Искам да кажа ... (117)_10.04-16.04

• 63 482
  • 1 067
  •   1
Отговори
  • Ямбол
Хайде във великденската тема.
Ще месим ли козунаци?

Готварската книга на "Искам да кажа..."  chef

# 1
Благодаря за темата!

Козунаци не мога да меся. Не ме влече и не мога да си представя да отделя цял ден за да приготвя нещо такова. Обичам, но не държа да е непременно домашен. Точно защото е свързано с много труд. Купешки ще взема, чудо голямо. Мама прави хубави, но и на нея не й се занимава нещо.
Яйца обаче ще боядисам с удоволствие. Simple Smile

Захир, ще станеш ти опитна шофьорка. И то скоро, предчувствам. Simple Smile  Снимките от Пловдив са много хубави!

Снощи излизахме за кратко- хапнахме вкусно, че и с тортичка се поглезих. Приятна и спокойна вечер. После гледахме филми вкъщи и заспах късно..можех да поспя до към 9 днес, но станах преди малко. Не ми се спи, не съм уморена. Докато стане време за работа, ще пия кафе и ще се мотая из нас, във форума и фейса.

Хубава и слънчева седмица ви пожелавам! Simple Smile

# 2
Аз меся вече трети път, не ми се получава много, но съм упорита. Тази събота ще направя последния за годината, ще сложа в плънката халва, че ми звучи добре.

# 3
Здравейте
Да се включа и аз в темичката
Супер си изкарах иненния ден снощи
Излизахме с колеги от университета на механа Simple Smile

# 4
Аз нали ви казах, че месих козунак в събота, обаче не ми се получи. Не се отказвам. Много обичам козунаци.

# 5
Благодаря за новата тема!

Козунаци няма да месим, че аз останах без ръце, а мъжът ми ще работи и няма да има време.
Оказа се, че кракът ме боли доста при ходене и май ще ида да ми направят една снимка. Не знам как може да съм толкова смотана...

Алечка, мислех, че си болярка по рождение. Търново е много хубав град, но не обичам да ходя там, защото е голям проблем паркирането.

Болярка съм Simple Smile Докато бях студентка живеех и работех в София и мислех там да се позиционирам, но ми мина това желание бързо.
Иначе за паркирането си права, и шофирането е ужас. Направо ми се изправя косъма като стане време за кормуване. Не ги разбирам аз тези хора - в толкова малък град да си причиняваш ужаса да шофираш ежедневно, като всичко е на пешеходно разстояние... Задръстванията са зверски, защото улиците са тесни и изобщо не могат да поемат толкова трафик, няма къде да се паркира, отвратително.  Ама манталитет. Тъкмо мислено ругах тази сутрин един сельо, който е паркирал в току що асфалтирания ни парк, ако има как в хола ще си паркират колите...

# 6
Добро утро!
Козунаци не меся, не мога да си причиня тази хамалогия. Ама обичам да ги ям.
За първа година купих пъдпъдъчи яйца, да ги боядисвам. Колко време се варят? Имам яйцеварка, в нея може ли?

# 7
  • Germany
Козунаци вкъщи прави мъжа ми. Тази година, обаче сме си в БГ и ще си купим Simple Smile
Препоръчайте, моля детски театрални постановки. Миналата година бяхме на Ян Бибиян и на Роня, дъщерятата на разбойника и на децата много им харесаха.

# 8
  • До морето
Добро утро, козунаци няма да меся, няма кой да ме остави цял ден да меся  LaughingАз даже яйца се чудя каак ще боядисаме тая година, че малката е фурия - за секунди е покачена на стола, после на масата и дърпа, троши, събаря  hahaha Ужас някакъв! Може би ще накарам мъжа ми да я изведе някъде за час-два, а ние с батко й да творим на спокойствие  chef
 Той пък е ваканция цяла седмица, егати градината  Crossing Arms Нанагорно ми идва по цял ден с двамата - на единия му се спи, на другия му се ходи на разходка, луда ставам.

# 9
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Добро утро.
Козунаци не меся.Не мога.Купувам готови,но тази година ще взема малък,че само аз си го ям.

# 10
Няма да имам време да меся козунаци, но и да имах едва ли бях рискувала Laughing Вчера си накупих поне различни бои за яйцата, дано станат красиви.

# 11
В театър София са хубави Питър Пан и Пипи Дългото чорапче.

# 12
  • Germany
Благодаря, Съни! Сега ще погледна дали ги играят тези дни.

# 13
  • Бургас
Не меся козунаци и курабии не правя. Купувам готови.
Яйца ще боядисваме в събота, ще е мацаница голяма. Децата ще се накефят.

# 14
  • Телиш/Плевен
Благодаря за темата! bouquet

Миналата година месих козунак за пръв път, за тази още се колебая, но вероятно ще меся, освен ако не ме домързи много. Blush

Общи условия

Активация на акаунт