Веганството - да споделим опит - 10

  • 51 319
  • 741
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 708

За Б12 и не само:
http://www.living-foods.com/articles/b12issue.html - на английски
http://cubbit.blogspot.com/2009/01/12.html - на български
http://cubbit.blogspot.com/2008/09/brief-von-dr-martin-balluch.html - на немски
http://cubbit.blogspot.com/2009/01/12_10.html - обобщен превод на български от последния линк, само за Б12
http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=324
http://hamhum.net/content/view/118/84 

За желязото:
http://www.howtoeat.info/index.php?option=com_content&task=v … 649&Itemid=76

За калция:
http://ecovege.org/bg/practica/36-practice/303-vegetarianski-kit?start=6

За фитиновата киселина:
http://www.bb-team.org/articles/751/

За магданоза:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=149033

За халвата:
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.3530.html
http://hamhum.net/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid= … etail&id=4509
http://www.kulinarno-joana.com/2009/03/semolina-khalva/

За туршиите, киселото зеле и ферментацията:
http://www.bb-team.org/articles/3168/
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=552719.msg17516396#msg17516396
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=552719.msg17522337#msg17522337

Растителен протеин
http://www.bb-team.org/articles/3276_rastitelni-iztochnitsi-na-p … ein#axzz1A1DxjwBI

За млякото:
http://harmonica.bg

За ориза:
http://wholehealthsource.blogspot.com/2009/04/new-way-to-soak-brown-rice.html

За мазнините, видовете зехтин, киселинност и т.н.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=552719.msg17359945#msg17359945
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=552719.msg17375651#msg17375651
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=552719.msg17399909#msg17399909

За суровите бобови
http://www.living-foods.com/articles/sprouting.html
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=552719.msg17496533#msg17496533 - страхотен и подробен пост на Реалист

Червен боб: "Инциденти на хранително отравяне са били установени свързани с консумирането на сурови или не добре сготвени червени бобени зърна. Симптомите могат да се появат след изяждането само на 4 сурови зърна и включват гадене, повръщане и коремна болка последвана от диария. Природно съдържащ се хемаглутен е отговорен за болеста, но може да бъде унищожен от високата температура при готвене и бобените зърна стават напълно безопасни за ядене. Поради тази причина червените бобчета не трябва да поникват."

Соеви зърна: Съдържат анти-трипсинов фактор (трипсинов инхибитор), който предотвъртява усвояването на аминокиселината метионин. Соевите кълнове трябва бързо да се потопят във вряща вода, за да се дезактивира трипсиновия инхибитор.


Оризово мляко:
http://www.nomilk.com/ricemilk.txt

Сейтан:
http://forkable.blogspot.com/2008/07/courtesy-of-toliveandeatinla.html
http://www.vavalu.net/?p=329
http://ecovege.org/novinite/novini-ot-bulgaria/211-novi-vege-pro … kti-seitan-tempeh
http://en.wikipedia.org/wiki/Wheat_gluten_%28food%29

Домашна боза:
http://www.blizodobebeto.com/2008/06/19/boza/

За кълновете:
http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/2forum/index.php?topic=190.0
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.478.html
http://surovo.hit.bg/3_2.htm
http://surovo.hit.bg/3_3.htm
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=6977
http://www.living-foods.com/articles/sprouting.html

За хляба:
http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=1934&st=20
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3290.0.html
http://www.libsu.uni-sofia.bg/Statii/hliab.html
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382463.msg11674263#msg11674263
http://www.receptite.com/recepta.php?r=13343

За кваса:
http://sluncemoon.blogspot.com/2009/11/blog-post.html
http://lichentrenior.com/hliabat-nezdrava-tradicia/

Естествени дъвки:
http://www.zvkedri.com/p_pasta.html

Таблица за комбинация на храните:
http://qito.files.wordpress.com/2007/02/troph.jpg
http://club-rh.blogspot.com/2009/01/blog-post_26.html
Ориентирахме се предимно по първите 2 таблици (черно-белите).
Линк към категорията ястия без месо от горния блог.
http://wholefoodcatalog.info/foods/ Каталог на продуктите и хранителните им стойности
http://nutritiondata.self.com/ Know what you eat

Препарати за миене на плодове и зеленчуци:
http://maistorica.blog.bg/hobi/2009/01/05/malki-trikove-ekstrakt … -v-domakin.273443
http://dionis.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=61795&df=14&dflid=3
http://matatama.wordpress.com/2009/12/12/%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B … 1%83%D1%86%D0%B8/

