Искам да кажа ... (132)_24.07-30.07

• 50 682
  • 1 112
  •   1
Отговори
# 945
  • Sofia

3 чужди езика. Учила съм в училище руски език, до 7. клас включително. И до ден днешен мога спокойно да разбирам, слушам и да чета на руски. Да говоря - не толкова, но елементарен ежедневен разговор успявам да проведа, ако ми се наложи. Сега на морето на плажа до нас имаше няколко руски компании, случи се и разменихме няколко реплики, без проблем. След 7. клас влязох в ЕГ, учих основно френски език /в подготвителен клас учихме по 22 часа френски седмично, а в останалите класове учихме разказвателните предмети на френски/, вторият език ми беше английски. Завърших гимназията с 5 по английски и с 5.50 по френски. В Университета продължих с английски, на средно добро ниво ми е.

Така че освен българския, мога да кажа, че зная още три езика дотолкова, че ако заживея в Русия, САЩ, Великобритания, Франция или в други държави с официален език руски, английски или френски, за около месец-два ще съм ги овладяла добре. И до ден днешен обичам да чета книги, взети от Френския културен център, така си поддържам френския. А на английски ми се налага да пиша имейли отвреме-навреме, служебни, и да чета разни материали, свързани с професията ми. Така че не съм се откъснала напълно от боравенето с чуждите езици, които съм изучавала досега. Не възнамерявам да уча нови чужди езици, но кой знае?

# 946
Даун Grinning Подсети ме как се мъчих да изпера нещо с Вениш. Накиснах го първо да поседи, после в пералнята и налях пак доволно. Че като взе да се пени това чудо, от всякъде бълваше пяна тази пералня Grinning Мъжът ми падна от смях, а аз бая се поядосвах.

Отметнах задачите за днес, овършах магазините и доволно се отпускам с книжка. Мъжът ми е на турнир по футбол и ще го чакам да се прибере, за да се пудрим за рождения ден довечера.

# 947
  • Ямбол
Аууу, що не казвате по-рано за тези поверия. Кой знае как ме одумват и затова на мен нищо не ми носят. Явно е някаква привилегия да си магазинер. Съпруга ми редовно го хранят клиентките ни - баници, кексове, баклави, сладки, даже и манджи са му носили. Като се заприказват в магазина и той все си казва какво много обичал и те после му носят да го зарадват. Някои даже селски домашни яйца  и домашно сирене мъкнат специално за него. И аз после какво, само измивам съдинките и му ги давам да ги върне, празни за ужас на суеверните. Ама те не спират де, пак носят. За мен обаче няма, но и аз не обичам да говоря за себе си, т.е. не се впускам в приказки за любими ястия. А той е почитател на домашната храна. После като започне да ги омайва - ах, колко е вкусно, уникално, такова нещо с години не съм ял и те са вече припаднали от кеф, че са нахранили горкото момче. Тя и свекърва ми го храни, даже му носи ядене само за него, нищо, че и има още трима човека, които живеят и сядат на една маса с него, но това е друга тема. Свикнала съм ѝ вече.

# 948
Честно, не знаех, че сте толкова работни тук Crossing Arms Май ще се отписвам от темата! То бива, бива... Как да си кажа сега, че цял ден вися във форума и освен 2 манджи и 1 пране нищо друго не съм свършила Thinking

# 949
  • Ямбол
Кой работен? Не виждаш ли, че всички са някъде по почивки?

Забравих да се похваля, че синът е приет и във Варна на второ класиране, но вече се записа в Пловдив.

# 950
Да ви кажа честно, не знаех, че сте толкова работни тук Crossing Arms Май ще се отписвам от темата! То бива, бива...
Споко, не са всички, повечето дори не сме. Колата се оказа много болна, мами...та и, липсва ми онзи стрелящия емотикон

# 951
  • София
Мари, като те чета колко неща си свършила и ми идва да дръпна още 4 часа сън. Grinning Чакам моя приятелка да ми дойде на гости, но подозирам, че и тя е захъркала здраво и ще й звънна да й кажа, че е време да размърда кълките.

# 952
Честно, не знаех, че сте толкова работни тук Crossing Arms Май ще се отписвам от темата! То бива, бива... Как да си кажа сега, че цял ден вися във форума и освен 2 манджи и 1 пране нищо друго не съм свършила Thinking

Пак много си свършила, аз само една пералня врътнах. И едни мекици с готово тесто Mr. Green
Остави я Мари, аз се изпотявам като я чета Grinning

# 953

Пак много си свършила, аз само една пералня врътнах. И едни мекици с готово тесто Mr. Green
Остави я Мари, аз се изпотявам като я чета Grinning

Мен пък ме стяга някак. Едно време бях като нея и сега, като я чета се въодушевявам. Лошото е, че малко ме държи Simple Smile.

# 954
Хич не си давам зор и аз.  Само една пералня извъртях. Направих и кокоските, супер станаха. След това четох, погушкахме се с милото и му дръпнахме здравословен обеден сън. Grinning  Довечера ще се чудя какво да правя. Ще заспя сигурно в 3.

# 955
  • София
Птица, стой тука Simple SmileАз ходих с детето на плаж и после спахме Grinning

# 956
Нищо не съм свършила аз, ама щото бях на работа.
Утре не съм, ама пак нищо няма да върша Mr. Green
Само пускам прахосмукачката през половин час. Голямата се скуби яко и ръси косми навсякъде. Направо откачам. Пфуу

# 957
Добро утро,

Mного работа сте свършили всички, а аз сега ставам. Снощи си поръчахме пица, обсъждахме и гледахме филми до 1 часа, а аз и 'Черешката на тортата' изгледах до не знам колко си часа.

Пия кафе, изпратих мъжа на работа, щерката още си лежи и смятам да прекараме деня лежерно.

Много хубави истории разказвате и се радвам, че има още толкова чисти и искрени хора.  Hug

Снощи освен пицата правих и голяма половин сьомга на барбекюто с лимон и зелена салата, отделно правех за следобедна закуска домашни близалки от ягоди, диня и малко плодово мляко за децата и баница със сирене и яйца.

Такава жега беше у нас, че уж избягвах готвенето, но пак не се дишаше. Направихме си воден ден с пръскалки вчера, а днес ще водя щерката на езерото да се разходим и на водният парк за разхлада.

Даун, така ме разсмя с тази хиена.
 Аз имам само един мъж, който съм добавила без да го познавам, защото само той има акаунт от семейството, но той е на друга жена. И се зачудих.

Последна редакция: сб, 29 юли 2017, 18:34 от Анонимен

# 958
Ей, я да си стоите в темата! Аз нищо, че така си говоря и действам. То нали съм си домакиня- какво да правя друго.
Ето, измих банята, мариновах пилешки крилца, варя царевица, ама я, стълбището си седи.
Тонка, на теб мина ли ти?

# 959
Пълно разлагане днес - на една поляна, край язовир. Мъже ловят риба и готвят, а ние с приятелка се печем.

Общи условия

Активация на акаунт