

• 19 572
  • 735
  •   1
Отговори
  • Вила Великула

Вече е студено, лятото остана на далеко. Сутрин има гъсти мъгли и много облаци. Е, има го слънцето, показва се боязливо от време на време, опитва се да ни стопли - поне малко. Листата по дърветата от жълти стават кафяви. И все пак не е ли прекрасно, когато се събудиш сутрин и седнеш да пиеш горещото си кафе до прозореца, пред тази гледка? Ноември е онази прелюдия към предстоящата зима, към празничните дни, към снежните човеци. Последния месец, в който има слънце и все още градусите надхвърлят минуса. Не по-малко хубав от всички останали месеци!
Добре дошъл Ноември

И как нова тема без поезията на Боряна?

Ноември
И започват мъглите,
и коминът дими.
Топлината отлита
найде там, през земи.
И е всичко прибрано
във дълбоко мазе,
някой почва отрано
да приготвя мезе.
Зимни празници вече
ей задават се там.
А дали са далече?
Аз си вярвам и знам
че изгарящи жеги,
онзи потен режим
там назад оставете -
вече дълго ще спим.
Бавно тръгва животът,
бавно зрънце расте.
Стихва всякакъв тропот.
Чувам смях на дете.

СТАРИ ТЕМИ:  

ВИНАГИ ЩЕ ВИ ПОМНИМ
Скрит текст:
=======       =======       =======
Мел, винаги ще бъдеш една от нас!
04.09.1985 - 14.12.2012
Мими (Руми), винаги ще бъдеш една от нас!
12.06.1954 - 18.08.2018
Хармонично (Таня Тодорова), винаги ще бъдеш една от нас!
05.04.1954 - 28.02.2019
Хули (Пенка Маринова), винаги ще бъдеш една от нас!
01.03.1953 - 12.11.2022

ПРИЯТЕЛКИ, ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ДОБРИЯ ТОН!

# 1
Пу ,първа, нека е слънце в душите и през ноември!

# 2
  • Вила Великула
Борянка, ти освен поетеса си и детектив. Много бързо се ориентира.

# 3
Нека съм първа, нали може?
Въпреки всичките ми кусури, колкото и нескромно да звучи, мисля, че съм добър човек - орисвам темата само с хубави преживявания да я изпълним.
Орисвам и пишещите в нея да са здрави, те и близките им хора, да са спокойни и само хубави неща да се случват .

Пипи, Борянка, респект !!!
Темата е вълшебна!
Да ни е уютно в нея в мрачните есенни дни!

П.п.
Не съм първа, но и в тройката е добре!
Слагайте усмивките, няма да е все така!

# 4
  • София
Ето ме и мен в новата къщичка!
Добро утро, приятелки! Hug
Благодаря ти, ПИПИ - ти знаеш за какво! Grinning
БОРЯНЧИЦЕ и на теб благодарности. И ти знаеш защо. Grinning
На всички ви казвам Heart ви до никъде и повече от повече!

# 5
Добро утро!
И аз, като Мериан пиша
от тролея.
Да разбирам ли , че новата
среща ще е във Варна?
Пипи, благодаря!

# 6

"Помнете, че времето не може да се пести, то просто трябва да се живее."

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Още ми е палаво и усмихнато Simple Smile Колко още ще благодарим за подарения ни слънчев и приказен ден в събота.
Борянка, дъжда и листопада са на разположение - тази есен не може да се оплачем. Бог си знае работата - след цяло лято суша и безводие сега ни връща така необходимата водица Nature Sweat Drops
Клечи, Чарли е щастлив с такава баба, любвеобилна и всеотдайна. Какво стана със слушалките - отвори ли ножица?
Днес започвам да се занимавам с имоти - събрах необходимите документи и напред. Пожелайте ми успех!

Хубав и спокоен ден на всички Heart и

П.П. Ама сте толкова бързи - докато се натутам Пипи пусна темата, не заключи досегашната и аз прехвърлям поздрава си и тук Simple Smile

# 7
  • София
Пипи, страхотна тема както винаги! Голямо благодаря! Нека я изпълним с чудесни новини!

# 8
Ооо, Макавели, аз не разказах ли вчера за слушалките ?
Добре, че не бяха отворили още магазините, та да се обзаведа скоростно с още един чифт -  намерих си ги.
Не стигнах да ползвам предлаганото от вас вълшебство Simple Smile, но пак заслугата е на Тетка - ще те черпя, момиче Simple Smile .
Съдбата и случайността  си знаят работата,  имах изненадваща виртуална среща с нашата Тетка и при разменената информация се светнах, че то не било, компютри, а компоти , през цялото време съм търсила на грешното място и напразно обвинявах Чарли, че той е виновен, а аз просто в последния момент смених раницата с друга чанта, по да ми подхожда, да си не излагам красивото другарче Simple Smile и те, ето ги  - кротко и тихо слушалките си ме чакаха сврени в едно ъгълче на другата чанта.