За пробиотиците

Зеленина на масата

Борса Слатина

Статия за връзката м/у храните и менструацията

Хранене според типа кожа

За свободните радикали

За афлатоксините

Сайт за замърсителите в храните

Хранене и алкално-киселинен баланс

Таблица за съчетаване на храните

Каталог на български кулинарни блогове

Форум на немски

Вегетариански диети

За месото и хората

Видове зелени салати

Правила за готвене

За пречистване от паразити

Божията аптека

Био знаци

Био и феъртрейд неща

Солидарно земеделие

Добри и лоши съчетания на витамини

За цветовете и хроматерапията

Заместители на яйцата


Книги:
http://sproutman.com/index.php?main_page=product_info&cPath= … amp;products_id=6
http://sproutman.com/index.php?main_page=document_product_info&a … amp;products_id=1
http://sproutman.com/index.php?main_page=product_info&cPath= … amp;products_id=5
http://www.amazon.com/Quantum-Wellness-Cleanse-Essential-Healing … 33695&sr=8-1#
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-312/id-28117/malkata-goliama-ve … ianska-kniga.html
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=29717
http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=2&find=%C5%ED%E7%E8%EC%ED%E8%FF%F2 - "Ензимният фактор" - Х.Шиния
http://www.book.store.bg/p64436/energichni-za-cial-zhivot-viktoria-butenko.html - "Енергични за цял живот" - В.Бутенко

Филми:
Food Inc - Official Trailer
Sugar: the bitter truth
Най-вдъхновяващата лекция от Гари Юрофски
*част от съдържанието на филма не е препоръчително за хора със слаби нерви и бременни*
Gary Yourofsky's Speech: Q&A Session

Био магазини:
http://www.zdravensait.hit.bg/superhrani.htm
http://www.bioslunceluna.com/shop
http://biomag.bg/magazini/
http://www.balevbio.bg
http://biosviat.com/index.php?option=com_content&task=view&id=211
http://www.amiti.org/
http://www.zoya.bg/
био щандовете на Елемаг, Пикадили, Хит, Карфур, ДМ

Онлайн магазини
http://www.thesuperfoodco.co.uk/
http://www.funkyraw.com/
http://www.iherb.com/default

Сайтове:
http://www.recipemagician.com/
http://www.zemianazaem.com/
http://bgcookbook.hit.bg/thesaurus/tofu.htm
http://www.vegiac.com/forums/recipes/
http://www.kulinarno-joana.com/category/fast/
http://www.kulinarno-joana.com/category/desserts/cookies/
http://vesy.wordpress.com/category/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B … 0%B2%D0%BD%D0%BE/
http://vkuhniata.wordpress.com/2009/08/22/masapan/
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/recipe_59
http://glutenfreegoddess.blogspot.com/2008/07/vegan-vegetarian-recipe-index.html
http://mandja.com/menuto/menu-recepti-postni-s-nahut
http://navigator.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1 … D0%BF%D1%82%D0%B8
http://www.vegebg.org/index.html
http://www.dar-center.com/section/?section=8
http://www.vegcooking.com/makingthetransition.asp
http://desilifestyle.net/
http://www.naturelita.com/
http://www.organichno.com/
http://colourofcinnamon.com/
http://vanillka.wordpress.com/
http://www.lookbookcookbook.com/p/recipes.html

Кетъринг:
Soul Kitchen
Доброхран

Ето тук- 21 дневен период, в които може да се пробвате на веганска диета. Медицински лица ще ви изпращат съвети, рецепти. Може да им задавате и въпроси.


НАШИТЕ РЕЦЕПТИ:
Баница с тиквички
Хляб с моркови
Домашен ябълков оцет
Различни веге баници
Истинска сурова тахан халва
Трахана
Веганската мусака на Мег
Содена питка с праз
Сос за зеленчуци на пара
Пълнени "мидички" със зеленчуци и "сирене"
Сладки с портокалов сок
Бързо, вкусно и полезно
Домашен квас + рецепта за хляб с кваса (Дао)
Пастет
Рецепти за боза
Авторска салатка на Щастливата
Авторска салатка и от Реалист
Баба Гануш
Зелена салата с киви дреснинг
Дал (леща с ориз)
Енергийна торта
Рецепта за тофу
Вкусни рецепти без животински продукти
Динено мляко
Грис халва от Търся си ник
Донати солени и сладки
Бисквитки от амарант от Щастливата
Светкавична овесена "питка" от Търся си ник
Портокалово сладко с фурми


Събрани рецепти от първите теми благодарение на Щастливата

Тук е събрана цялата информация от тема 2

Старите теми:
Веганството - да споделим опит
Веганството - да споделим опит - 2
Веганството - да споделим опит - 3
Веганството - да споделим опит - 4
Веганството - да споделим опит - 5
Веганството - да споделим опит - 6
Веганството - да споделим опит - 7
Веганството - да споделим опит - 8
Веганството - да споделим опит - 9

# 1
  • в света на неограничените измерения
  • Мнения: 254
Никога не съм била първа.   
Палиа, балагодаря за новата тема   bouquet

Много ми е приятно да ви чета.

# 2
  • София
  • Мнения: 1 402
здравей, Palia, и тук и благодаря за новата тема   bouquet

съжалявам,че ще наклоня темата пак ...но имам проблем последните дни Confused
имам проблем със стомаха-болки,газове,разстройство/преодоляни до почти 100%/,но най-много ме учудва и мъчи,това че и чаша таратор да изям,и се подувам като бременна ,до под ребрата чак  Tired -вече три дни съм така-почти само на чай,вода,таратор съм,ащото не могада поема нищо друго,да си помисля дори...
взимах въглен,супа Моро пробвах малко,пробиотици...всъщност след пробиотиците,непосредствено след храна се подобрява положението с подуването  newsm78

ориз спасява положението, обикновен сварен, без мазнина - можеш да сложи чубрица или джоджен - хем за по-добър вкус, хем и те са полезни за подобни болежки, бързо възстановяване!

връщам се в другата тема да чета, че доста се е изписало

# 3
  • Мнения: 223
Здравейте и от мен.
Тази година имам плодово-зеленчукова градина на балкона, и днес видях първата узряла ягодка. Ура!

# 4
  • Мнения: 19 296
Подкрепям за ориза. Бял, сварен без мазнина, сухари. Пробиотици тип Линекс по три пъти на ден.
Оризът обира слузта от организма.

# 5
# 6
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
Добро настроение и чиста храна на всички!

# 7
  • Мнения: 381
Поли, много се радвам за тебе! Много! Hug
Гладуването и суровоядството наистина помагат! Peace


Mamagemelar,
на мене ми помага за малко да спра храната.

Момичета, има ли впечатления някой от тапиока? Използвали ли сте?

Вижте и това: http://www.edna.bg/izvestni/naj-izvestnite-zheni-vegani-na-holiv … a.bg_rss_may_2012


По темите, които сте коментирали предишната тема:

Това, че някой ме чете и си мисли - "Боже, тази е луда, откачена, лош човек и т.н.", НИКОГА няма да ме накара да спра да бъда такава, каквато съм, да спра да пиша и споделям тук или да премълчавам някакви неща. Никога не би ме издразнило и не би ми повлияло. Хора има всякакви и аз уважавам избора на всеки един от тях, включително избора им да мислят така за мене и моите избори. Въобще не ме вълнува какво друг приказва за мене, за нас като общност и група, че има шпиони, пък и да внимавам какво пиша и т.н., и дори се учудвам, че толкова го коментирате, в моето съзнание един осъзнат човек е над тези неща.

И още нещо - смятам, че наистина всеки човек има правото и свободата /да, използвам точно тези две думи/ да прави каквото иска. Когато някой пише блог, писателства и т.н., а на мене не ми харесва или не съм съгласна с него - просто не го чета. Не го коментирам и не го критикувам, защото не съм съдник и не смятам, че изхождам от единствената истина, че съм единствената права, избягвам да използвам - "не може да правиш това и онова, не трябва да се прави това и онова...", някак не ми се струва ок...за мене...
И на мене не ми допада Ванилка и още някои други - просто не ги чета. Точка. Колкото до идеята, че ние сме длъжни да говорим за това и да критикуваме, защото има начинаещи, които могат да се подлъжат, подведат и т.н...ако пътят на тези начинаещи ги е довел точно до там, значи трябва да минат през това. Peace

Подкрепям на 100 процента мнението на Краси от предната тема.