П.п. Личи си, че ми е мързеливо.
Време ми е да се ориентирам към банята, че много се отплеснах.

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 15:25 от Важна клечка

# 9
По-важни са съвпаденията по психични разстройства отколкото зодиакални съвпадения, да сме с еднакви психични разстройства!)
 Клечи, ако изгубиш очилата , потърси на главата. И като си светиш с телефона да го търсиш.
 Не си сама в тези дейности , общи са с други.  Вече е нормално да питам къде отивам и защо дойдох тук.
   Варна и морето ли ви чакат,  да ви се смеят чайките там. На банските де. Купувайте си нови, модерни. Има опасност от отвличане с чувал, на път ви  е. Нека напече. Ей  де е лятото. Нищо време.
Чарли има повече тоалети от мен ,завиждам му.

# 10
Борянка, зарязвай къща и градини и идвай да те осиновя Simple Smile Wink .
Ще те разхождам сутрин и вечер, а чат - пат и по жълтите павета и НДК ще те водя , ще те храня с най - отбрани ( а и скъпи) храни, а ти ще ми се връткаш, ще ми се цупиш, а аз ще ти се моля да си изядеш манджата да не заслабнеш и най - важното, по цял ден ще се търкаляш от едно място на друго и ще се сърдиш ( и ще ръмжиш), ако без да искам по някакъв начин те побутна и обезпокоя Simple Smile .

# 11
Ще се ревнуваме с Чарли кой ти е по-любим, е ти нерви пак. Аз и без това се търкалям по цял ден.

# 12
  • някъде другаде
Пипи , благодаря. Както винаги страхотно е оформена темата. Да я изпълним само с добри новини.

# 13
Благодаря за новата къщичка - на Пипи за прекрасното оформление, на Борянка за ноемврийското настроение Heart (И аз го докарах в рима Simple Smile)
Радвам се да ви чета мили баболинки! Дано изпълним темата с положителни емоции!

Стартирах седмицата пак с разбъркан график. Сутринта бях намислила да ходя при ЛЛ за тримесечните рецепти, а от 17 ч съм на лекар. Съответно строих ММ да е дежурен по мама, а неговата работа да си я организира според моя план. Да, да, ама не. Личната днес по график е следобед. Ще "маам гащи" от единия до другия край на София, а за 17 ч ще се чудя къде да си паркирам колата в центъра.
Макавели, стискам палци всичко да е наред с твоите документи. Аз от миналата година влача казус с мой имот и сега ще опра до адвокат да съдейства за процедурата. От нищото възникна проблем, за който разбрах по случайност. Ще трябва да нося от девет кладенеца вода. Дано и при мен се оправят леко нещата.
Снощи дребосъчковците бяха до късно у нас. Направиха с дядо си тиквените фенери. Дъщерята и зетя трябваше да си оправят нещо по колата. За лош късмет на финала е изникнала нова тежка повреда. Колата е ретро, частите са кът. И на двамата им се ревеше.
Хайде, оставям ви. Пералнята изпра, изпих си кафето, време ми е да се размърдам.
Хубав ден на всички!

# 14
Привет, привет и от мен!
На Пипи и Борянка, отново голямо БЛАГОДАРЯ! Къщичката ни и този път е чудесна и уютна, благодарение на вашето старание момичета! ❤️ А ние да се постараем да поддържаме огъня, да цари все така мир и веселие! Все така да си помагаме и подкрепяме в трудните моменти! За което пък БЛАГОДАРЯ на всички вас! ❤️
Стискам палци на Макавели и да оправи неразбориите с имотите и на Тетка, да успее да огрее навсякъде, за да й се получат нещата както ги е планувала!
Днес малкият е на градина, а аз съм се развихрила да пооправя тук там. Стигнах до стълбището, но реших да изпия един чай и да ви нагледам. Чая вече е изпит и аз продължавам.
На всички  пожелавам спокоен и спорен ден! Чаф до после 🤗

Общи условия

Активация на акаунт