Имам и един най-любим израз..."Спрели сме се тук за малко - за да се срещнем, да се обичаме и да споделяме"...не ми звучи като - за да се обсъждаме и критикуваме... Peace

Последна редакция: ср, 06 юни 2012, 22:03 от Щастливата

# 8
  • Мнения: 381
От кога се каня да ви споделя и това:

http://openom.eu/bg/2012/05/blue-economy-greenwashing/

Част от "Синята икономика", невероятен текст!

Тази част ми е любима:

„Зелени” решения, които използват токсични материали или процеси и имат нежелани странични ефекти не заслужават да получават награди за устойчивост. Нелогично е да хвалим някого за това, че нанася по-малко вреда, особено когато вредата е върху цялата екосистема, от която зависи животът на много видове. Етичното решение е да постигнем по-голяма полза, не да нанасяме по-малко щети. Замяната на азбест с халогени и бром за забавяне на огъня, например, не е реално решение. По-малко токсичният продукт си остава токсичен продукт. Трябва да търсим решения, които не замърсяват нито хранителната ни верига, нито околната ни среда. Можем да пренастроим мисленето си и да увеличим амбициите си. Аргументът, че малко токсини не нанасят никакви вреди, се основава на идеята, че нещо, което доказано е опасно, мутагенно и канцерогенно, е приемливо в микроскопични количества. Няма такава диагноза като „мъничко рак” – или си болен от рак, или не си! Същото се отнася и за идеята да използваш всякакви средства, за да извлечеш максимална печалба и след това да отделиш малка част от тази печалба, за да направиш нещо полезно за обществото. Тази компенсация е неетична, макар и за съжаление доста широко разпространена.

Невъзможността да се осъзнаят невидимите връзки отвъд очевидното е огромно предизвикателство, което трябва да бъде преодоляно при създаването на Синя икономика. Няколко иновации вече се провалиха заради недалновидност или недостатъци, които в началото не са били известни. Нова молекула за контрол на бактериите, разпространявана от Биосигнал, използва токсични разтворители в производството на синтетичен аналог. Първите хидрофобни/ хидрофилни повърхности, произвеждани от Кинетик за улавяне на росата в пустините, използват химически вещества, които представляват опасност за здравето на служителите и потребителите. Флуоресцентните лампи, създадени от Осрам, пестят много енергия и са добре приети от потребителите, но живакът, използван в производството, е токсичен. Той попада в природата, когато крушките се изхвърлят. Не може с чиста съвест да защитаваме пестенето на енергия, а в същото време да замърсяваме екосистемите с живак. Можем да се справим много по-добре от това."

# 9
  • Мнения: 782
Благодаря за новата тема   bouquet

Щастливата, много точно казано!

Някои от вас знаят , че съм всеядно, но това не ми пречи да ви чета с години. Харесвате ми, полезни сте ми, допадат ми доста от идеите и разбиранията ви ... не напускайте темата  Hug Не за първи път споменавате шпионите  Wink какво ви пука, че ви обсъждат в съседната тема - примерно или че някой развява "ценни" мисли из нета и участва в предавания, правейки се на всезнаещ ooooh! Преди години, когато чаках първото си дете се регистрирах тук и много изживявах всичко, случващо се във форума. Минах през най-различни фази, докато не достигнах последната /поне за сега така мисля/ - пиша където искам, чета избирателно, дразни ли ме нещо - просто го пропускам Simple Smile

# 10
  • Мнения: 1 732
Палия,     bouquet

Щастливата ,
много се радвам, че се включи. Полезно ми беше.     bouquet
Красиво звучиш. Simple Smile
Има неща, с които съм напълно съгласна. Peace Hug
иска ми се също и да споделя някои мисли.

Цитат
“Никога не би ме издразнило и не би ми повлияло.”
прекрасно е, че имаш тази убеденост.

А при мен има случаи , в които понякога ми влияе, умъчнявам се  например,  има случаи, когато се навлиза прекалено брутално в личния ми периметър. не мога да бъда кон с капаци.
Цитат
“наистина всеки човек има правото и свободата /да, използвам точно тези две думи/ да прави каквото иска
хайде тогава да почнем да хвърляме атомни бомби, да нападаме хората в метрото в Япония със зарин и така, де.....да правим каквото си искаме. Има такива документирани случи, не си ги измислям напосоки
Цитат
“Не го коментирам и не го критикувам, защото не съм съдник......”
ами не го коментирай.Wink изборът е твой. Има коментари, тип корекция, споделяне на личен опит и желание за комуникация. Има и критика тип “съдене”. Нека правим разлика. Peace
аз не мога да си позволя да прочета нещо , което за мен, според моят опит не е коректно и да си замълча само за себе си. При положение, че съм приела с цялата си същност общността, философията.....и имам нужда от споделяне.....почувствала съм  се близка, приобщена, ангажирана......Някак си съвестта ми не ми дава покой. Аз като бременна да съм си ОК, а друга бременна да си пие джинджифила сутрин, защото е прочела в "неслучайно място" и се е доверила, че помага при гадене....ама нали "това й е пътя",  та нека да стане белята тогава.
по- добре ли е да  замълча?
Цитат
не смятам, че изхождам от единствената истина, че съм единствената права,
съгласна ; разбира се  Simple Smile
Цитат
“не може да правиш това и онова, не трябва да се прави това и онова...", някак не ми се струва ок...за мене...”
относително е кое за кого е добре и кое не особено. Има уж до някъде някаква златна среда, но в даден случай едно ще е добре за някой в даден момент/състояние, а същото ще е опасно за друг в подобен/идентичен  момент/състояние.Навремето бях дала пример за лечителите в Тибет...


Цитат
“......че ние сме длъжни да говорим за това”

ценноста с-ма, ангажираност Rolling Eyes....казват, че никой за нищо не е длъжен. Ако съвестта те дърпа да се произнесеш, пишеш, /за да помогнеш; или с някаква друга цел, не знам- всеки заради нещо/ . Ако предпочиташ  да си пас, си пас. Много практикувано. Sunglasses
Всеки според осъзнатостта си.
Цитат
..."Спрели сме се тук за малко - за да се срещнем, да се обичаме и да споделяме"...не ми звучи като - за да се обсъждаме и критикуваме...
Каждый мерит по мере своей испорченности. Grinning

Първа помощ при натравяне с нитратни зеленчуци


Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 05:50 от take a smile

# 11
  • Мнения: 1 732
пак съм аз. Grinning  Blush Hug

Война на световете

Зеленчуците били братовчеди на плодовете по бащина линия. Векове наред живеели мирно и задружно. Даже почти били привързани едни към други. Растели си заедно, едните по земята, другите в храстите и по дърветата. Не си пречели, нямали какво да делят. С времето нещо се случило. За съжаление рано или късно винаги се случва нещо. Бавно и неусетно зеленчуците и плодовете се намразили. Дали заради нуждата от внимание и зрелища, дали заради нуждата от повече място и тор, но постепенно се натрупали противоречия. А противоречията, които не са решени, постепенно водят до едно – до омраза. Омразата си е просто омраза, но когато се натрупа, има нужда да се излее и тогава става страшно, както е и в нашия случай.

Ето как се стигнало до това: Преди години в провинция Барселона се провеждал ежегоден турнир, в който участвали картофите и прасковите. Прасковата решила да победи зеленчука с измама, тъй като се смятала за по-умна и изобретателна. Зеленчуците не били толкова глупави и се усетили и след погребението на картофа обявили война на прасковите от рода Нектарина. Само че преди решаващата битка на полето се стекли множество различни плодове и зеленчуци. Те искали да защитят честа на фамилиите. Така конфликтът между прасковите и картофите се превърнал във война между световете. Защо между световете? – ще попитате. Защото и плодовете, и зеленчуците си мислели, че няма нищо по-важно на света от тях самите.

Оттогава царството на зеленчуците – Lankpard, с владетел цар Картоф Трети, воюва с кралството на плодовете – Chicharito, с кралица Праскова Осма.

Между другото царството на Картоф било много красиво. Куполите на двореца били позлатени, къщите били от сребро и бронз. Символът на царството била великата анаконда, а в цялото Chicharito къщите били от костилки. Дворец от черен титан се извисявал над тях и по цял ден слънцето се наслаждавало на „Песента на щурците“. Всяка неделя имало битка – турнир между най-добрите праскови и картофи. Владетелите се срещали на бойното поле. Разполагали се, за да могат да гледат, докато похапват пуканки и слушат музиката на оръжията. Никоя от фамилиите нямала постоянен превес в турнирите.

Веднъж, когато Картоф Трети се върнал победен за пореден път, решил да прати дъщеря си Чипси при Великия лорд от Челси за съвет и помощ. Този лорд бил известен с бойните си умения и със зрелищните първенства, които обичал да организира. Преди години в супертурнира за титлата най-велик лорд, той победил всички, умъртвявайки ги само с един удар. Оттогава постоянно се биел и си организирал първенства със залози, в които участвали краставиците от Реал, морковите на Блекпул, Манчестъровите чушки и доматите от долината на Рома естествено. Великият лорд произхождал от фамилията на трюфелите и запазвал неутралитет в тази дълга и тягостна плод-зеленчукова война.

Принцеса Чипси намерила Лорда в един стадион и го повикала на помощ на Lankpard. Лордът харесал Чипси и се съгласил да помогне с това-онова. Картоф Трети го посрещнал с царски почести и го помолил да се бие вместо него. Трюфелът се съгласил, като поставил едно условие. При победа да получи ръката на принцеса Чипси. Царят търсел знатен и богат мъж за дъщеря си и приел искането на Лорда. Лордът се бил вместо царя и се върнал с победа при картофената наследница. Настанало всеобщо зеленчуково веселие. Всички започнали подготовката на сватбено тържество в имението Макдоналдс. През това време Праскова Осма била много ядосана и решила да накара колорадските бръмбари до нападнат Lankpard. Картоф Трети разбрал от шпионин за плана на Прасковата и решил да отвърне на удара, съюзявайки се със смъртния враг на прасковите – Белите червеи. Те се срещнали с колорадските бръмбари в решаваща битка. Бръмбарите имали превес, защото атакували и по въздух, и по суша. Победили, размазвайки червеите по пътя си, и продължили към Lankpard. Войната се разраствала, това била война на световете. Отдавна вече никой не си спомнял причината за избухването ѝ. Толкова дълго продължавала, че никой не си спомнял какъв е мирният живот. През това време животните и хората страдали, нямайки какво да ядат. Всичко било опустошено. Не останали здрави плодове и зеленчуци. Светът имал нужда от нови герои…Досегашните героите били мъртви, защото смело се хвърляли начело на сраженията. Трябвало да се появят нови по-умни и по-силни герои. Идвало времето на ГМО-тата. Дали те щели да донесат мир със себе си? Дали щели да спрат разрухата? Това можело само бъдещето да покаже.

Написано е от 13 годишно дете.
Има и още,

"Истинска приказка за доброто"
"Сложно нещо е любовта"

От тук. Grinning

# 12
  • Мнения: 56
Здравейте момичета! Първо искам да се извиня, че се включвам в темичката така изненадващо, но аз я следя много отдавна, защото ми харесва и научавам полезни неща. Понеже видях, че сте споменали името ми, бих искала да се обърна към Take a smile и да попитам за джиндижифила и бременността. Би ли била по-конкретна защо 1 чай на ден с малко парченце джиндижифил би навредил на плода, защото аз и в други източници прочетох, че е полезен при гадене? Нека да го обсъдим този въпрос, за да мога и аз да се поправя! Приемам градивна критика. Благодаря предварително за отговора!
А също така прочетох информация за прегорексията и не мисля, че отговарям на условията. Преди седмица родих моето бебенце точно на термин напълно износено, със стандартни размери и сега се кърмим!

# 13
  • Мнения: 1 732
desi82 ,
Честит  Ерик Flutter    bouquet  Много жизнерадостен и здрав да расте! Много мляко ти желая и много да те радва.
Радвам се, че писа, радвам се, че си ме и прочела. За джинджифила се надявам, че бях достатъчно ясна в коментара си под материала за 6-те супер напитки по време на бременност.
За мен нито той, нито зеленият чай, който също мярнах, че си споменала в друга статия, пак за бременност, са напълно безобидни. Лично аз не бих го/ги препоръчвала така смело. Бих споменала да се има едно наум за риск с ясна обосновка, каквато винаги съм се стараела да посочвам тук, където пиша. Simple Smile 
Разбирам, че всеки споделя личен опит...... все пак зависи как и къде.
За прегорексията. първоначално пъдех подобни усещания, четейки менютата ти, но се убедих, че не се заблуждавам и че те не са били погрешни, след като прочетох лично твои мисли/коментари, свързани с въпроса за начина/количествата/ на храненето ти.

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 14:36 от take a smile

# 14
  • Мнения: 19 296
Честито, Деси! Да ви е живо и здраво детенцето и много да ви радва!

Аз не съм бременна, но чак на мен ми стана интересно за джинджифила. Написах в гугъл, но наистина излиза навсякъде, че се препоръчва по време на бременност през първия триместър за гадене. От чисто любопитство защо е противопоказан? Не знам къде е статията на Деси.

Общи условия

Активация на акаунт